Kiselgården

 

Biodynamisk og økologisk gård siden 1985

Ægte parret Amy og Ask driver sammen den vestsjællandske gård i Ugerløse, som er blevet dyrket økologisk og biodynamisk siden 1985 af Aks’ forældre. Ask og Amy er anden generation på gården. I dag hører der 70 ha jord til gården, hvor der dyrkes alverdens grøntsager som blandt andet kartofler, gulerødder og salater på tung lerjord, som bidrager til smag og bevarelse af de sunde næringsstoffer. I drivhusene dyrkes krydderurter som blandt andet timian, basilikum og koriander.

På gården er det Ask der står for markbruget og Amy holder til i pakkeriet og på kontoret. Sammen har de en mission og vision for at dyrke nogle af verdens bedste grøntsager, med kærlighed og respekt for naturen, miljøet og det gode håndværk – men også med moderne viden samt maskiner som sikrer et godt udbytte og bæredygtig virksomhed.

Køerne på gården giver gødningen til alle markerne. Derudover bruges der biodynamiske præparater i komposten, som øger planternes sundhed, nærrigsstoffer til jorden, styrker jordens humuskvalitet og CO2-binding. For Amy og Ask handler det generelt bare om at skabe de bedste vilkår for både planterne, dyrene og menneskerne – at være til stede ude i marken: mærke, dufte og smage!

Vi er ikke de eneste der er begejstret for Kiselgårdens fantastiske grøntsager. Faktisk leverer de grøntsager til restauranter som Noma og andre Michelin-restauranter samt andre spisesteder som også er gårdens faste kunder.

Kiselgaardenps

Læs mere om Kiselgården her ›