0
Sprød havkat med stegt blomkål, dertil bulgur samt ristede mandler, ærter og brøndkarse

Sprød havkat med stegt blomkål, dertil bulgur samt ristede mandler, ærter og brøndkarse

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

1 min.
Bulgur:

Kom bulgur i en gryde med rigeligt koldt vand med salt. Kog bulguren i 3-4 min. Kog ærterne med det sidste minut. Kom bulgur og ærter op i en sigte, og lad dem dryppe af. Vend derefter bulgur og ærter op i en skål, og tilsæt citronsaft, god olivenolie, salt og peber. Rør let rundt, og lad bulguren hvile lunt, til den skal spises.

3 min.
Ristede mandler:

Rist mandlerne på en tør pande, til de er gyldne. Hak dem groft.

blomkålcitron
10 min.
Blomkål:
Skyl blomkålen, og del den i 1-2 store buketter pr. kuvert. Steg dem stille og roligt på en pande i en smule olie og smør, til de har taget godt med farve og er blevet møre med lidt bid. Det tager ca. 10 min i alt. Lige før kålen serveres, rives lidt citronskal over.
havkatfilet uden skindrasp
25 min.
Fisk:
Del fisken i 2-3 mindre stykker pr. person. Læg fiskestykkerne op i en skål, og krydr med salt og peber. Drys fisken med et par spsk. hvedemel, og vend det hele sammen, så fisken er dækket af mel. Ryst overskydende mel af. Hæld et sammenpisket æg ned i skålen til fisken, og vend rundt, så fisken er dækket. Har du ikke et æg, så kom lidt mælk eller fløde ved. Ti (se video ovenover)l sidst drysses der med rasp, som presses godt ind i fisken. Steg fiskestykkerne på en varm pande i rigeligt smør og neutral olie (halvt af hver), til de er sprøde og gyldne. Det tager ikke mere end 3-4 min i alt. Drys med lidt salt.
35 min.
Anretning:

Som vist på billedet drysset med de ristede mandler og brøndkarse.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?