0
Rendang af kylling med citrongræs og kokosmælk dertil syltet glaskål

Rendang af kylling med citrongræs og kokosmælk dertil syltet glaskål

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Asiatisk
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Rendang er en vidunderlig krydret ret, der stammer fra Indonesien. Den krydrede og meget aromatiske simreret stammer fra regionen Minangkabau i det vestlige Sumatra, og kan laves i et utal af variationer. Rendang er traditionelt set festmad, og mad man laver den til religiøse højtider og andre store festlige begivenheder, hvor udsøgt mad er en selvfølge. Traditionen for rendang har nu bredt sig langt ud over regionen Minangkabau og spises med velbehag i hele Indonesien og Malaysia, ja faktisk i det meste af Sydøstasien som fx i Thailand og på Filippinerne.

Fremgangsmåde

  1. Kog risene efter anvisning på posen.
  2. Snit glaskålen så fint du kan, og kom det i en skål med lidt salt og limesaft.
  3. Knug kålen med dine hænder, og lad den trække til, den skal spises.
  4. Pil og hak skalotteløgene fint.
  5. Skræl og riv ingefær fint.
  6. Fjern de yderste blade på citrongræsset, og hak den nederste tredjedel ultrafint.
  7. Kom lidt neutral olie i en tykbundet gryde, og sauter løgene klare deri, uden de tager farve.
  8. Kom ingefær, citrongræs og krydderiblandingen ved og sauter med i 1-2 minutter, igen uden at det tager farve.
  9. Kom nu kylling, der er skåret i små stykker, derved, sauter med i 2 minutter, og hæld kokosmælken på.
  10. Lad retten simre ved svag varme under låg i 5 minutter.
  11. Tag låget af gryden, og lad saucen koge helt ind til den klistrer og sætter sig fast på kødet. Den skal være tyk og cremet.
  12. Smag retten til med lidt rørsukker, salt, revet limeskal og limesaft.
Anretning

Som vist på billedet. Server de lynsyltede kål og risene dertil.

Bonusinfo

Rendang krydderi: 25% spidskommen, 20% galangarod, 18 % korianderfrø, 10% grøn kardemomme, 10% gurkemeje, 5% chili, 5% nelliker, 5% kanel, , 2% stjerneanis.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?