0
Medister med røget forårsalat og små kartofler

Medister med røget forårsalat og små kartofler

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Den cremede salatdressing får et røget kick af rygeost, der passer godt til medisteren og de små kartofler.  Man skruer selv op og ned for mængden af rygeost, til smagen er så mild eller kraftig, som man kan lide den.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
agurkradiserhjertesalatcreme frisk 9%Fynsk Rygeost  - fra Gundestrup Mejerismå kartoflermedister
1 min.
Dressing og salat
  1. Medisteren tages ud af køleskabet, så den ikke er for kold når den skal steges.

  2. Kartoflerne skylles og sættes over at koge i rigeligt saltet vand.  

  3. Salaten skylles og slynges tør.

  4. Agurken deles på langs og kernerne skrabes ud med en teske.
    Snit agurken i små, mundrette stykker.

  5. Radiserne skylles og de grove blade skæres fra.
    Skær radiserne i små, mundrette stykker.

  6. Creme fraichen røres op med:
    ca. 1/2 tsk flydende honning pr. person
    ca 1/2 spsk god olivenolie pr. person.
    Omkring 1/2 - 1 spsk rygeost pr. person
    Rygeosten røres nemmest ud ved først at mase/mose rygeosten mod siden af dressingskålen med en gaffel, til den er lind.

  7. Dressingen smages til med salt og rigeligt med peber.
    Hvis dressingen er meget tyk kan den spædes op med en lillebitte smule vand.

  8. Vend agurken og radiserne ned i dressingen og lad salaten hvile mens medisteren steges.
medister
10 min.
Medister
  1. Medisteren sættes over at stege i smør ved middel varme.
    Lad den stege stille og roligt, og prøv at lade være med at "rumstere" for meget med den,- så risikerer du ikke at den sprækker.

  2. Når medisteren har stegt 5-7 minutter på den ene side, vendes den og steger færdig på den anden side, ca. 10 minutter, alt efter hvor mange du laver mad til.
25 min.
Anretning
  1. Salaten snittes fint og vendes ned til radiserne og agurkerne i dressingen.

  2. Kartoflerne drænes og serveres sammen med medisteren og salaten. 

Bonusinfo

Rygeosten er den eneste ægte danske ost, der ikke er inspireret fra udlandet. Ostetypen har sin start på Fyn i 1800-tallet, hvor den blev lavet ude på mange gårde. Dette er også årsagen til at det ofte kaldes “Fynsk Rygeost”. Nogle mener, at rygeosten dog kan spores helt tilbage til vikingetiden. Denne gamle danske specialitet har Gundestrup Mejeri specialiseret sig i at producere.

Striberne på osten stammer fra den rist, som osten ligger på mens den ryges.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?