0
Timianstegt kotelet med rødløgs-peberfrugtrelish dertil knuste kartofler med creme fraiche, timian & forårsløg

Timianstegt kotelet med rødløgs-peberfrugtrelish dertil knuste kartofler med creme fraiche, timian & forårsløg

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

små kartoflertimiancreme fraiche 38%forårsløg
1 min.
Knuste kartofler

Skrab, skrub eller skræl kartoflerne, og kog dem i vand med salt i 15-20 min. Soigner og snit forårsløg fint, og kom dem i koldt vand. Dræn vandet fra de kogte kartofler, og tilsæt med det samme en generøs klat smør til gryden. Læg låg på igen, og ryst lidt rundt. Lad kartoflerne trække i 5 min. under låg, og krydr evt. med lidt god salt. Lige før kartoflerne skal serveres, knuses de let med en ske og røres med snittede forårsløg, lidt hakket timian, et par klatter creme fraiche samt evt. stegesmørret fra koteletterne, hvis du ikke er fedtforskrækket ;-)

rødløgrød peberfrugtgul peberfrugthvidløgtimiansukkerrødvinseddike
10 min.
Rødløgs-peberfrugtrelish

Skyl peberfrugterne, og skær kødet i tynde strimler. Pil rødløgene og 1 fed hvidløg pr. person, og snit begge dele, så fint du kan. Skær dem evt. på et mandolinjern. Kom rigeligt olivenolie på en pande, og varm den op til medium varme sammen med de fintsnittede hvidløg. Når de så småt begynder at afgive duften af ristede hvidløg og bliver lysebrune, tilsættes rødløg og peberfrugter. Sautér ved medium varme, mens du vender ofte i et par min. Tilsæt 1 spsk. sukker og 2 spsk. rødvinseddike pr. person, du laver mad til, og lad det koge ind, så peberfrugterne nærmest glaseres af sukker og eddike. Når det er glaseret færdigt, krydres med salt og peber samt masser af friskhakket timian. (gem stilkene til koteletterne).

timianhvidløgkotelet af gris
25 min.
Kød:

Krydr koteletterne med salt og peber. Steg dem på en godt varm pande i lidt neutral olie i 2-4 min. på hver side. Lige før de er færdige, tilsættes et par små klatter smør sammen med et par timianstilke og 1 letknust, upillet fed hvidløg pr. person. Lad koteletterne stege videre i et minuts tid, hvor du drypper dem med smørret fra panden med en ske.

35 min.
Anretning:

Som vist på billedet med kartoflerne serveret som tilbehør.

Velbekomme!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?