0
Stegt mørksejfilet med bulgur, tomat og feta

Stegt mørksejfilet med bulgur, tomat og feta

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
20 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Bagte tomater: Del tomaterne i halve, og læg dem på bagepapir på en bageplade. Hak lidt hvidløg helt fint (eller pres det), og fordel det på tomaterne. Fordel lidt god olivenolie over tomaterne, og krydr med salt, peber og lidt sukker. Bag i en 150 grader varm ovn i 15-20 minutter.

Bulgursalat med feta og broccoli: Kom bulguren og lidt salt i en skål og hæld kogende vand over, til vandet står ca. 1 cm over bulguren. Lad den trække i 8-10 min. Hæld bulguren i en sigte, så overskydende væde kan dryppe fra. Kom de kogte bulgur i en skål og vend dem sammen med lidt god olivenolie. Del broccoli i små buketter, og blancher dem i 1 minut i saltet vand. Lad dem dryppe og dampe godt af. Snit rødløg, hak hvidløg og mandler og vend det sammen med de bagte tomater (husk også at bruge væden derfra!), broccoli og smuldret feta. Smag til med salt og peber samt lidt citronsaft - lad gerne retten trække i 10-15 minutter.

Fisk: Del fisken i mindre stykker, og krydr med salt og peber. Vend dem i lidt rug- eller hvedemel, og steg dem på en medium varm pande i halvt smør og halvt neutral olie. Steg dem primært på den ene side i ca. 2 min. til de er gyldne og sprøde. Tilsæt et par smørklatter, og vend fiskene, når smørret er ”bruset af”. Steg videre, mens du hele tiden "drypsteger" ved at tage smør fra panden med en spiseske og hælde det over fisken - fortsæt drypstegningen i 1 min. Krydr igen med lidt salt og peber, før du serverer (gerne med en god flagesalt som fx  Læsø eller Maldonsalt).

 

Anretning: Som vist

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?