0
Tunesisk tagine med kylling krydret med Ras-el-Hanout dertil mynte-couscous med sesam topping

Tunesisk tagine med kylling krydret med Ras-el-Hanout dertil mynte-couscous med sesam topping

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
1 t
Opskriftstype:
Nordafrikansk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
hele kyllingelårras el hanoutrosinercitron
1 min.
Tagine:

Del kyllingelårene i 2 stykker (se vid (se video ovenover)eo ovenover) (se vid (se video ovenover)eo ovenover).

Kom lidt smør og olivenolie i en tagine over medium varme. (Vær sikker på, at din tagine kan tåle direkte varme fra komfuret. Ellers brug en pande, og kom retten over i din tagine efter bruning).

NB. Har du ikke en tagine kan du udmærket bruge en god støbejernsgryde eller en gammeldags stegeso.

Når smørret begynder at syde, brunes kyllingen. Krydr med salt og peber. Når kyllingestykkerne er gyldne på alle sider, tilsættes ras-el-hanout (gem lidt til couscous) og rosiner. Steg i ca. 30 sekunder og rør rundt, indtil kødet er dækket af krydderiblandingen. Tilsæt 1-2 spsk. sukker, lidt citronsaft og lidt af den gule -skal. Kom 2-3 dl vand ved, og lad retten ”braissere” under låg i en varm ovn ved 200 grader i ca. 35-40 minutter, eller indtil kødet er gennemstegt og mørt.

sesamfrø
10 min.
Sesamtopping:

Kom sesamfrø i et ovnfast fad, og bag dem ved 185 grader i 10-12 minutter, til de er gyldne. Knus dem let i en morter med lidt groft salt.

couscousras el hanoutcitronagurktomatermyntesesamfrø
25 min.
Couscous:

Kom couscousgryn i en skål med lidt salt, og hæld kogende vand, over så det netop dækker. Lad det trække tildækket af film i 5-10 minutter. Kom couscoussen i en sigte, og lad evt. overskydende væde dryppe fra i 2-3 minutter. Kom couscous tilbage i skålen, og krydr med det sidste ras-el-hanout samt salt og peber og lidt citronsaft. Tilføj til sidst generøse mængder af din bedste olivenolie. Vend tern af tomat og agurk i sammen med halvdelen af de knuste sesam samt masser af plukket, skyllet og hakket mynte (gem lidt til anretning).

60 min.
Anretning:

Tag kyllingelårene op af taginen. Vend couscous salaten rundt med væden og rosinerne i bunden af fadet. Kom lårene tilbage ovenpå. Drys retten med de sidste ristede sesamfrø og den sidste mynte.

Bonusinfo

Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.

Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?