Skånsom

Du har valgt Skånsom

Antal personer
2
4
Antal dage
1
Vælg pers. / dage om ugen Rediger
Bekræft
Fra 66 kr. pr. kuvert
Fra 206 kr.
Inkl. gratis fragt
Skånsom, FiskeKasser

Den Skånsomme pakke vil kun indeholde fisk fra det som Skagenfood definerer som skånsomt fiskeri og økologiske hav- og dambrug. 

Skagenfood anser Vod-, garn- og linefiskeri som værende skånsomt.

Se pakkens indhold nedenfor ↓

I den Skånsomme pakke vil der desuden være fisk, der er fanget af mindre fartøjer. Det kan eksempelvis være fisk fanget af snurrevodskuttere og linefangede fisk.

Skånsom pakke kan du få i størrelserne 400 g og 600 g.

Der medfølger altid en aktuel opskrift sammen med pakken. Opskriften mailes også til dig inden levering.

OBS: Du modtager kun fisk og opskrift i fiskepakkerne. Ingen øvrige ingredienser.

Skagenfood ligger på havnen i Strandby, og vi kan se kutterne komme ind fra havet. Vi er nabo til auktionen, og omkring os på havnen i Strandby har vi de samarbejdspartnere, der hver dag hjælper os med at forarbejde hovedparten af de fisk, vi køber.

Hovedparten af fiskene købes på auktionerne i Strandby, Skagen og Hirtshals. Hensynet til variation i pakkerne og dårligt vejr betyder, at vi i løbet af sæsonen også køber fisk fra bl.a. Norge og Island.

Hovedparten af vores fileter håndfileteres, hvilket giver en skånsom behandling sammenlignet med maskinfiletering, der kræver større mængder vand i processen, hvilket kan udvande fiskens kødstruktur og smag.

Der sker endvidere altid en viderebearbejdning af fileterne, så vi er sikre på, at de er helt fri for ben. Alle rundfisk "slidses" således i ryggen for at fjerne alle ben.

Skånsomt fiskeri: 

Læs mere om MSC her

Læs mere om ASC her

Du har helt sikkert også hørt det før: "Spis mere fisk". Og det går da også fremad med at få fisk på menuen i Danmark, men der skal generelt spises meget mere fisk, hvis vi skal følge De officielle Kostråd.

I De officielle Kostråd står der bl.a.: "Fisk og især fed fisk indeholder blandt andet fiskeolier, selen, jod og D-vitamin, som kroppen har brug for, og som er svære at få nok af fra andre fødevarer. Når du spiser fisk flere gange om ugen, så har du mindre risiko for at få hjerte-kar-sygdomme sammenlignet med personer, der sjældent spiser fisk. Spis fisk mindst to gange om ugen som hovedret og flere gange om ugen som pålæg. I alt skal du gerne have 350 gram fisk om ugen. Heraf ca. 200 gram fed fisk som fx laks, ørred, makrel og sild." iflg. De officielle Kostråd.

Uge 50

MSC kullerfilet med skind MSC - C - 52054 (Melanogrammus aeglefinus)

Uge 51

Øko Laksefilet med skind i portioner DK-ØKO-100 (Salmo salar - Salmonidae)

Kassen indeholder

I den Skånsomme pakke vil der desuden være fisk, der er fanget af mindre fartøjer. Det kan eksempelvis være fisk fanget af snurrevodskuttere og linefangede fisk.

Skånsom pakke kan du få i størrelserne 400 g og 600 g.

Der medfølger altid en aktuel opskrift sammen med pakken. Opskriften mailes også til dig inden levering.

OBS: Du modtager kun fisk og opskrift i fiskepakkerne. Ingen øvrige ingredienser.

Frisk fisk

Skagenfood ligger på havnen i Strandby, og vi kan se kutterne komme ind fra havet. Vi er nabo til auktionen, og omkring os på havnen i Strandby har vi de samarbejdspartnere, der hver dag hjælper os med at forarbejde hovedparten af de fisk, vi køber.

Hovedparten af fiskene købes på auktionerne i Strandby, Skagen og Hirtshals. Hensynet til variation i pakkerne og dårligt vejr betyder, at vi i løbet af sæsonen også køber fisk fra bl.a. Norge og Island.

Forarbejdning

Hovedparten af vores fileter håndfileteres, hvilket giver en skånsom behandling sammenlignet med maskinfiletering, der kræver større mængder vand i processen, hvilket kan udvande fiskens kødstruktur og smag.

Der sker endvidere altid en viderebearbejdning af fileterne, så vi er sikre på, at de er helt fri for ben. Alle rundfisk "slidses" således i ryggen for at fjerne alle ben.

Skånsomt fiskeri: 

Læs mere om MSC her

Læs mere om ASC her

Spis mere fisk

Du har helt sikkert også hørt det før: "Spis mere fisk". Og det går da også fremad med at få fisk på menuen i Danmark, men der skal generelt spises meget mere fisk, hvis vi skal følge De officielle Kostråd.

I De officielle Kostråd står der bl.a.: "Fisk og især fed fisk indeholder blandt andet fiskeolier, selen, jod og D-vitamin, som kroppen har brug for, og som er svære at få nok af fra andre fødevarer. Når du spiser fisk flere gange om ugen, så har du mindre risiko for at få hjerte-kar-sygdomme sammenlignet med personer, der sjældent spiser fisk. Spis fisk mindst to gange om ugen som hovedret og flere gange om ugen som pålæg. I alt skal du gerne have 350 gram fisk om ugen. Heraf ca. 200 gram fed fisk som fx laks, ørred, makrel og sild." iflg. De officielle Kostråd.

Ugens indhold

Uge 50

MSC kullerfilet med skind MSC - C - 52054 (Melanogrammus aeglefinus)

Uge 51

Øko Laksefilet med skind i portioner DK-ØKO-100 (Salmo salar - Salmonidae)