0
Wraps med hakket okse, bønnemos og dild-agurkedressing

Wraps med hakket okse, bønnemos og dild-agurkedressing

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

hakket oksekøddildagurkyoghurt 3,5 %røde kidneybønnercajun krydderi
1 min.
Klargøring

Varm et par spsk. olie op i en stor pande.
Når panden er varm, steges kødet i 5-10 minutter. Tilsæt cajun-krydderiet, og lad det stege et minuts tid.
Tilsæt derefter de drænede bønner. Lad retten stå og simre stille under låg i 10 minutter. Mos bønnerne let undervejs med en gaffel.
Derefter slukkes varmen, og kødet smages til med salt, peber, evt. lidt sukker samt evt. chilisauce.

15 min.
Dressing:

Yoghurten hældes op i en skål. Dilden hakkes fint, og kommes over i yoghurten. Det meste af stilkene kan også bruges, hvis de snittes meget fint.
Agurkerne flækkes på langs, og kernerne skrabes ud med en lille ske. Skær agurkerne i supertynde skiver, og læg dem over i yoghurten. Dressingen røres sammen med 1 spsk. olivenolie pr person, og smages til med salt, peber, evt. hvidløg og evt. lidt chilisauce. 

Tortilla hvede wraps - blødesalat
20 min.
Salat og wraps

Salaten snittes fint, og lægges på et fad eller en tallerken.

Wrapsene lunes enten indpakkede i et hårdt opvredet viskestykke i mikroovnen i omkring 2-5 minutter (alt efter hvor effektiv ovnen er), eller varmes 15 sekunder på den ene side på en varm pande/ grill.
Hvis man har gasblus, kan wrapsene også varmes direkte over flammen for ekstra autentisk smag.


30 min.
Anretning

Wrapsene rulles sammen om salat, kød/bønner og dressingen.
Giv evt. ekstra chilisauce til ved siden af. 

~Velbekomme~

Bonusinfo

Cajun krydderiet indeholder:

20% Spidskommen, 20% sød paprika, 10% hvidløgspulver, 10% cayenne, 10% sort peber, 10% timian, 10% sennepskorn, 5% oregano og 5% havsalt

Cajun har sit navn fra Cajun-folket i Lousiana, der er efterkommere af franske kolonister, der blev fordrevet fra Acadienne i Canada af englænderne i 1775.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?