Medieomtale af ænder fra Struer Slagteri

Kære Kunde

Der har været en del omtale i medierne omkring hygiejnen på slagteriet i Struer, som har slagtet vores danske økologiske ænder, som er i vores julemåltidskasser og som er solgt i 2 størrelser på hhv. ca. 2,8-3,2 kg og ca. 3,2-3,6 kg. 

Det ærgrer os altid, hvis der er den mindste tvivl om forholdene hos en leverandør. I disse tilfælde følger vi Fødevarestyrelsen, som foretager kontroller og sikrer ordentlige forhold - og samtidig har mulighed for at stoppe en produktion, hvis forholdene vurderes som uegnede. Det er ikke sket her. Vi (Salling Group) har også selv foretaget flere kontroller hos slagteriet i efteråret 2019 for at sikre os, at fødevaresikkerheden var i orden.

Slagteriet i Struerhar fået en anmærkning ifm. Fødevarestyrelsens kontrol den 17/12 – men ikke forhold, der har givet anledning til en tilbagetrækning. Det er derfor vores vurdering, at du sagtens kan spise din and – og som altid ved fjerkræ er det vigtigt, at man holder en god køkkenhygiejne.

Men føler du dig usikker og har din and en dårlig lugt er du velkommen til at kontakte kundeservice på telefon 70200630 i tidsrummet den 23/12 mellem kl. 9-17 eller skrive til kundeservice@skagenfood.dk.

De bedste hilsner

Betina

Fødevarestyrelsens råd om god køkkenhygiejne

  • Hold råvarer adskilt
    Det anbefales at du holder råvarerne som f.eks. grøntsager og råt kød adskilt således at kødet ikke forurenes m. jordbakterier og grøntsagerne ikke forurenes med bakterier fra kødet. 
  • Læg frossent kød til optøning køleskabet
    Når det frosne kød skal tøes op anbefales det at kødet lægges til optøning i køleskabet i en tilstrækkelig stor beholder
  • Hold altid rå madvarer adskildt fra mad, som er klar til at spise
    Råt kød og rå grøntsager bør altid holdes adskilt fra færdiglavet mad som f.eks. pålæg og dessert, således at der ikke spredes bakterier fra de rå madvarer på de færdiglavet madvarer.
  • Undlad at vaske eller skylle den rå kylling under vandhanen
    Dette bør også undgås da du risikerer at vandstænk fra kyllingen rammer andre madvarer, som dermed forurenes med bakterier fra kyllingen. 
  • Skift eller rengør køkken redskaberne lige efter brug
    Der kan let opstå spredning af bakterier via køkkenredskaber som knive, skærebrætter, stegegaffel etc. Derfor bør alle køkkenredskaber altid rengøres lige efter brug. Rengør redskaberne grundigt hvis de har været brugt til råt kød, fjerkræ, fisk, æg og grøntsager
  • Anvend forskellige redskaber til håndtering af råt og tilberedt kød
    Det anbefales ikke at bruge det samme køkkenredskab til at håndtere råt og tilberedt kød, dette bør undgås for at undgå sygdom. Det anbefales ligeledes at bruge to forskellige knive hvis der skal skæres salat og skæres kød, igen for undgå sygdom med mavepine og diarré.

  • Brug rene klude og viskestykker
    Karklude, viskestykker, forklæder og lignende kan også sprede bakterier og bør derfor vaskes og skiftes ofte. 
  • Vask hænder - også når du har rørt ved råt kød
    Det er vigtigt at vaske hænder, både før, undervejs og efter madlavning. Dette er især vigtigt hver gang du har rørt ved råt kød.

Læs mere om Fødevarestyrelsens råd her