0
Stegt rødspættefilet med bagte forårsløg, estragon og nye kartofler

Stegt rødspættefilet med bagte forårsløg, estragon og nye kartofler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Husk at vaske hænderne grundigt, inden du går i gang. Skyl derefter alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk også at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord. 

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kartoflerparmigiano reggiano (Parmesan)estragonrødløgcreme fraiche 38%
1 min.
Kartofler

Skrub og skyl kartoflerne. Kog dem møre i rigeligt, godt saltet vand.

Pluk estragonbladene af stilkene, og hak dem fint.

Pil og hak rødløg så fint som muligt.

Dræn vandet fra kartoflerne, og damp dem tørre. Mos dem derefter til en grov kompot, og rør kompotten med creme fraiche og ca. halvdelen af osten. Smag til med salt, peber, hakket estragon samt de hakkede rødløg.

forårsløgparmigiano reggiano (Parmesan)solsikkekerner
15 min.
Bagte forårsløg

Tænd ovnen på 225 grader. Skær bunden og omtrent halvdelen af toppen af forårsløg. Skyl dem grundigt. Kom forårsløg i et ovnfast fad. Rør lidt god eddike, fx balsamico, sammen med lidt sukker eller honning, og hæld det over forårsløgene. Dryp med god olivenolie, og krydr med salt og peber. Bag løgene i ovnen i ca. 15 min., til de er bløde og gyldne. Vend dem evt. et par gange undervejs. Efter 8-10 min., drysses der med solsikkekerner, som bages med de sidste 5-7 min. Riv det sidste ost over forårsløgene, mens de endnu er lune.

rødspættefilet
25 min.
Fisk
Krydr fiskefileterne med salt og peber, og fold dem på midten på  den lange led. Vend evt. fiskefileterne i lidt rug- eller hvedemel.

Steg dem på en medium varm pande i halvt smør og halvt neutral olie.

Fiskene steges primært på den ene side i 2-3 min., til de er gyldne.

Vend fiskene, og steg videre, mens du hele tiden "drypsteger" på toppen ved at tage smør fra panden med en spiseske og hælde det over fisken. Fortsæt drypstegningen i 1 minut.

Kom de stegte fisk på lidt fedtsugende papir såsom køkkenrulle. Krydr med lidt salt og peber.

30 min.
Anretning

Som vist på billedet.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?