0
Svampe i grøn curry med kokosmælk, forårsløg og sorghum

Svampe i grøn curry med kokosmælk, forårsløg og sorghum

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Soya, Lupin, Nødder

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

sorghum
1 min.
Kog sorghum

Start med at sætte sorghum over at koge i ca. 15 min. i rigeligt vand med et skud salt.

portobellosvampegrøn karry pastakokosmælkforårsløg
5 min.
Lav curryen

Skær svampene i tykke skiver, og forårsløgene i 3-4 cm. lange stykker.

Sæt en pande eller wok over ved høj varme, og steg svampene i en smule olie i 3-4 min., til de er møre og har taget farve. Tilsæt så currypasten til panden, og lad den stege med et minut eller to. Kom kokosmælken op i panden sammen med forårsløgene, og lad retten simre i 3-4 min.

korianderradiser
20 min.
Skær det grønne

Skær radiserne ud i kvarte, og hak korianderen groft med en kniv - både stilke og blade.

radiserkorianderlime
30 min.
Anretning

Smag curryen til med masser af limesaft, salt og evt. soya hvis du har. Anret sorghum i en dyb tallerken, og hæld curryen over. Drys med koriander og rå radiser.

Bonusinfo

Sorghum er en græsart, der oprindeligt stammer fra Centralafrika. Den er den vigtigste kornsort til menneskeføde i store dele af Afrika og Asien, blandt andet fordi den kan vokse i meget tørre og varme områder. Sorghum har et højt indhold af mineraler. Hel sorghum spises som ris eller anvendes til grød. Det kan også poppes på samme måde som popcornmajs.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?