0
Torsk med bagte jordskokker, hytteost & shichimi tôgarashi

Torsk med bagte jordskokker, hytteost & shichimi tôgarashi

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
jordskokkerShichimi tôgarashi
1 min.
Jordskokker:

Start med at tænde ovnen på 225 grader varmluft.

Skrub jordskokkerne grundigt - gerne med en svamp eller børste. Fjern evt. urenheder, og skær evt. de store jordskokker over, så alle jordskokkerne er ca. på størrelse med en golfbold eller lidt mindre. Skyl jordskokkerne grundigt i koldt vand, og vend dem med lidt olivenolie, salt og ca. halvdelen af shichimi tôgarashi krydderiblandingen. Bag dem på en bradepande i ovnen i ca. 25-35 min., til de er møre, og har taget masser af farve. (De sidste 10-12 minutter skal de bage med fisken ved 180 grader).

bredbladet persillerødløgcitron
15 min.
Citronsyltede rødløg & persille:

Snit rødløg så fint du kan. Kom det i en skål, drys med lidt fint salt, og knug saltet ind i løgskiverne. Riv skallen fra citronen, kom det over sammen med citronsaft, og vend rundt. Efter 5 minutter tilsættes sukker til en tilpas sur/sød smag. Pluk persillen, skyl bladene, og hak dem groft. Vend de syltede rødløg og persille sammen.

torskefilet med skind
25 min.
Fisk:

Skru ovnen ned til 180 grader. Del torsken i portionsstykker, krydr hvert stykke med salt, og læg dem i et ildfast fad dryppet med et par dråber olivenolie. Dryp også et lille stænk olivenolie ovenpå fisken. Bag fisken deri i 10-12 minutter. Tag torsken ud, og riv forsigtigt skindet af - evt. ved bordet. 

35 min.
Anretning:

Som vist på billedet med hytteost toppet med de syltede rødløg. Drys med det sidste shichimi tôgarashi.

Bonusinfo

Shichimi tôgarashi blev oprindeligt solgt som urtemedicin i det 17. århundrede, shichimi togarashi (der bogstaveligt talt betyder "syv smags chilipeber") er en krydret-velsmagende blanding af groft malet chili plus forskellige ingredienser afhængigt af regionen, producenten og kokken der blander den. Nogle japanske sælgere tilbyder endda tilpassede blandinger. Foruden chilen inkluderer typiske ingredienser sansho eller Sichuan-peber, tørret citrusskal, sesamfrø, birkes, hampefrø, ingefær, hvidløg, shiso og noritang.

Vores indeholder: 

Shichi-mi tôgarashi indeholder: 10% tørret mandarinskal, 5% tørret orangeskal, 5% tørret ingefær, 10% sanshô peber (alternativt sechuan peber), 5% sort peber, 10% ristet sesam, 10% hvide birkes, 20% chili pulver, 10% sort sesam, 5% hvidløgspulver, 10% tørrede tangflager.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?