0
Stegt rødspætte/skærising med nye kartofler i avokado & rygeostcreme med brøndkarse

Stegt rødspætte/skærising med nye kartofler i avokado & rygeostcreme med brøndkarse

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Grønne fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

forårsløgavokadocitronFynsk Rygeost  - fra Gundestrup Mejerismå kartofler
1 min.
Kartofler i avokado & rygeostcreme med brøndkarse

Skrab kartoflerne, og kog dem møre i saltet vand. Køl kartoflerne lidt ned med koldt vand, og del dem i 2-3 stykker hver.

Pil avokadoerne, og mos frugtkødet med en gaffel. Rør mosen med rygeost og lidt citronsaft (ca 1/2 tsk. pr. person). Krydr med salt og peber.

Skær forårsløg i tynde skiver - brug gerne de grønne toppe også. Kom dem i iskoldt vand.

Anret de lune kartofler i en flad skål eller et fad, krydr med masser af sort peber og god flagesalt, og vend rundt. Kom små klatter af avokado/rygeostcreme derpå. Hæld vandet fra forårsløgene, og vrid vandet fra løgene. Fordel løgene ovenpå kartoflerne. Drys med forårsløg, brøndkarse og revet skal af citronen (kun det gule). Til sidst fordeles lidt god olivenolie henover retten.

rødspættefilet
20 min.
Fisk

Fold (se video ovenover) fiskefileterne, krydr dem på begge sider med salt og peber, og vend dem i hvede- eller rugmel. Steg fisken på en stor pande med neutral olie. Når fisken er ved at tage farve på den ene side, tilsættes et par klumper koldt smør. Lad smørret bruse godt op, og steg videre i et par minutter. Vend fisken (vær sikker på, at den er flot og gylden - vi vender KUN én gang!), og steg nu videre, mens du hele tiden "drypsteger" ved at tage smør fra panden med en ske og hælde det over fisken. Fortsæt drypstegningen i 3-4 min.

30 min.
Anretning

Som vist.

Bonusinfo

Rygeosten er den eneste ægte danske ost, der ikke er inspireret fra udlandet. Ostetypen har sin start på Fyn i 1800-tallet, hvor den blev lavet ude på mange gårde. Dette er også årsagen til at det ofte kaldes “Fynsk Rygeost”. Nogle mener, at rygeosten dog kan spores helt tilbage til vikingetiden. Denne gamle danske specialitet har Gundestrup Mejeri specialiseret sig i at producere.

Striberne på osten stammer fra den rist, som osten ligger på mens den ryges.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?