0

Sundt og godt

Der er masser af gode argumenter for at spise fisk mindst 2 gange om ugen. Det handler både om gode madoplevelser og om sundhed.

Fisk er sund mad med et højt indhold af vigtige næringsstoffer. Fisk er særligt rige på D-vitamin, jod og selen. Desuden indeholder især de fede fiskearter sunde fiskeolier - de såkaldte omega-3 fedtsyrer.

I Danmark har vi nogle af verdens fineste spisefisk, men vi spiser langt under de officielle anbefalinger på 200-300 gram fisk om ugen. Forbrugere over 18 år spiser i gennemsnit 154 gram fisk om ugen (2008), men forbruget er dog stigende år for år. 

Kilde: 2gangeomugen.dk og DTU Fødevareinstituttet

Bemærk: Emballagen fra Skagenfood kan holde fisken ved den rette temperatur i 2-3 dage, afhængig af hvordan du opbevarer fisken. I den kolde del af året kan emballagen med fisk og is stå udenfor, mens du i den varme del af året skal opbevare emballagen med fisk og is på køl, hvis fisken ikke spises på modtagelsesdagen.