Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 230 grader varmluft.
Skrub gulerødderne grundigt, eller skræl dem, hvis det er nødvendigt, og gnid dem med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber.
Spred gulerødderne ud på en bageplade, og bag dem i ca. 25 min., til de har taget godt med farve, og er møre med bid.
Bemærk, laver du mad til 1 kuvert, kan du sagtens stege gulerødderne på en pande i stedet, og spare ovnen.
Kom et par skefulde god olivenolie i en gryde, og varm op til medium varme. Kom perlespelt i, og rist dem et par minutter, til de er gyldne.
Dæk med koldt vand, tilsæt lidt salt, og lad dem simre under låg i ca. 15 min., til de er møre. Kom dem i en sigte, og lad dem dryppe af.
Kom creme fraiche op i en lille kasserolle, og kog den en smule ind, så den tykner let.
Pil skalotteløget, og hak det super fint med en skarp kniv. Pluk estragonbladene af stilkene, og hak dem ligeledes fint.
Når creme fraichen er kogt lidt ind, trækker du den fra varmen, og tilsætter estragon, skalotteløg og masser af fintrevet citronskal. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Børst svampene rene, skær dem i kvarte, og steg dem på en godt varm pande i en smule olie i ca. 4-5 min. Krydr med salt og friskkværnet peber.
Skyl squashen, og skær den ud i små tern.
Vend squashternene ned i spelten, og smag til med et par dråber olivenolie, salt og friskkværnet peber.
Anret dem i bunden af en dyb tallerken med gulerødder og svampe ovenpå. Slut af med at komme et par skefulde estragoncreme henover retten.
Kundekommentarer ()