0
Skinkeschnitzel med majs, citroncreme med pecorino romano

Skinkeschnitzel med majs, citroncreme med pecorino romano

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Hvedemel, Soya, Sesam, Nødder, Jordnødder, Gluten, Mælk, Æg

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
små kartofler
1 min.
Nye kartofler:

Skrab/skrub de nye kartofler, og kog dem i vand med salt i 12-15 min. Dræn vandet fra, og tilsæt med det samme en generøs klat smør til gryden. Læg låg på igen, og ryst lidt rundt. Lad kartoflerne trække i 5 min. under låg, og krydr evt. med lidt god salt.

skinkeschnitzelrasp
5 min.
Schnitzel:

Krydr schnitzlerne med salt og peber på begge sider. Vend dem først i mel, herefter i et sammenpisket æg (har du ikke et æg, så brug lidt mælk eller fløde) og til sidst i rasp. Sørg for at trykke raspen godt fast i kødet. Steg kødet på en medium varm pande i rigeligt halvt neutral olie og halvt smør, til de er gyldne og sprøde. Det tager 2-3 min. på hver side. Kom et par hele blade salvie i smørret det sidste minuts tid af stegningen.

majskolbersalviepecorino romano
15 min.
Majs:

Befri majskolben for blade, del den i to, og kog den i rigeligt, godt saltet vand i 6-7 min. Kom majs på panden med salviesmørret, hvor du stegte schnitzlerne, og rist den let gylden. Kom den ristede majs på en tallerken eller et lille fad. Hæld lidt af salviesmørret over, og drys med revet pecorino romano (brug halvdelen her). Server en halv majskolbe til hver.

creme fraiche 18%citronpecorino romano
20 min.
Citron creme med pecorino romano:

Skyl citronen, skræl skrællen af med en tyndskræller (KUN det gule, intet af det hvide), og skær skrællen i så fine strimler som muligt. Hæld 1/2 tsk. fint salt og halvdelen af saften fra citronen over skrællen, og lad det trække et stykke tid. Kasser saften, og vend den syltede skræl i creme fraiche sammen med den sidste citronsaft. Smag til med salt, peber og sukker samt det sidste revne pecorino.

salathovedcitron
25 min.
MixSalat:

Skyl salaten grundigt, og slyng den i en salatslynge. Vend salaten med lidt olivenolie og citronsaft.

30 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Kom en generøs klat citroncreme oven på schnitzlerne, drys lidt af salaten over, og server resten i en skål på siden.

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?