Pluk kørvel i buketter - skyl i koldt vand. Hak halvdelen af kørvlen og lad resten ligge i vand, til de skal bruges senere. Pil og skær rødløg i ultratynde skiver - kom løgskiverne i det iskolde vand sammen med den plukkede kørvel.
Del fisken i mindre stykker - 2-3 pr person. Krydr med salt og pe (se video ovenover)ber. Vend dem i lidt hvede eller rugmel (se video ovenover) og steg dem på en mediumvarm pande i godt med smør og olivenolie. Steg dem primært på den ene side (start med den flotte ensartede side) i ca. 2-3 min, til de er pænt gyldne, hvorefter de vendes og steges i kort tid på den anden side.
Som vist på billedet. Dræn vandet fra kørvel og rødløg og slyng det tørt i en salatslynge - vend med et par dråber citronsaft og god olivenolie - top retten med denne kørvelsalat. Riv det sidste parmesanost over retten.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kundekommentarer ()