0
Grillet kuller på salat af grillet provencalegrønt med blommer, kota og honning-vinaigrette

Grillet kuller på salat af grillet provencalegrønt med blommer, kota og honning-vinaigrette

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
auberginegrøn courgetteblommerrødløgKotabasilikum
1 min.
Grillede grøntsager:

Skær aubergine og courgette i 1/2 cm tynde skiver, og vend dem med lidt olie, salt og peber. Grill dem møre på grillen.

Halver imens blommerne, fjern stenene, og skær kødet i 1/2 cm brede både.

Pil rødløg, og snit det i helt tynde skiver.

Pisk lidt god eddike, fx balsamico, sammen med lidt honning, 2 spsk. olivenolie, salt og peber. Tilsæt også finthakket hvidløg efter smag.

Anret de grillede grøntsager og blommerne flot på et fad eller en tallerken, og drys med rødløg. Dryp med dressingen, smuldr osten henover, og drys med iturevne basilikumblade.

kullerfilet med skind
30 min.
Grillet fisk:

Når du skal grille fisken, skal du sørge for, at grillen er supervarm. Dup skindsiden tør, og pensl med lidt neutral olie. Grill på direkte varme med skindsiden nedad. Grill, indtil det er lige før, skindet bliver sort. Sæt evt. låg på grillen i de sidste 30-40 sekunder, indtil fisken er færdig. Krydr med salt og peber.

Bonusinfo

Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?