0
Rigatoni med broccolipesto og salat
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
rigatoni, 50% fuldkorn
1 min.
Pasta

Start med at sætte 2 store gryder godt saltet vand over at koge - en til pasta og en til broccoli.

Kog pastaen, til den er al dente, når vandet bulderkoger.

pinjekernerbroccolikrystal karlhjertesalat
5 min.
Grønt

Skær broccoliet ud i små buketter.

Skær salaten ud i grove strimler på ca. 2 cm. bredde, og skyl dem godt.

Rist pinjekernerne på en tør pande, til de har taget en smule farve.

Riv osten fint.

hvidløgcitron
20 min.
Pesto

Kom den røgede chili, pinjekerner og masser af citronsaft og fintrevet citronsaft op i en skål. Tilsæt et meget generøst skud god olivenolie og fintrevet hvidløg efter smag.

Blanchér det skårne broccoli 1-2 min i det kogende vand, dryp det grundigt af, og kom det så over i skålen. Vend godt rundt, og mos gerne broccoliet lidt sammen med marinaden.

30 min.
Anretning

Vend den varme pasta sammen med pestoen, salaten og tilsidst osten. 

Anret med det samme i dybe tallerkener.

Velbekomme!

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Pastaen er lavet afhelt klassisk med 100% Italiensk økologisk durumhvede, med en andel på 50% fuldkorns durumhvede, der giver fuldkorn og fibre og dermed en mere smagfuld pasta, men stadig med den klassiske pastasmag og bid.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Rigatoni: (riga= rille, -oni betyder stor på italiensk)

Store pasta rør med riller, den variant som bedst og maksimalt fanger og holder på pastasauce og tilbehør.

Oprindelse er fra de Sicilianske retter og det er en af Syditalienernes mest elskede pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Bonusinfo

Krystal Karl er en dansk ost fremstillet af 100% komælk. De økologiske køer græsser i det midtjyske kuperede terræn omkring Himmelbjerget, hvorfra mælken forsigtigt transporteres til det lille, lokale mejeri, hvor osten fremstilles under kyndig overvågning af den lokale ostemester. Osten fremstilles efter mejeriets lokale traditioner og den specielle mælkesyrekultur der frembringer den unikke krystallinske smagsoplevelse. De krystallerede proteiner opstår under modningen, men kan fra produktion til produktion variere i mængde. Krystal Karl modnes videre på GRAND fromages affinageri i mere end 12 måneder.

Krystal Karl er en UMAMI-BOMBE!

- og modnes så længe for at give den maksimale Umami smag. Dette medfører også små farvenuancer, lækre krystaller og varierende tørhed af osten.

Alt sammen med et formål: Maximal Umami!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?