0
Stegt lange med æble-rucolasalat med broccoli og parmesan

Stegt lange med æble-rucolasalat med broccoli og parmesan

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
små kartoflercitron
1 min.
Kartofler:

Skyl og kog kartoflerne i 18-22 minutter i rigeligt saltet vand. Lad dem afkøle let, og pil dem evt., hvis du synes. Vend dem med en lille klat smør, lidt god salt og en smule revet citronskal.

røde syrlige æblerrucolagræsk yoghurt, 10%citron
5 min.
Æble-rucolasalat:

Skyl rucola i rigeligt koldt vand. Skær æblerne i små tern. Riv halvdelen af parmesanen fint. Vend rucola, æbler, og revet parmesan (gem en smule til broccolien) sammen med yoghurt. Smag til med salt og peber og lidt citronsaft. 

broccoliparmigiano reggiano (Parmesan)
20 min.
Broccoli & parmesan

Del broccolien i buketter, skræl også stokken, og skær den i mindre stykker. Kog broccoli i en gryde med en smule vand og salt i 2-3 min. Afkøl broccolien i en skål med iskoldt vand, og afdryp den godt. Kom den afdryppede broccoli i en skål, riv det sidste parmesan henover, og dryp med lidt olivenolie.

rasplangefilet uden skind
25 min.
Fisk:

Del fisken i portionsstykker, og krydr med lidt salt. Bland ras (se video ovenover)p sammen med lidt fint salt. Vend fileterne i lidt mel, dernæst i et sammenpisket æg og til sidst i (se video ovenover) rasp. Steg dem på en pande i rigeligt neutral olie, til de er gyldne. Kom et par klumper koldt smør ved, og vend fisken, når smørret er bruset af. Steg fiskestykkerne 3-4 minutter på hver side. Lad fisken dryppe af på køkkenrulle. Drys med lidt salt.

35 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Server kartofler i en skål ved siden af. Server evt. det sidste citron til.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?