0
Thai kødboller med agurk, peanuts og kokos
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

ris, basmatihakket grisekødforårsløgrød thai karrypaste
1 min.
Klargøring

Risene sættes over at koge efter anvisningen på pakken.

Forårsløgene soigneres og snittes meget fint. Gem den fintsnittede grønne del af forårsløgene til at drysse over retten, når den skal serveres.

Kødet røres grundigt sammen med halvdelen af den røde thai-karrypasta, halvdelen af den hvide del af forårsløgene, en smule salt og godt med peber.
Rul små boller på størrelse med en golfbold af farsen, og lad dem hvile på en tallerken, mens resten af grøntsagerne gøres klar.

spidskålagurk
10 min.
Grøntsagerne

Kålen skylles og snittes fint på langs af bladene. Du skal bruge en god håndfuld snittet kål pr. person.

Agurken deles på langs, kernerne skrabes ud med en lille ske, og agurken skæres i tern på omkring 1/2 cm.

spidskålforårsløgkokosmælktamari/soya
20 min.
Samling af retten

Ovnen tændes på 220 grader.

Kål og den anden halvdel af de fintsnittede hvide forårsløg lynsteges et par minutter på en hed pande, der kan gå i ovnen. Kokosmælken tilsættes sammen med soyaen. Smag til med resten af den røde thai-pasta.
Du kan evt. tilsætte noget vand til grøntsagerne, hvis du synes, at saucen bliver lidt for tør.

Kødbollerne lægges ned til grøntsagerne, og vendes forsigtigt rundt i saucen. Dryp evt. en smule olie over kødbollerne.

Panden sættes i ovnen til kødbollerne lige er gennembagte. Det tager, alt efter hvor mange du laver mad til, og hvor effektiv din ovn er, mellem 7 og 10 min.

peanuts
30 min.
Servering

Risene anrettes i skåle, kødboller og grøntsager fordeles hen over risene, og der toppes op med agurke-tern, peanuts og den fintsnittede grønne del af forårsløgene. Giv evt. en god chilisauce til ved siden af.

~ Velbekomme ~

 

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?