Start med at skrælle skalotteløget, og hak det fint.
Pluk persillen ud i blade, og snit stilkene fint.
Del spidskålen i kuvertstykker.
Skær svampene i tykke skiver.
Find en stor gryde frem, og sæt den over ved mellem varme. Kom en god klat smør ned i gryden, og lad den bruse op. Tilsæt så svampene, og sauter dem 2-3 min. Kom derefter perlespelt og skalotteløg ned i gryden, og sauter det hele nogle minutter under omrøring.
Dæk med vand, og kom et skud salt ned i. Kog stille og roligt til perlespelten er mør.
Sæt en pande over ved høj varme. Tilsæt lidt olivenolie. og steg kålen på skærefladen i ca. 5 min., til den har taget farve og bliver en smule mør. Krydr med salt og peber.
Dræn vandet fra perlespelten, og kom ca. 1/2 dl vand pr. kuvert tilbage i gryden. Riv osten fint ned i gryden, og vend grundigt rundt, så osten smelter og cremer perlespelten.
Anret perlespelten i en dyb tallerken med den stegte kål ovenpå. Riv citronen fint over kålen, og drys med persillestilke, -blade og masser af fintrevet citronsaft.
Velbekomme!
Krystal Karl er en dansk ost fremstillet af 100% komælk. De økologiske køer græsser i det midtjyske kuperede terræn omkring Himmelbjerget, hvorfra mælken forsigtigt transporteres til det lille, lokale mejeri, hvor osten fremstilles under kyndig overvågning af den lokale ostemester. Osten fremstilles efter mejeriets lokale traditioner og den specielle mælkesyrekultur der frembringer den unikke krystallinske smagsoplevelse. De krystallerede proteiner opstår under modningen, men kan fra produktion til produktion variere i mængde. Krystal Karl modnes videre på GRAND fromages affinageri i mere end 12 måneder.
Krystal Karl er en UMAMI-BOMBE!
- og modnes så længe for at give den maksimale Umami smag. Dette medfører også små farvenuancer, lækre krystaller og varierende tørhed af osten.
Alt sammen med et formål: Maximal Umami!
Kundekommentarer ()