0
San Chow Bow med okse og peanutbutter
Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Små, fine salatbåde fyldt med en krydret-sød blanding af kød og grøntsager, toppet op med frisk mynte og eventuelt stærk chilisauce. Man samler selv sine salatbåde ved bordet, og retten er et hyggeligt "spis med fingrene" -indslag en hverdagsaften.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
hjertesalatporrerbroccoligulerøddermyntemajs fra dåse
1 min.
Klargøring af grøntsagerne

Mynten skylles, og slynges tør. Snit halvdelen af mynten mellemfint, og lad resten være i hele blade.

Gulerødderne skrælles, og skæres i tynde tændstikker. Det gøres lettest på et mandolinjern.

Broccolien deles i små, mundrette buketter. Stokken skrælles med en kniv, og den møre, inderste del snittes i tynde skiver.

Porrerne soigneres, og snittes i fine skiver på skrå. Del dem i to bunker: den hvide del og den grønne del.

Majsen drænes.

Salaten deles i de enkelte blade, skylles og slynges tør. De store salatblade anrettes på et fad, og de helt små inderst inde i hovedet snittes i mellemfine strimler.

Peanutbutter og soya blandes sammen med omkring 3 spsk kogende vand pr. person. Rør til peanutbutteret er opløst.

15 min.
Selve retten

Kødet steges ved meget høj varme i en stor pande/wok, der kan rumme hele retten til sidst. Krydr med masser af peber, og hæld kødet over i en stor skål.

Gulerødderne steges, og kommes over til kødet.

Broccolien steges et par minutter sammen med den hvide del af porrerne.  Hæld en bundskjuler vand ned til broccolien, og lad det koge væk igen. 

Gulerødder og kød hældes tilbage i panden sammen med majsen.

Hæld saucen over kød og grøntsager, og lad det koge ind til saucen tykner, og lægger sig omkring kødet.

Til slut tilsættes halvdelen af mynten, den snittede salat og den grønne del af porrerne.

Smag til med salt og peber, samt evt. en god chilisauce.

 

30 min.
Servering

Kød og grøntsager sættes på bordet sammen med fadet med salatblade, resten af mynten og en god chilisauce. 

Hver fylder sine egne wraps af salatblade med kødblanding, mynte og chilisauce efter smag.

~Velbekomme ~

 

 

 

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?