0
Thailandsk oksekødssalat med nam jim, peanuts og glaskål

Thailandsk oksekødssalat med nam jim, peanuts og glaskål

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Thai
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Thai Beef salad er en af mine absolutte favoritter.

Jeg elsker kontrasten mellem de sprøde grøntsager og den HOTTE nam jim dressing, der er en perfekt symbiose af stærkt, surt, sødt, salt og umami!

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

skalotteløgkorianderbird's eye chili, rødlimenam pla (fiskesauce)hvidløg
1 min.
Nam Jim dressing

Pluk korianderbladene af stilkene, og gem dem til senere. Hak stilkene groft. Pil og hak både hvidløg og skalotteløg groft, og skær chilipeberen i mindre stykker (Kasser evt. kernerne. Jeg bruger dem, da jeg godt kan lide den ekstra styrke, der er deri). Kom korianderstilke, hvidløg, skalotteløg og chilipeber op i en morter eller en lille blender, og blend det hele med fiskesovs, limesaft og 1-2 spsk. sukker pr. pers., du laver mad til. Brug gerne palme- eller rørsukker, hvis du har.

En Nam jim skal være HOT (chili), salt (nam pla), sur (lime), sød (sukker) og fyldt med umami (nam pla). 

Lad dressingen stå og hvile til senere.

bladsellerirødløgglaskåltomater på stilk, fx cherry, blomme eller cocktail
10 min.
Salat forberedelse

Skær bladselleri i strimler, og brug gerne bladene også, hvis de er pæne. Snit rødløg fint. Skræl og skær glaskål i tynde strimler, brug gerne et mandolinjern her. Kom det hele op i en salatslynge eller stor skål, og dæk med iskoldt vand. Lad det stå heri i 5-10 min. 

Skær tomater i tern og kom i en skål for sig selv.

peanuts
20 min.
Peanuts

Rist peanuts på en pande, til de er gyldne. Knus dem let i en morter med lidt salt.

Striploin steak, okse
25 min.
Striploin steak

Tag kødet ud af køleskabet, og ret formen op med dine hænder, så det er flot og ensartet i tykkelsen. Lad kødet få stuetemperatur før stegning.

Steg kødet på en god solid pande, eller endnu bedre: grill det. Steg kødet i en smule meget varm olie, til det har opnået din ønskede stegegrad. Kokken her foretrækker medium rare (ca. 54-55 grader i kernen). 

Sørg for at krydre godt med sort peber og god flagesalt. Lad kødet trække lunt og tildækket med låg eller stanniol i 5-6 min., inden det trancheres.

NB. Kødet er skåret i bøffer á 280g for at gøre det nemmere at stege det korrekt. 280g skal deles af 2 personer. 

bladsellerirødløgglaskål
35 min.
Thai beef salad

Slyng alle grøntsagerne tørre i salatslyngen. Det er vigtigt, at der ikke er noget vand ved, ellers sjasker den gode dressing af, når du dresser salaten.

Vend de sprøde grøntsager og tomater med ca. 2/3 af nam jim dressingen. Smag dig frem, den er HOT! 

Striploin steak, oksepeanutskoriander
40 min.
Anretning

Anret salaten på et stort fad, kom tynde skiver oksekød ovenpå, og drys med peanuts og koriander. 

Server evt. det sidste nam jim ved siden af. Alle de sprøde grøntsager mildner smagen lidt. 

Velbekomme! 

Bonusinfo

Denne striploin steak er af økologisk dansk oksefilet. Kødet er skåret ud i store bøffer til 2 eller 3 personer - så de skal altså deles. Grunden til at vi skærer dem således er fordi de dermed er nemmere at stege korrekt og samtidigt gør vi det for at holde så godt som muligt på saft og kraft. 

Bonusinfo

Bird's Eye chili er normalt omkring 2 cm lange og en af de stærkeste i capsicum familien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?