Mikrogrønt er små, spæde planter, der er dyrket fra frø og høstes, når de kun er et par centimeter høje. De befinder sig lige efter spirer stadiet, og inden de bliver til babyplante.
Mikrogrønt er kendt for deres koncentrerede smag og ernæringsmæssige tæthed, hvilket gør dem til en populær tilføjelse til alle retter. De kan være en kilde til friske smag og næringsstoffer året rundt. Mikrogrønt kan dyrkes imellem 7-25 dage, alt efter sort. Dette gør mikrogrønt til en bæredygtig næringskilde, da den bruger 90% mindre vand end konventionelle grøntsager.
De kan dyrkes under kunstig vækst lys, i knust kokosskal som er et inert medie, det betyder bakterier ikke binder sig til rødder, de har mere luft, og kan hurtigere søge vand. Mikrogrønt skal skyldes grundigt inden brug.
Mikrogrønt af koriander har mange sundhedsmæssige fordele: Fremmer fordøjelsen og næringsstof-absorption. Antiinflammatoriske egenskaber. Rig på antioxidanter, reducerer risiko for sygdomme. Kan hjælpe med kolesterolreduktion og blodsukkerkontrol. Indeholder vitaminer som A, C, og K, mineraler som calcium, magnesium, kalium, jern, fiber og essentielle olier for ekstra sundhedsfordele.
Simon fra Spireli er en kæmpe ildsjæl og er pioner på området. Hør Simon fortælle om mikrogrønt her: youtube.com/watch?v=jeW5rjLqSTg&t=25s