Tonny's Grøntsager

 

Økologisk gård hvor smag og kvalitet er i højsæde

Tonny's Grøntsager er et lille landbrug beliggende ved Farsø. Gården drives af den meget passionerede landmand Tonny van Lankveld, som oprindeligt kommer fra Holland, hvor han er opvokset i en landbrugsfamilie.

 Traktorogmark

I 2006 overtog Tonny's Grøntsager gården samt de tilhørende 10 hektar jord. Allerede året efter startede Tonny så småt - godt nok som hobby - med at plante grønkål, kartofler og porrer, som han solgte i vejboden.

Fra 2007 til 2013 blev alle afgrøder dyrket uden hverken sprøjtemidler eller handelsgødning, hvilket gjorde, at alle grøntsagerne blev dyrket i harmoni med naturen. Dog var økologimærket ikke det afgørende for gården på daværende tidspunkt.

Før 2013 foregik al salget af grøntsager primært fra vejboden samt en smule til lokale supermarkeder. Men 2013 var et år, hvor der skete en del på gården - den blev nemlig omlagt til økologi, grundet den øget efterspørgsel på økologiske grøntsager. Dette gjorde også, at sortimentet blev udvidet en del - både med diverse kål og salater.

I 2015 blev salget af de økologiske grøntsager udvidet til både efterskoler samt restauranter. 

Siden 2013 er der sket meget ved Tonny's Grøntsager. Der bliver nu dyrket kartofler og grøntsager på hele 8 hektar jord ud af de 40 hektar han har i alt. Derudover bliver alle afgrøderne nu solgt i to vejboder, i de lokale supermarkeder og én gang om ugen er Tonny at finde på marked med alle dine afgrøder.

Tonnygraentsagerkartofler1

Selvom der er sket meget for Tonny's Grøntsager igennem de seneste år, så bevarer Tonny stadigvæk sin store passion for økologi, smag samt god kvalitet på sine afgrøder. Derfor har Tonny også valgt ikke at bruge de ellers godkendte økologiske sprøjtemidler, da han ikke ønsker at sprøjte sine afgrøder. Han vælger i stedet at bruge naturens nyttedyr.