0
Stegt filet af kuller med couscous, Ras el Hanout og romainesalat

Stegt filet af kuller med couscous, Ras el Hanout og romainesalat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Couscous: Hæld couscousgrynene i en stor skål. Hæld kogende vand over, så det netop dækker, læg et låg over og lad grynene trække i 8-10 min. Afkøl dem let ,og smuldr dem fra hinanden med fingrene, mens du tilføjer Ras el Hanout, lidt olivenolie samt citronsaft. Hak mynte og kom i sammen med skåret agurk, abrikoser og rødløg. Smag til med salt og peber, og lad retten trække ved stuetemperatur, til den skal spises.

Fisk: Soigner fisken, og del den i portioner. Krydr med salt og peber. Steg fisken i 2-3 min. på skindsiden i lidt neutral olie på en varm pande. Skru ned for blusset, og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden), til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve. Tilsæt derefter et små klumper smør, og lad det bruse op. Vend fisken og tæl til 10 – VOILA - nu er fisken klar til servering.

Anretning: Som vist på billedet med masser af skyllede, sprøde blade af romainesalat og evt. lidt citronbåde.

Ras el Hanout bruges i mange krydrede retter i Marokko og resten af Nordafrika, hvor det både gnides på kød eller røres i ris. Ras el Hanout er arabisk for "leder af butikken", og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde.

Ras el Hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.

Bonusinfo

Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.

Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?