Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skrab, skrub eller skræl kartoflerne. Kog dem møre i rigeligt godt saltet vand, og lad dem dampe af i et dørslag.
Pluk dild, og hak den groft. Skær tynde skiver af agurk og radiser evt. på et mandolinjern, og kom det hele i koldt vand. Skær de kogte kartofler i mundrette stykker. Slyng radiser, agurk og dild tørre i en salatslynge, og vend det hele med god olivenolie, grov sennep samt lidt lys eddike. Smag til med salt og peber.
Krydr koteletterne med salt og peber på begge sider. Panér dem i mel, æg og rasp, og steg dem sprøde og møre på en pande i rigeligt neutral olie. Lige før de er færdige, kommes 2-3 klumper frisk smør ved, som bruser op omkring koteletterne. Krydr med salt og peber, og lad koteletterne trække i 2 min. på fedtsugende papir.
Som vist på billedet. Skær skiver af koteletterne, og fordel dem på salaten sammen med små klatter frisk ost.
Kommentarer og forslag til opskriften