Syrlig/sød og lidt stærk karrysuppe med super-sund savoykål og fine strimler gris med Thai-Street-Food-inspiration.
Man skruer selv op og ned for styrken på suppen ved at tilsætte mere eller mindre ingefær og karrypasta.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Start med at sætte en gryde vand over at koge til nudlerne.
Savoykålen deles, roden skæres ud, og kålen skylles, afdryppes og snittes ultrafint. Regn med omkring 1/5 kålhoved pr. person.
Ingefæren rives fint. Det er ikke nødvendigt at skrælle den, men man kan gøre det, hvis man synes. Det er lettest at bruge en teske til at skrabe skrællen af med.
Koteletterne duppes tørre og krydres med salt, peber, en smule sukker eller brun farin og evt. chili.
Skallen af limefrugterne rives fint, den skal bruges til at smage suppen til med senere.
Limefrugterne skæres derefter i kvarte og lægges på en lille tallerken eller skål til at sætte på bordet, når I skal spise.
Koteletterne steges ved hård varme et par minutter på hver side. Pas på, at de ikke får for meget, idet de tilbereder videre, mens de hviler.
Lad koteletterne hvile lunt, til suppen skal serveres.
Nudlerne koges, til de er al dente, drænes og skylles hurtigt i koldt vand. Dræn igen, og vend en smule olivenolie ned i nudlerne, for at de ikke skal klistre sammen.
I den gryde, som du brugte til at koge nudlerne i, varmes et par spsk. olie op. Sautér den revne ingefær (start med at bruge halvdelen, og gem resten til at smage til med senere) og karrypastaen. Karrypastaen er stærk, så det er ikke sikkert, at du skal bruge det hele. Sauter et minuts tid, og tilsæt så kålen. Skru op for varmen, og lad kålen stege et par minutter. Det gør ikke noget, hvis den bliver lidt branket, det giver bare god smag.
Hæld kokosmælken på, og top op med så meget vand, at det næsten dækker grøntsagerne.
Smag til med limeskal, evt. mere ingefær, evt. mere karrypasta, salt, sukker og peber, og lad simre et par minutter, til kålen er mør.
Koteletterne skæres i tynde skiver.
Vend nudlerne ned i den hede suppe og servér suppen i skåle, der gerne er forvarmede.
Top op med de fine skiver kød, og lad hver person dryppe limesaft i suppen efter egen smag ved bordet.
Kundekommentarer ()