0
Stegt torskefilet med champignonrisotto & kørvel

Stegt torskefilet med champignonrisotto & kørvel

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Italiensk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
rødløgkørvel
1 min.
Kørvel & rødløg:

Pluk kørvel i buketter - skyl i koldt vand. Hak halvdelen af kørvlen og lad resten ligge i vand, til de skal bruges senere. Pil og skær rødløg i ultratynde skiver - kom løgskiverne i det iskolde vand sammen med den plukkede kørvel.

skalotteløghvidløgcreme fraiche 38%risottorischampignonsparmigiano reggiano (Parmesan)kørvel
5 min.
Risotto:
  1. Hak skalotteløg og hvidløg fint.
  2. Rengør og ordn svampene, og del dem i mindre stykker.
  3. Rist svampene af i en tykbundet gryde i halvt smør halvt olivenolie, til de er gyldne.
  4. Krydr med salt og peber.
  5. Tilsæt skalotteløg og hvidløg, og sauter dem med i et par minutter, til de er klare, uden de har taget farve.
  6. Tilsæt skyllede risottoris, og lad dem sautere med i 1 minut.
  7. Tilsæt evt. lidt tør hvidvin (1-2 dl), og lad vinen koge næsten væk
  8. Reducer varmen, så risene netop simrer. Hæld vand på lidt ad gangen, mens du rører.
  9. Sørg for at vandet er kogende, når du tilsætter det.
  10. Lad risene absorbere næsten al væden, før der tilsættes mere. Fortsæt med at spæde til med væde, indtil risene er møre, men stadig har lidt bid. Det tager ca. 15-18 minutter.
  11. Tag risottoen af varmen, og rør creme fraiche og revet parmesan i (brug ca. 2/3 af osten her!).
  12. Smag til med salt og peber samt lidt citronsaft og -skal.
  13. Risottoen skal være cremet og våd i konsistensen, tilsæt eventuelt lidt mere væde for at justere konsistensen.
  14. Læg låg på gryden, og lad risene trække i 3-4 minutter, mens du steger fisken.
  15. Vend som det sidste hakket kørvel i lige før du serverer.
torskefilet uden skind
35 min.
Fisk:

Del fisken i mindre stykker - 2-3 pr person. Krydr med salt og pe (se video ovenover)ber. Vend dem i lidt hvede eller rugmel (se video ovenover) og steg dem på en mediumvarm pande i godt med smør og olivenolie. Steg dem primært på den ene side (start med den flotte ensartede side) i ca. 2-3 min, til de er pænt gyldne, hvorefter de vendes og steges i kort tid på den anden side.

40 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Dræn vandet fra kørvel og rødløg og slyng det tørt i en salatslynge - vend med et par dråber citronsaft og god olivenolie - top retten med denne kørvelsalat. Riv det sidste parmesanost over retten.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?