0
Skærising og gnocchi al sugo di funghi med markchampignons, Krystal Karl, basilikum & syltet citron

Skærising og gnocchi al sugo di funghi med markchampignons, Krystal Karl, basilikum & syltet citron

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Italiensk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Tænd ovnen på 175 grader.

citron
1 min.
Syltet citron:

Skyl citronen, og skræl den gule skal af med en tyndskræller. Skær skallen i så fine strimler som muligt. (Brug evt. et juliennejern i stedet for tyndskrælleren). Læg dem i en lille skål, tilsæt 1/2 tsk. fint salt og saften fra citronen, og lad det hele trække til den skal bruges senere.

basilikumbrun mark-champignonskalotteløghvidløg
5 min.
Forberedelse:

Pil og hak skalotteløg fint. Pil og hak hvidløg fint. Skyl, pluk og skær basilikum fint (gem nogle hele blade til pynt). Riv osten. Skyl champignons, og skær dem i tynde skiver.

basilikumcitrongnocchikrystal karlcreme fraiche 38%
15 min.
Gnocchi & svampe:
Steg de rå gnocchi på en pande i halvt smør og olivenolie. Lad gnochhi stege ved middelhård varme i 3-4 min., til de er gyldne og lækre. Kom svampe og skalotteløg på panden sammen med det finthakkede hvidløg, og rist dem med i 2-3 min. Kom en smule af saften fra de syltede citroner på, og lad den koge næsten væk. Kom nu creme fraiche på panden, og kog den igennem. Kom det hakkede basilikum på, riv 2/3 af osten i retten, og vend rundt. Smag til med salt og masser af sort peber.
skærisingfilet
20 min.
Fisk:

Krydr fileterne med salt og peber på begge sider. Fold fisken, så den er lige tyk i begge ender. (fold den tynde side ind under den tykke).

Fisken lægges i et smurt ovnfast fad, bag fisken i en 175 grader forvarmet ovn i 8-10 min.

30 min.
Anretning:

Server som vist med fisk toppet med gnocchi og svampe. Pynt med lidt basilikum, og drys det sidste ost og syltet citron over.

Bonusinfo

Den brune champignon minder om den hvide champignon. Den har en skærmformet, lys brun hat og nedenunder gemmer de rosa-rødbrune lameller sig.

Bonusinfo

Krystal Karl er en dansk ost fremstillet af 100% komælk. De økologiske køer græsser i det midtjyske kuperede terræn omkring Himmelbjerget, hvorfra mælken forsigtigt transporteres til det lille, lokale mejeri, hvor osten fremstilles under kyndig overvågning af den lokale ostemester. Osten fremstilles efter mejeriets lokale traditioner og den specielle mælkesyrekultur der frembringer den unikke krystallinske smagsoplevelse. De krystallerede proteiner opstår under modningen, men kan fra produktion til produktion variere i mængde. Krystal Karl modnes videre på GRAND fromages affinageri i mere end 12 måneder.

Krystal Karl er en UMAMI-BOMBE!

- og modnes så længe for at give den maksimale Umami smag. Dette medfører også små farvenuancer, lækre krystaller og varierende tørhed af osten.

Alt sammen med et formål: Maximal Umami!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?