0
Selleritoast med stegte svampe, syltede løg og spinat

Selleritoast med stegte svampe, syltede løg og spinat

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Knoldselleri, Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
knoldselleriøstershatterødløgspinathvidløg
1 min.
Grønt

Tænd ovnen på 70-100 grader.

Start med at skrælle knoldselleri, hvidløg og rødløg.

Skyl spinaten grundigt, og rens svampene - gerne uden vand.

Snit hvidløgene i tynde skiver, skær rødløgene i tynde både, og fjern de groveste stilke på spinaten.

Skær én stor 2 cm tyk skive knoldselleri pr. kuvert. Er knoldselleriet ikke af de største i diameter, kan du evt. skære to skiver pr. kuvert - også ca. 2 cm tykke.

hvide bønner
5 min.
Bønner

Dræn bønnerne for vand, og kom dem op i en gryde med et godt skud olivenolie. Lun dem igennem under låg ved svag varme. Krydr med salt og friskkværnet sort peber.

rødløg
10 min.
Syltede løg

Pisk en syltelage af 1 del sukker og 2 dele eddike. Hæld lagen over rødløgene, så den dækker. Vend godt rundt, og lad løgene trække indtil servering.

spinathvidløgtørret estragonøstershatte
15 min.
Selleri

Sæt en stor pande over, og tilsæt lidt olivenolie. Steg selleriskiverne stille og roligt ved lav til mellem varme i 5-7 min. i alt, så de stille og roligt tager farve og bliver møre på begge sider. Krydr med lidt salt. Læg skiverne i et fad, og hold dem lune i ovnen.

Varm panden op igen denne gang ved højeste varme, og tilsæt en smule ny olie. Steg svampene hårdt i 2-3 min. til de har taget farve. Tilsæt så de snittede hvidløg, og lad dem varme med et minut eller to. Træk panden fra varmen, og tilsæt spinat og tørret estragon. Vend forsigtigt rundt, og lad spinaten falde lidt sammen. Smag til med lidt salt og friskkværnet sort peber.

pecorino romano
30 min.
Anretning

Anret en skive selleri på en tallerken, og kom bønner ovenpå. Anret herefter svampe og spinat ovenpå. Dræn rødløgene, og kom nogle stykker på selleritoasten efter smag. Kom gerne et par dråber af syltelagen over toasten også.

Slut af med at rive osten fint over retten.

Velbekomme!

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?