Hummus forbinder de fleste med en kold dip, der bliver serveret til grøntsager, eller som en del af pitabrød med falaffel eller gyros. Serveret varm, som man gør mange steder i middelhavsområdet, bliver den en dejlig del af et varmende vintermåltid sammen med kylling, sweet potatoes og søde peberfrugter.
En sheet pan er en bradepande med lave kanter, der kan tåle at bruges på komfuret såvel som i ovnen.
Ovnen tændes på 220 grader, varmluft. Hav en bradepande eller en sheet pan med bagepapir på stående inde i ovnen, så den bliver varmet op også.
Kyllingelårene deles i to, pensles med olie og krydres med halvdelen af det græske linsekrydderi, salt og peber.
Bagekartofler skrælles og skæres i klodser på omkring 5x5 cm - de må gerne være lidt rustikke. Tør kartoflerne af i et viskestykke og vend dem i olie.
Kyllingelårene lægges på den varme bradepande med skindsiden nedad og kartoflerne fordeles udenom. Bradepanden sættes i ovnen 10 minutter.
Kikærterne drænes og skylles grundigt i en sigte.
Blend kikærterne sammen med omkring 1/2 hvidløgsfed pr. person (eller mere, hvis du er glad for hvidløg) til du har en grov masse.
Så tilsættes tahin og 2 spsk. god olivenolie pr. person.
Blend videre mens du hælder en smule vand i, til hummusen har en jævn konsistens.
Smag til med citronsaft og det græske suppekrydderi, samt evt. chilli - hvis du gerne vil have hummusen stærk.
Hummusen hældes op i en lille ildfast skål, dryppes med olivenolie og stilles til side til den skal varmes.
Resten af citronen/skallen, som du har presset saft ud af, skæres i grove strimler. Det skal ikke spises, men giver en god smag til de andre grøntsager når de bliver bagt sammen.
Peberfrugterne renses, kernerne tages ud, og frugten skæres i omkring 2 cm tykke strimler på langs. Vend dem i en smule olie sammen med citronen/skallen.
Kyllingefadet tages ud af ovnen, kyllingerne vendes med skindsiden opad og kartoflerne vendes også en gang.
Læg peberfrugterne og citronskallen/citronstykkerne ned imellem kartoflerne og sæt bradepanden i ovnen til kyllingen er sprød og kartoflerne færdige, omkring 15 minutter.
Fem minutter inden I skal spise sættes hummusen ind i ovnen for at blive varmet godt igennem.
Servér kylling og kartoflerne sammen med den varme hummus.
Linsesuppekrydderi indeholder:
60% urtebouillon, 15% tørret oregano, 10% korianderfrø, 10% sort peber, 5% laurbærblade.
Kundekommentarer ()