Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.
Sæt sorghum over at koge i rigeligt, saltet vand og kog til de er møre - ca. 15 min.
Skræl løgene, skær dem i kvarte, krydr med salt, lidt peber og lidt dråber olivenolie. Læg dem på en bradepande og bag til de er helt møre og har taget godt med farve - ca. 20 min.
Hak peanuts med en kniv. 5 min før løgene er færdige, kommer du peanuts over, så de lige når at varme lidt med.
Skyl broccoli og skær den ud i små buketter. Skær gerne stokken med også. Kom dem op i en gryde med lidt vand, der lige dækker bunden og et skud salt.
Damp under låg 2-3 min til broccolien er mørnet en smule, men stadig har masser af bid. Lad buketterne dryppe af i en sigte til senere.
Pisk miso og tamari sammen i en skål. Dræn sorghum I en sigte og skyl dem kort med koldt vand - blot så de ikke er brændvarme. Vend sorghum sammen med misodressingen i skålen.
Pluk brøndkarsen ud i grove stykker og kom den op i en skål sammen med broccoli. Tilsæt masser af fintrevet limeskal og limesaft og vend godt rundt.
Anret sorghum I bunden af den dyb tallerken med broccolisalaten ovenpå. Kom tilsidst løgene ved og sørg for at få alle nødderne med.
Velbekomme!
Sorghum er en græsart, der oprindeligt stammer fra Centralafrika. Den er den vigtigste kornsort til menneskeføde i store dele af Afrika og Asien, blandt andet fordi den kan vokse i meget tørre og varme områder. Sorghum har et højt indhold af mineraler. Hel sorghum spises som ris eller anvendes til grød. Det kan også poppes på samme måde som popcornmajs.
Miso
- umamibomben der kan peppe enhver ret op!
Miso stammer fra Japan og er en fermenteret paste lavet på brune ris eller sojabønner.
Miso er karakteriseret med en enestående evne til at bidrage med unik dybde og umami til smagsprofilen i mange retter.
Kundekommentarer ()