Emballage og bæredygtighed

Returtagning

Det er ikke altid lige nemt at komme ansvarligt af med pap, uldposer og flamingokasser. Derfor tilbyder vi at tage papkasser, uldposer og flamingokasser med retur, når vi leverer næste gang.

Sådan gør du ved returtagning:

  1. Du tømmer flamingokassen, og fjerner dernæst sugemåtte og etiketter. Sugemåtten kan kasseres som almindeligt husholdningsaffald.
  2. Du tømmer papkassen, og fjerner dernæst tape og etiketter. Papkassen klappes sammen. 
  3. Du stiller pap og  flamingo på det sted, hvor du normalt får leveret.
  4. Vi tager emballagen med, næste gang vi leverer.

Flam

 Pap

Pappet sender vi til genbrug. Flamingoen bliver knust og genanvendt inden for byggeri. Uldposerne genbruges hvis egnet. Vær opmærksom på, at vi har begrænset plads i bilerne, så vi medtager som udgangspunkt kun den seneste emballage.

Genbrug el. FSC®

Alle vores papkasser er lavet af genbrugspapir og FSC® produceret træfiber, der kommer fra FSC kontrollerede skove. Det betyder sikkerhed for at skovarealet vil være det samme generation efter generation og ordentlige sociale forhold.

Materialerne til hovedparten af vores papkasser er i dag 100% genbrugspapir.

Alle vores papkasser er produceret i Danmark. 

Papkasserne er velegnede til genbrug og vi anbefaler at du returnerer dem med vores chauffør eller bortskaffer dem via genbrugscontainere.

FSC® N001722.

Vores bakker som vi benytter til krydderier, løg og citroner i måltidskasserne er fremstillet af 95% genbrugspapir og 5% nyt papir.

I flere af vores kasser benytter vi Compostella posen, som bl.a. er lavet af majsstivelse og er 100% kompostérbar. Læs mere om Compostella posen her.

Specialudviklet flamingoemballage

Skagenfoods emballage til ferske fødevarer er specialudviklet i samarbejde med Teknologisk Institut. Udgangspunktet har været at sikre den bedst mulige opbevaring, idet dette er altafgørende for bevaring af fiskens og øvrige kølevarers kvalitet.

Fisk og øvrige kølevarer opbevares sammen med knust is i emballagen, som herved sikrer en temperatur på 0-2° i minimum 24 timer. Fisk opbevares bedst ved 0-2°. Øvrige kølevarer opbevares fint ved 0-5°.

I den kolde periode af året kan emballagen holde den rette temperatur i flere dage ved opbevaring udenfor. Det afgørende er, at der er is i pakken for at sikre den rette temperatur. 

Sæt eventuelt hele flamingokassen ind i køleskabet, hvis du har plads til det. Så kan isen bl.a. holde fisk opbevaret helt optimalt i op til flere dage.

Fisk pakkes i flamingokassen ved, at der omkring fileterne lægges et stykke pergamentpapir, der beskytter mod udvanding, og i bunden af kassen placeres en sugemåtte, som opsuger alt smeltevandet fra den knuste is. 

Alle vores flamingokasser er produceret i Danmark.

Flamingokassen kan godt smides ud sammen med det øvrige husholdningsaffald, men vi tilbyder at tage flamingokassen retur. Flamingo der tages retur bliver knust og genanvendt inden for byggeri, hvor den blandt andet benyttes til isolering.

Genbrugspapirskøleposer

Til køling af primært dagligvarer benytter vi bl.a. køleposer lavet af genbrugspapir. I køleposen putter vi et el. flere køleelementer for at sikre den rette temperatur.

Genbrugspapirskøleposen består af 100% genbrugspapir og posen kan således smides i genbrugspapir containeren. Eller genbrugspapirskøleposen kan returneres sammen med øvrige emballager ved næste levering. Når vi modtager genbrugspapirskøleposen retur, vil vi sortere disse og genbruge så mange som muligt.

 

Uldposer fra Woolcool

I nogle af vores kasser vil kølevarer blive leveret i uldpose fra Woolcool, som pakkes ned i papkassen sammen med de øvrige grøntsager og tørvarer.

Uldposen er organisk materiale og indeholder kun 100% naturlige uldfibre, som giver op til 48 timers køleevne.

Uldposen er en pålidelig måde at levere mindre mængder af kølede fødevarer, på en ny bæredygtig måde.

Som køleelement benytter vi indfrosne flasker el. kartoner med dansk postevand, der efterfølgende kan sættes i køleskabet og drikkes når det ønskes. 

Vi tilbyder at tage uldposen retur af chaufføren ved næste levering. Når vi modtager uldposerne retur, vil vi sortere disse og genbruge så mange som muligt.

Der er mange fordele ved uld:

- Uldens ydeevne er højere sammenlignet med flamingo

- Mængden af køleelementer er normalt lavere ved brug af uld

- Uldisolering er ofte tyndere sammenlignet med flamingo, hvilket reducerer mængden af ​​råmateriale, der er behov for

- Uld er lettere og billigere at transportere. Det fylder meget mindre end flamingo, hvilket også sparer transport

- God mulighed for genanvendelighed

Du kan se video med Woolcool her

Gelposer 

I nogle af vores kasser vil kølevarerne blive leveret i en flamingokasse med tilhørende gelposer der fungerer som køleelementer. Vores gelpacks er lavet af fødevarer godkendt plastfolie og gelmassen er bionedbrydeligt.

De skal sorteres i alm. brændbart. Alternativt kan man vælge at genbruge dem som køleelementer på en varm sommerdag