0
Rødspætte med rejer, blomkål, græskarkerner og hytteost

Rødspætte med rejer, blomkål, græskarkerner og hytteost

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Fremgang:

Start med at læse hele opskriften grundigt igennem først

1. Skrab, skrub eller skræl de små kartofler grundigt, og kog dem i vand med godt med salt i 12-15 min.

2. Kom græskarkerner i et ildfast fad, drys med lidt fint salt, og dryp med god olie. Bag dem i ovnen ved 175 grader til de er gyldne, og begynder at poppe som popcorn. Det tager som regel 10-15 minutter.

3. Dræn rejerne i en sigte.

4. Soigner blomkålet, og snit det i så tynde skiver, du kan (brug evt. et mandolinjern) ned i en skål. Krydr med salt og peber. Vend med de ristede græskarkerner, tørrede tranebær, lidt citronsaft og masser af god olivenolie. Klip halvdelen af karsen og vend i. Smag til med salt og peber og en smule sukker.

5. Krydr fiskefileterne med salt og peber, og fold dem på den lange led. Kom dem i et smurt ildfast fad, og bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader i 6-8 minutter.

6. Dræn vandet fra kartoflerne, og tilsæt med det samme en generøs klat god smør til gryden. Læg låg på igen, og ryst lidt rundt. Lad kartoflerne trække i 5 min. under låg. Drys det sidste karse, lidt revet citronskal (kun det gule) og lidt god salt over kartoflerne.

Anretning: Som vist på billedet med en klat hytteost ovenpå fisken. Drys de drænede rejer over retten.

Bonusinfo

Vores udvalgte rejer er fanget i Ishavet i det Nordatlantiske område omkring Grønland og Canada. De koges direkte på havet, og fryses straks derefter ind. Efterfølgende bliver de håndpillet, for så at blive lagt i lage. Kvalitet, der bare smager godt! 

Rejerne er bæredygtigt fanget og MSC certificerede.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?