0

Gartneriet Marienlyst

Eksperter i økologi og rodfrugter i mere end 30 år

Gartneriet Marienlyst har mere end 30 år på bagen, og igennem årene er der sket en del udvikling i forbindelse med økologien, men også at Gartneriet er blevet en moderne virksomhed med daglige leverancer i hele Danmark og en del eksport. Mogens Hansen grundlagde et lille gartneri i 1982, hvor han dyrkede økologiske grøntsager til torvesalg i Aarhus. Dette var før reglerne for økologi blev udformet. Det betød, at i de første år blev der brugt meget tid med andre pionere, på at danne de regler, som er grundlaget for økologisk produktion i dag.

For Marienlyst betyder den økologiske dyrkning alt, og der arbejdes alene med den økologiske dyrkning på alle deres marker. Det er både godt for miljøet, mennesker og dyr, og det giver modstandsdygtige og sunde planter, dyr og mennesker. Igennem årene er der dyrket alverdens økologiske grøntsager på gartneriets marker. Indstillingen er, at alt slags grønt kan dyrkes økologisk, det koster bare lidt mere.

Marienlyst22

I dag er størstedelen af grøntsagerne hos Marienlyst rodfrugter i alle former, smag, størrelser og farver. Det er noget af det sundeste man kan spise, og der findes mange forskellige smagsvarianter, som der også arbejdes meget på, at få frem. Erfaringen er stor hos Marienlyst og de er på mange områder førende inden for dyrkning og pakning af økologiske rodfrugter. Det er rigtig vigtigt for Marienlyst, at holde fast i de økologiske principper, når der arbejdes med jord og grøntsager på markerne. Det er naturligt for gartneriet, at bruge alt den nye teknologi der findes, til at forbedre og effektivisere dyrkningen, samt måden der sorteres og pakkes varer på.

Der dyrkes alle de rodfrugter og kartofler der kan, rundt på markerne omkring Marienlyst. Derudover, har de et dyrkningssamarbejde med 4 andre økologiske gårde i det midtjyske, alle deres rødder bliver vasket sammen med Marienlyst produkter. Hvis alle rødderne lå i forlængelse af hinanden, ville de nå hele vejen til Kina og tilbage til Aarhus igen. 

Marienlyst

I videoen kan du se mere om hverdagen på Marienslyst, og høre hvordan det hele startede:

 Du kan også læse mere om Gartneriet Marienlyst her ›