0
Stegt sommer bundgarnsmakrel med persisk shivid polo, tomat/agurkesalat og ris

Stegt sommer bundgarnsmakrel med persisk shivid polo, tomat/agurkesalat og ris

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Fremgang:

Start med at læse hele opskriften grundigt igennem først.

1. Skyl de brune ris grundigt i rigeligt koldt vand, og lad dem dryppe af i en sigte i 2 minutter.

2. Kog risene i rigeligt let saltet vand i 30 minutter - kom dem i en sigte og lad dem dryppe godt af.

3. Kom de kogte ris tilbage i gryden, du kogte dem i og tilsæt shivid polo mixet og en generøs klump smør og rør rundt til smørret er smeltet. Press risene let sammen i gryden.

5. Hæld 1 spsk. neutral olie (fx rapsolie) pr. person over risene, således at olien trænger til bunden af gryden.

6. Tænd igen for gryden på medium til høj varme. Nu skal risene stege (uden at der røres i dem), således at der dannes en tyk sprød bund. Det tager typisk 8-10 minutter.

7. Lav imens salaten.

8. Skær tomat og agurk i mindre stykker, kom dem i en sigte, og drys med lidt salt. Lad dem salte og dryppe af i 10 minutter.

9. Pluk og hak dild, og snit rødløget fint. Vend det sammen med de saltede tomater og agurker, og kom citronsaft og olivenolie på.

10. Vend risene ud på en varm tallerken eller fad med den sprøde gyldne side opad.

11. Rids makrelfileterne (se video ovenover) med 2-3 snit på skindsiden. (se video ovenover) Dette bevirker, at de ikke krøller så meget, når de steges eller grilles. Skær evt. den lille bræmme af ben væk (se video ovenover) der sidder i fileten. Dette gøres nemt med et lille snit på hver side af benene lige ned til skindet uden at skære igennem. Nu kan bræmmen af ben rykkes forsigtigt af.

12. Krydr fisken med salt og peber på kødsiden.

13. Steg dem gyldne på skindsiden på en varm pande i 2-3 min. kun på skindsiden. Vend fisken, og tæl til 10 - nu er fileterne klar.

Anrening:

Anret som vist på billedet.

Shivid polo krydderimix indeholder:

  • tørret dild
  • løgpulver
  • hvidløgspulver
  • safran.

Bonusinfo

Shivid polo krydderimix indeholder:

  • 50% tørret dild
  • 25% løgpulver
  • 24,5% hvidløgspulver
  • 0,5% safran

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?