0
Stegt mørksej med rødbede & quinoa tabbouleh med kota, persille & citron

Stegt mørksej med rødbede & quinoa tabbouleh med kota, persille & citron

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Mellemøstlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
rødbeder
1 min.
Rødbeder

 

Skræl rødbederne, og riv dem på den grove side af et rivejern, eller skær dem i fin julienne på et mandolinjern. Kom rødbederne i en skål, og med koldt vand i 5-10 minutter. Slyng derefter rødbederne tørre i en salatslynge.

rødbedertabbouleh krydderibredbladet persillecitrondijon sennepfetabulgur
5 min.
Rødbede tabbouleh

Skyl bulguren grundigt i en sigte med koldt vand. Kom den i en gryde tilsat koldt vand, så det står 4-5 cm over bulguren. Kom et godt skud salt i vandet. Kog i 2-3 min., sluk og lad bulguren trække i yderligere 2 min. Lad den køle lidt af i en sigte, så den overskydende væde kan dryppe fra.

Hak imens persillen fint. Du kan med fordel bruge stilkene også (kasser dog den nederste 1/3 af stilkene). Vend bulgur sammen med tabouleh-krydderiblandingen, rødbeder og persille samt lidt god olivenolie, sennep og citronsaft. Smag til med salt og peber samt evt lidt sukker. Smuldr til sidst osten, og vend den forsigtigt i salaten.

mørksejfilet uden skind
25 min.
Fisk:

Krydr fiskefileterne med salt og peber, og vend dem i lidt rug- eller hvedemel (se video ovenover).

Steg dem på en medium varm pande i godt med smør og olivenolie. Fiskene steges primært på den ene side i ca. 2 min., til de er pænt gyldne og kødet begynder at være gennemstegt.

Vend fiskene og steg videre, mens du hele tiden "drypsteger" på toppen ved at tage smør fra panden med en spiseske og hælde det over fisken. Fortsæt drypstegningen i 1-2 minutter. Krydr igen med lidt salt og peber.

30 min.
Anretning:

Som vist på billedet.

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Tabbouleh krydderi indeholder: 50% spidskommen, 25% koriander, 10% persille, 10% mynte, 5% sort peber.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?