0
Stegt laks med Dijon-perlebyg, rødbeder og broccoli

Stegt laks med Dijon-perlebyg, rødbeder og broccoli

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Perlebygsalat: Kog de skyllede rødbeder møre i rigeligt godt saltet vand - det tager ca. 30 minutter! Giv de varme rødbeder et kuldechok under rindende koldt vand i et par minutter. Fjern top og bund på rødbederne ved at skære dem af. Smut skindet af resten, skær dem i mundrette stykker og læg dem i en skål. Kog perlebyg i dobbelt volumen vand tilsat lidt salt – kog dem ved svag varme i 20 minutter og lad dem derefter trække i yderligere 20 minutter. Kom de kogte bygkorn i en sigte og lad dem dryppe grundigt af. Del broccoli i små buketter og skær stilken i mundrette stykker. Kog dem i lidt vand med salt og olivenolie i 2-3 minutter – dræn vandet fra. Rør den grove sennep med citronsaft og pisk dobbelt volumen af din bedste olivenolie i sammen med fintreven skal af citron (kun det gule). Vend de drænede perlebyg i sammen med fintsnittede skalotteløg plukket grofthakket persille samt rødbeder og broccoli – smag til med salt og peber, lidt sukker samt citronsaft.

Laks (se video ovenover): Krydr laksen med salt på begge sider. Steg på skindsiden i olie/smør på en pande. Steg fisken ved moderat til høj varme i ca. 3-4 min. (afhængig af tykkelse). Vend fisken når skindet er sprød og gyldent og steg derefter i meget kort tid (ca. 1 minut) på den anden side. Krydr med friskkværnet sort peber og server straks.

Fif: Pas nu på ikke at give laksen for meget - den smager SÅ meget bedre, hvis den er lidt understegt i forhold til, hvis den får for længe - vær ikke bange for at servere den med et let "rødt" og saftigt indre!

Anretning: Som vist på billedet – pynt med lidt plukket persille og frisk kværnet sort peber.

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?