0

Emballage og miljø

Returtagning

Logo Genbrug

Det er ikke altid lige nemt at komme ansvarligt af med pap og flamingokasser. Derfor tilbyder vi at tage papkasser og flamingokasser med retur, når vi leverer næste gang.

Sådan gør du ved returtagning:

  1. Du tømmer flamingokassen, og fjerner dernæst sugemåtte og etiketter. Papkassen klappes sammen.
  2. Du stiller pap og flamingo på det sted, hvor du normalt får leveret.
  3. Vi tager emballagen med, næste gang vi leverer.

Pappet sender vi til genbrug. Flamingoen bliver knust og genanvendt inden for byggeri. Vær opmærksom på, at vi har begrænset plads i bilerne, så vi medtager som udgangspunkt kun den seneste emballage.

FSC og genbrug

Alle vores papkasser er lavet af genbrugspapir og FSC produceret træfiber, der kommer fra FSC kontrollerede skove. Det betyder garanti for genplantning efter fældning og ordentlige sociale forhold.

Alle vores papkasser er produceret i Danmark. 

Papkasserne er velegnede til genbrug og vi anbefaler at du returnerer dem med vores chauffør eller bortskaffer dem via genbrugscontainere.

Vores bakker som vi benytter til krydderier, løg og citroner i måltidskasserne er fremstillet af 95% genbrugspapir og 5% nyt papir.

I flere af vores kasser benytter vi Compostella posen, som er fremstillet uden brug af kemi eller anden tilsætning. Læs mere om Compostella posen her og få tips til genbrug af posen.

Specialudviklet flamingoemballage

Skagenfoods emballage til ferske fødevarer er specialudviklet i samarbejde med Teknologisk Institut. Udgangspunktet har været at sikre den bedst mulige opbevaring, idet dette er altafgørende for bevaring af fiskens og øvrige kølevarers kvalitet.

Fisk og øvrige kølevarer opbevares sammen med knust is i emballagen, som herved sikrer en temperatur på 0-2° i minimum 24 timer. Fisk opbevares bedst ved 0-2°. Øvrige kølevarer opbevares fint ved 0-5°.

I den kolde periode af året kan emballagen holde den rette temperatur i flere dage ved opbevaring udenfor. Det afgørende er, at der er is i pakken for at sikre den rette temperatur. 

Sæt eventuelt hele flamingokassen ind i køleskabet, hvis du har plads til det. Så kan isen bl.a. holde fisk opbevaret helt optimalt i op til flere dage.

Fisk pakkes i flamingokassen ved, at der omkring fileterne lægges et stykke pergamentpapir, der beskytter mod udvanding, og i bunden af kassen placeres en sugemåtte, som opsuger alt smeltevandet fra den knuste is. 

Alle vores flamingokasser er produceret i Danmark.

Flamingokassen kan godt smides ud sammen med det øvrige husholdningsaffald, men vi tilbyder at tage flamingokassen retur. Flamingo der tages retur bliver knust og genanvendt inden for byggeri, hvor den blandt andet benyttes til isolering.