0
Rigatoni med røget chili, tomatsovs og forårssalat

Rigatoni med røget chili, tomatsovs og forårssalat

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Sommer
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

rigatoni, 50% fuldkorngrønne linser
1 min.
Kog pasta og linser

Start med at sætte en stor grydefuld vand med et godt skud salt over til at koge pasta i. Kog pastaen når vandet bulderkoger - til den er al dente, smag dig frem.

Kom linserne i en kasserolle og dæk med vand. Tilsæt lidt salt og kog ca. 15 min. til de er møre.

Chipotle (røget chili)tomatpassatahvidløgløg
5 min.
Lav sovs

Snit løg og hvidløg fint med en kniv. Sæt en stor pande over ved mellem varme og tilsæt et generøst skud olivenolie. Steg løg, hvidløg og røget chili ca. 4-5 min. til det hele er mørt. Tilsæt tomatsovs og kog det lidt igennem. Krydr med salt og friskkværnet sort peber

radiserjulesalat/endviesalatbasilikum
15 min.
Lav salat

Pisk en god dressing af lige dele god olivenolie og god eddike. Du skal bruge ca. 1/2 spsk. færdig dressing pr. person. Krydr med friskkværnet sort peber og lidt salt.

Snit salaten ud i mundrette bidder og radiser i kvarte. Pluk basilikum ud i blade.

Vend det hele sammen lige før servering.

20 min.
Saml sauce, pasta og linser

Dræn pasta og linser, men gem lidt af pastavandet.

Kom pasta og linser op i tomatsaucen, rør lidt rundt og juster konsistensen på saucen med lidt pastavand, så saucen sætter sig overalt på pastaen. Smag retten til med salt og friskkværnet peber.

30 min.
Anretning

Anret pasta i bunden af en dyb tallerken med salaten på siden i en lille skål.

Velbekomme!

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Pastaen er lavet afhelt klassisk med 100% Italiensk økologisk durumhvede, med en andel på 50% fuldkorns durumhvede, der giver fuldkorn og fibre og dermed en mere smagfuld pasta, men stadig med den klassiske pastasmag og bid.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Rigatoni: (riga= rille, -oni betyder stor på italiensk)

Store pasta rør med riller, den variant som bedst og maksimalt fanger og holder på pastasauce og tilbehør.

Oprindelse er fra de Sicilianske retter og det er en af Syditalienernes mest elskede pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?