0
Skærising med stegt blomkål og gnocchi med blåbærvinaigrette

Skærising med stegt blomkål og gnocchi med blåbærvinaigrette

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Blåbærvinaigrette: Skyl blåbærrene og halver dem. Pres saft fra citron og kom i en skål – rør saften med samme mængde (rør)sukker som der er saft – når sukkeret er opløst vendes de halverede blåbær i. Lad det trække 10-15 minutter – vend med samme mængde god olivenolie som der er sukker/citronsaft og kom lidt plukket og grofthakket dild i.

Gnocchi: Kom de rå gnocchi på en varm pande med et par skefulde god olivenolie. Lad dem stege ved hård varme i 2-3 minutter til de er gyldne og lækre. Kom en generøs klump smør på panden og del blomkål i små buketter og kom også dem på panden sammen med gnocchi’erne. Steg ved medium til hård varme således at både gnocchi og blomkål får en lækker karamelliseret overflade - riv nu halvdelen af parmesanen i og vend rundt. Smag til med salt og peber og servér.

Fisk: Krydr fileterne med salt og peber og fold dem på midten på den lange led. Vend dem evt. i lidt rug- eller hvedemel og steg dem på en medium varm pande i neutral olie eller smør. Steg dem primært på den ene side i ca. 2 min. til de er gyldne og sprøde. Tilsæt et par smørklatter og vend fiskene når det er ”bruset af”. Steg videre, mens du hele tiden "drypsteger" ved at tage smør fra panden med en spiseske og hælde det over fisken - fortsæt drypstegningen i maximalt 1 minut. Krydr igen med lidt salt og peber før du serverer (gerne med en god flagesalt som fx Læsø- eller Maldonsalt).

Anretning: Som vist – fordel blomkål og gnocchi omkring fisken og kom vinaigrette oven på fisken. Drys med det sidste dild, frisk kværnet sort peber - og riv det sidste parmesan over.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?