0
Skindstegt torsk med majsrisotto med farm house cheddar, stegte løg og rosmarin

Skindstegt torsk med majsrisotto med farm house cheddar, stegte løg og rosmarin

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
risottorisfarmhouse cheddarhvidløgskalotteløgrosmarincreme fraiche 38%
1 min.
Majsrisotto:

Kom lidt god ekstra jomfruolivenolie i en kasserolle, og tilsæt finthakket skalotteløg som sauteres, til de er klare uden at have taget farve. Krydr med salt og peber. Soigner majskolberne og skær majskornene fra. Tilsæt dem til de klare løg sammen med en lille klump smør. Sauter ved svag varme et par min. Risottorisene skylles grundigt i flere hold koldt vand og drænes i en sigte. De drænede ris tilsættes gryden med løg og majs og sauteres i 1-2 min uden at tage farve. Dæk herefter ris og majs med kogende vand og kog stille og roligt, mens du rører i risene jævnligt. Tilsæt løbende mere vand, efterhånden som væden absorberes af risene. Fortsæt indtil risene er møre, men stadig har let bid (al dente). Det tager som regel ca. 12-15 min. Det er vigtigt, at du rører et par gange undervejs, ellers brænder risottoen på. Tilsæt creme fraiche og bring retten tilbage til lige under kogepunktet. Riv cheddar fint og vend det i risottoen. Rør forsigtigt i risottoen, mens den når op til lige under kogepunktet. Tilsæt nu evt. et par tern af smør og rør rundt, til smørret er absorberet. Sluk for blusset, og lad risottoen hvile 5 min. under låg. Smag nu til med salt, peber, lidt hakket rosmarin + evt. mere cheddar. Servér straks.

torskefilet med skindforårsløgrosmarin
25 min.
Fisk:

Soigner fisken, og del den i portioner. Krydr med salt og peber. Steg fisken i 2-3 min. på skindsiden i lidt neutral olie på en varm pande. Læg letknuste hvidløgsfed og hele soignerede forårsløg på panden, og lad dem stege med sammen med fisken. Skru ned for blusset, og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden), til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve. Tilsæt derefter rosmarin samt et par små klumper smør, og lad det bruse op. Vend fisken og tæl til 10 - VOILÀ - nu er fisken klar til servering.

30 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Riv evt. det sidste cheddar over ved bordet.

Bonusinfo

Farmhouse cheddar er fremstillet af økologisk komælk fra Summeset i England. Osten fremstilles på samme gård, som køerne malkes, hvilket kaldes Single Farmhouse cheese. Når ostemassen er klar presses det i karet, og henlægger til efter syrning indtil den er klar til opskæring i små stykker, der saltes og presses ved meget højt tryk, hvorefter den lagres. En fantastisk autentisk ost der er milevidt fra de mange standardvarer du finder på cheddar-hylderne i dagligvarehandlen! 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?