Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Start med at koge risene efter anvisning på posen.
Riv ingefær fint ned i en skål. Tilsæt tamari og smag til med limesaft og et drys sukker.
Snit kål i brede strimler.
Snit forårsløg i tynde skiver, gerne lidt på skråt. Gem den hvide og grønne del hver for sig.
Skær bønner i stykker på ca. 1 cm. Kom dem op i en lille kasserolle med vand, så det dækker og tilsæt et skud salt. Kog ca. 5-10 min. til de er møre.
Skær tempeh i mundrette stykker (ca. 0,5 cm tykkelse).
Varm en stor pande godt op og tilsæt et generøst skud olie. Steg tempeh 2 min. på hver side, til de er gyldne og let sprøde. Træk panden fra varmen og kom marinaden på og lad den koge lidt ind omkring tempehstykkerne. Krydr med lidt salt.
Tag tempeh af panden, rengør den med et stykke køkkenrulle og sæt den tilbage over høj varme. Tilsæt lidt olivenolie og steg kålen hårdt 2-3 min. så den branker i kanten, tilsæt så de kogte bønner og den hvide del af forårsløget. Lad det stege yderligere 2-3 min. under omrøring. Krydr med lidt salt.
Steg gerne grønt over to omgange, hvis du laver mad til 3-4 kuverter.
Anret risene i bunden af en dyb tallerken eller skål. Kom grønt og tempeh ovenpå, sammen med evt overskydende marinade. Og slut af med et drys af den grønne del af forårsløget.
Velbekomme!
VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.
Kundekommentarer ()