0
Stegt torsk med ravioli og senneps-stuvet grønkål

Stegt torsk med ravioli og senneps-stuvet grønkål

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Durumhvedemel, Fuldkornshvedemel, Æg, Mælkevalle, Mælk, Hvedemel, Nødder, Soya

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

grønkålparmigiano reggiano (Parmesan)hvidløgskalotteløgfløde 38% (piskefløde)Grov sennep
1 min.
Sennepsstuvet grønkål

Skyl grønkål grundigt, og snit den så fint du kan. Slyng den tør i en salatslynge. Pil hvidløg, og skær dem i tynde skiver. Pil skalotteløg, og hak dem fint. Rist hvidløg i en kasserolle eller sauteause i god olivenolie. Rist stille og roligt ved medium varme, til hvidløgene netop begynder at blive gyldne og sprøde. Tilsæt det hakkede skalotteløg sammen med 2-3 klumper koldt smør. Sautér løgene med i et par minutter, uden at de tager farve. Tilfør den skyllede grønkål, og vend rundt, til kålen er faldet sammen. Tilsæt fløde, og kog ind til en let cremet konsistens. Vend sennep i. Riv 2/3 dele af parmesanen heri. Smag kålen til med salt og peber.

ravioli med spinat og ricotta
15 min.
Ravioli:

Kog ravioli i rigeligt godt saltet vand (skal smage salt som Middelhavet, siger italienerne!). Kog dem i 4-5 minutter, og dræn dem i et dørslag.

smør
20 min.
Fisk:

Skær fisken i portionsstykker og lav evt. 2-3 fine rids i skindsiden med en skarp kniv. Krydr med salt og peber og steg fisken i 2-3 min. på skindsiden i lidt olie (se video ovenover) på en varm pande. Skru ned for blusset og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden) til kødsiden netop begynder at få en mælkehvid farve. Tilsæt evt. et par små klumper smør til panden og lad det bruse op. Vend fisken og tæl til 10, så er fisken klar til servering.

25 min.
Anretning:

Vend de kogte ravioli i den stuvede grønkål. Anret i varme dybe tallerkener, riv det sidste parmesan over, og top med den stegte fisk.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?