Ekstra Grøn hverdag - Måltidskassen

Du har valgt Ekstra Grøn hverdag - Måltidskassen

Antal personer
1
2
3
4
Antal dage
3
4
Ekstra grøn hverdag, 3 dage/2 pers. -
Rediger
Bekræft
88 kr. pr. kuvert
530 kr.
Inkl. gratis fragt
Ekstra Grøn hverdag - Måltidskassen, MåltidsKasser

Ekstra Grøn Hverdag Måltidskassen er til dig, som ønsker at spise mere grønt i hverdagen. Opskrifterne er nemme og hurtige at tilberede, og alle kan spise med. Kassen indeholder fisk-, kød- og vegetarretter.

I måltidskassen får du økologiske råvarer af højeste kvalitet, og du vil kunne se frem til skønne smagsoplevelser i hverdagen uden at skulle handle ind eller finde ny inspiration. Det hele bliver leveret på din adresse.

  • 1-2 måltider med fisk, 1 måltid med kød og 1 vegetarret
  • 20-30 min. tilberedning
  • 140 g vildfanget fisk pr. person, øko laks 130 g, 120-130 g kød eller fjerkræ pr. person
  • Fisken er altid pivfrisk - og primært fanget i danske farvande. Kød er økologisk, friland eller dansk
  • 100% økologiske grøntsager, mejeri & kolonial
  • Lækre appetitvækkende grønne måltider udviklet af kok Peter Nøhr 
  • Fås til 1-4 personer i 3-4 dage Leveres mandag
  • Alle råvarer følger med, du skal blot have basisvarerne (se andet faneblad)
  • Måltidskassen indeholder smagfulde og mættende måltider med 600-900 kcal pr. pers. pr måltid.
  • Vores beregninger af kcal er så præcise som muligt, men der kan være tilfælde, hvor fødevarer ikke er nøjagtig ens i størrelse og vægt, hvorfor der kan være afvigelser i næringsberegningen af måltidskassen.

Peter Nøhr

Kokken:

Peter Nøhr er kok på Ekstra Grøn Hverdag, Grøn Glutenfri, VegetarKassen, PescetarKassen og Xtra Nemt. Som måltidskasse-navnene afslører, så er han en kok, der elsker appetitvækkende, grøntsagsbaserede måltider.

Peter er født mellem fjord og hav i Nordjylland. Han fik i tidernes morgen kærligheden til grøntsager vakt hos grøntsagskongen Erwin Lauterbach. Efterfølgende har han arbejdet som souschef og køkkenchef på henholdsvis Svinkløv Badehotel, Erwin Lauterbachs hedengangne Restaurant Saison i Hellerup og på Melsted Badehotel på Bornholm.

Peter grundlagde KOST i 2013. Oprindeligt en butik på Vesterbro i København, sat i verden for at lave måltidsløsninger baseret på Peters grøntsagsorienterede opskrifter, og landets bedste råvarer fra en stribe økologiske og biodynamiske producenter. I dag bruger han sine opskriftsevner på at udvikle opskrifter til Skagenfood.

KOST er i dag en madudviklingsvirksomhed, der udvikler opskrifter, produkter og fortællinger. I sin kerne er KOST et tværfagligt samarbejde mellem en kok, en madhistoriker og en gastrofysiker. Historikeren hedder Asmus Gamdrup Jensen. Gastrofysikeren er Louise Beck Brønnum, mens kokken selvfølgelig er Peter.

Udover at drive KOST, har de tre skrevet en adskillige madbøger og lavet madprogrammer til DR. Se en video med Peter her, hvor han bl.a. fortæller, hvordan han udvikler opskrifterne her ›

Anders

Diætisten:

Med vores to erfarne eksperter, kokken Peter Nørgaard og diætisten Jane Agergaard, på holdet, er du sikret en kasse, der er både smagfuld og ernæringsmæssigt korrekt sammensat, jvf. De officielle Kostråd. Fælles for Jane og Peter er deres store engagement i kost, sundhed og det gode måltid - også i hverdagen.

Autoriseret klinisk diætist, Jane Agergaard er sundheds- og vanecoach hos Endolet.

Jane er en erfaren kostvejleder og underviser, hvis tilgang til sundhed er tæt forbundet med livskvalitet.

 

 

 

 

Råvarerne i Hurtig Grøn Hverdag er 100% økologiske og følger sæsonen.
I sæsonen er en stor del af grøntsagerne dyrket af lokale, danske producenter. Vi arbejder bl.a. tæt sammen med de dygtige økologer fra Naturbruget Tranum i Nordjylland og fra Kiselgården på Midtsjælland.

Naturbruget Tranum kan du læse og se mere om her >

Du kan møde Ask og Amy fra Kiselgården her > 

Læs om alle vores grøntleverandører her > 

Fisken kommer fra skånsomt fiskeri fra danske farvande. Der vil desuden være økologisk laks og MSC-certificerede, søkogte rejer.

Kød i Ekstra Grøn Hverdag er økologisk og fra danske dyr. Det er primært dyr med lavt CO2-aftryk, dvs. fjerkræ og gris, men for smagsvariationen skyld vil der også være oksekød engang i mellem.

Når det er vildtsæson, vil der desuden være vildt fra danske skove og enge. Vildtkød har et lavt CO2-aftryk, da de spiser af naturens naturlige spisekammer.

Mejeri- og kolonialprodukter og frugt & grønt er 100% økologisk.

Det eneste du selv skal have i køkkenet er basis varer, som salt, peber, sukker, mel, æg (til panering), havregryn og olie. 

Vi bestræber os på, at alt fisk i Ekstra Grøn Hverdag er fanget med enten vod eller garn. Det er begge bæredygtige fiskemetoder, fordi de er skånsomme mod bunden.

Vodfiskerne er typisk kun på havet 1-2 dage. Det betyder også, at fiskeriet pr. definition er mere kystnært, ligesom det naturligvis betyder, at fisken er mere friskfanget, når den kommer i land.

Ulempen er, at vodfiskerne er mere skrøbelige overfor naturens elementer. Kraftig blæst kan gøre det umuligt for de mindre vodfiskere at komme på havet. I de tilfælde køber vi altid MSC-mærket fisk til Ekstra Grøn Hverdag. MSC-mærkningen sikrer, at der kun fiskes efter ikke-truede bestande. Det sikrer os mod overfiskeri.

Fra november 2020 er der desuden kommet en ny statskontrolleret mærkningsordning for kystnært og skånsomt fanget fisk i Danmark. Mærkningen hedder NaturSkånsom. Den mærkning sikrer fiskeri med skånsomme redskaber, mindre fartøjer, korte fangstrejser og kun fiskeri efter sunde bestande. Hvis fiskerne tager den nye mærkningsordning til sig, vil det naturligvis også være en del af Ekstra Grøn Hverdag.
Læs mere om mærkningsordningen her >

Fisketyperne der udvælges til Ekstra Grøn Hverdag-kassen er ikke bestemt på forhånd. De er derimod valgt efter, hvilke typer bæredygtigt fanget fisk der landes. Det betyder, at der kan ske ændringer af fisketypen i forhold til den oprindelige opskrift. Ændringerne følger det, som fiskerne får i nettet.

Vidste du også:

At vi tilbyder returtagning af flamingokassen med kølevarer. Vores papkasser er lavet af materialer fra FSC certificerede skove og genbrugspapir. Læs om emballage og bæredygtighed her >

Uge 12

MSC mørksejfilet uden skind MSC-C-52054 (Pollachius virens)

(Alt frugt, grønt og kolonial i denne måltidskasse er 100% økologisk): Rødbeder (DK) (Kl.l), citron (IT) (Kl.l), squash (ES) (Kl.l), iceberg (ES) (Kl.l), rasp og ricotta fra la treccia

Næringsinfo

ØKO Kyllingelår

(Alt frugt, grønt og kolonial i denne måltidskasse er 100% økologisk):Portobellosvampe (DK) (Kl.l), spidskål (ES) (Kl.l), koriander (DK) (Kl.l), rødløg (NL) (Kl.l), nudler og brun miso

Næringsinfo

Harissabagte rødder

(Alt frugt, grønt og kolonial i denne måltidskasse er 100% økologisk): Spiseæble (DE) (Kl.ll), lime (MX) (Kl.l), gulerødder (DK) (Kl.l), hvidløg (ES) (Kl.ll), babyspinat (IT) (Kl.l), røde linser, harissapaste og kotaost

Næringsinfo

MSC kulmulefilet med skind MSC-C-52054 (Merluccius merluccius)

(Alt frugt, grønt og kolonial i denne måltidskasse er 100% økologisk): Knoldselleri (NL) (Kl.l), citron (IT) (Kl.l), hjertesalat (ES) (Kl.l), skalotteløg (FR) (Kl.l), sorte leccino oliven uden sten og creme fraiche 18 %

Næringsinfo

Uge 13

Vod lyssejfilet med skind (Pollachius pollachius)

(Alt frugt, grønt og kolonial i denne måltidskasse er 100% økologisk): Pak choy, basilikum, ingefær, limefrugt, kokosmælk, jasminris og fiskesauce

Næringsinfo

Kotelet

(Alt frugt, grønt og kolonial i denne måltidskasse er 100% økologisk): Hjertesalat, fennikel, hakkede tomater, kikærter, græsk yoghurt 10% og provencekrydderi

Næringsinfo

Stegt blomkål

(Alt frugt, grønt og kolonial i denne måltidskasse er 100% økologisk): Radiser, citron, blomkål, kikærter, æg, ras el hanout-krydderi og creme fraiche 38%

Næringsinfo

Vod skærisingfilet uden skind (Glyptocephalus cynoglossus)

(Alt frugt, grønt og kolonial i denne måltidskasse er 100% økologisk): Gulerødder, kartofler, citron, skalotteløg, rasp, creme fraiche 38% og kapers

Næringsinfo
Kassen indeholder
  • 1-2 måltider med fisk, 1 måltid med kød og 1 vegetarret
  • 20-30 min. tilberedning
  • 140 g vildfanget fisk pr. person, øko laks 130 g, 120-130 g kød eller fjerkræ pr. person
  • Fisken er altid pivfrisk - og primært fanget i danske farvande. Kød er økologisk, friland eller dansk
  • 100% økologiske grøntsager, mejeri & kolonial
  • Lækre appetitvækkende grønne måltider udviklet af kok Peter Nøhr 
  • Fås til 1-4 personer i 3-4 dage Leveres mandag
  • Alle råvarer følger med, du skal blot have basisvarerne (se andet faneblad)
  • Måltidskassen indeholder smagfulde og mættende måltider med 600-900 kcal pr. pers. pr måltid.
  • Vores beregninger af kcal er så præcise som muligt, men der kan være tilfælde, hvor fødevarer ikke er nøjagtig ens i størrelse og vægt, hvorfor der kan være afvigelser i næringsberegningen af måltidskassen.
Kokken & diætisten

Peter Nøhr

Kokken:

Peter Nøhr er kok på Ekstra Grøn Hverdag, Grøn Glutenfri, VegetarKassen, PescetarKassen og Xtra Nemt. Som måltidskasse-navnene afslører, så er han en kok, der elsker appetitvækkende, grøntsagsbaserede måltider.

Peter er født mellem fjord og hav i Nordjylland. Han fik i tidernes morgen kærligheden til grøntsager vakt hos grøntsagskongen Erwin Lauterbach. Efterfølgende har han arbejdet som souschef og køkkenchef på henholdsvis Svinkløv Badehotel, Erwin Lauterbachs hedengangne Restaurant Saison i Hellerup og på Melsted Badehotel på Bornholm.

Peter grundlagde KOST i 2013. Oprindeligt en butik på Vesterbro i København, sat i verden for at lave måltidsløsninger baseret på Peters grøntsagsorienterede opskrifter, og landets bedste råvarer fra en stribe økologiske og biodynamiske producenter. I dag bruger han sine opskriftsevner på at udvikle opskrifter til Skagenfood.

KOST er i dag en madudviklingsvirksomhed, der udvikler opskrifter, produkter og fortællinger. I sin kerne er KOST et tværfagligt samarbejde mellem en kok, en madhistoriker og en gastrofysiker. Historikeren hedder Asmus Gamdrup Jensen. Gastrofysikeren er Louise Beck Brønnum, mens kokken selvfølgelig er Peter.

Udover at drive KOST, har de tre skrevet en adskillige madbøger og lavet madprogrammer til DR. Se en video med Peter her, hvor han bl.a. fortæller, hvordan han udvikler opskrifterne her ›

Anders

Diætisten:

Med vores to erfarne eksperter, kokken Peter Nørgaard og diætisten Jane Agergaard, på holdet, er du sikret en kasse, der er både smagfuld og ernæringsmæssigt korrekt sammensat, jvf. De officielle Kostråd. Fælles for Jane og Peter er deres store engagement i kost, sundhed og det gode måltid - også i hverdagen.

Autoriseret klinisk diætist, Jane Agergaard er sundheds- og vanecoach hos Endolet.

Jane er en erfaren kostvejleder og underviser, hvis tilgang til sundhed er tæt forbundet med livskvalitet.

 

 

 

 

Råvarerne

Råvarerne i Hurtig Grøn Hverdag er 100% økologiske og følger sæsonen.
I sæsonen er en stor del af grøntsagerne dyrket af lokale, danske producenter. Vi arbejder bl.a. tæt sammen med de dygtige økologer fra Naturbruget Tranum i Nordjylland og fra Kiselgården på Midtsjælland.

Naturbruget Tranum kan du læse og se mere om her >

Du kan møde Ask og Amy fra Kiselgården her > 

Læs om alle vores grøntleverandører her > 

Fisken kommer fra skånsomt fiskeri fra danske farvande. Der vil desuden være økologisk laks og MSC-certificerede, søkogte rejer.

Kød i Ekstra Grøn Hverdag er økologisk og fra danske dyr. Det er primært dyr med lavt CO2-aftryk, dvs. fjerkræ og gris, men for smagsvariationen skyld vil der også være oksekød engang i mellem.

Når det er vildtsæson, vil der desuden være vildt fra danske skove og enge. Vildtkød har et lavt CO2-aftryk, da de spiser af naturens naturlige spisekammer.

Mejeri- og kolonialprodukter og frugt & grønt er 100% økologisk.

Det eneste du selv skal have i køkkenet er basis varer, som salt, peber, sukker, mel, æg (til panering), havregryn og olie. 

Vidste du at…

Vi bestræber os på, at alt fisk i Ekstra Grøn Hverdag er fanget med enten vod eller garn. Det er begge bæredygtige fiskemetoder, fordi de er skånsomme mod bunden.

Vodfiskerne er typisk kun på havet 1-2 dage. Det betyder også, at fiskeriet pr. definition er mere kystnært, ligesom det naturligvis betyder, at fisken er mere friskfanget, når den kommer i land.

Ulempen er, at vodfiskerne er mere skrøbelige overfor naturens elementer. Kraftig blæst kan gøre det umuligt for de mindre vodfiskere at komme på havet. I de tilfælde køber vi altid MSC-mærket fisk til Ekstra Grøn Hverdag. MSC-mærkningen sikrer, at der kun fiskes efter ikke-truede bestande. Det sikrer os mod overfiskeri.

Fra november 2020 er der desuden kommet en ny statskontrolleret mærkningsordning for kystnært og skånsomt fanget fisk i Danmark. Mærkningen hedder NaturSkånsom. Den mærkning sikrer fiskeri med skånsomme redskaber, mindre fartøjer, korte fangstrejser og kun fiskeri efter sunde bestande. Hvis fiskerne tager den nye mærkningsordning til sig, vil det naturligvis også være en del af Ekstra Grøn Hverdag.
Læs mere om mærkningsordningen her >

Fisketyperne der udvælges til Ekstra Grøn Hverdag-kassen er ikke bestemt på forhånd. De er derimod valgt efter, hvilke typer bæredygtigt fanget fisk der landes. Det betyder, at der kan ske ændringer af fisketypen i forhold til den oprindelige opskrift. Ændringerne følger det, som fiskerne får i nettet.

Vidste du også:

At vi tilbyder returtagning af flamingokassen med kølevarer. Vores papkasser er lavet af materialer fra FSC certificerede skove og genbrugspapir. Læs om emballage og bæredygtighed her >

Ugens indhold

Uge 12

MSC mørksejfilet uden skind MSC-C-52054 (Pollachius virens)

(Alt frugt, grønt og kolonial i denne måltidskasse er 100% økologisk): Rødbeder (DK) (Kl.l), citron (IT) (Kl.l), squash (ES) (Kl.l), iceberg (ES) (Kl.l), rasp og ricotta fra la treccia

Næringsinfo

ØKO Kyllingelår

(Alt frugt, grønt og kolonial i denne måltidskasse er 100% økologisk):Portobellosvampe (DK) (Kl.l), spidskål (ES) (Kl.l), koriander (DK) (Kl.l), rødløg (NL) (Kl.l), nudler og brun miso

Næringsinfo

Harissabagte rødder

(Alt frugt, grønt og kolonial i denne måltidskasse er 100% økologisk): Spiseæble (DE) (Kl.ll), lime (MX) (Kl.l), gulerødder (DK) (Kl.l), hvidløg (ES) (Kl.ll), babyspinat (IT) (Kl.l), røde linser, harissapaste og kotaost

Næringsinfo

MSC kulmulefilet med skind MSC-C-52054 (Merluccius merluccius)

(Alt frugt, grønt og kolonial i denne måltidskasse er 100% økologisk): Knoldselleri (NL) (Kl.l), citron (IT) (Kl.l), hjertesalat (ES) (Kl.l), skalotteløg (FR) (Kl.l), sorte leccino oliven uden sten og creme fraiche 18 %

Næringsinfo

Uge 13

Vod lyssejfilet med skind (Pollachius pollachius)

(Alt frugt, grønt og kolonial i denne måltidskasse er 100% økologisk): Pak choy, basilikum, ingefær, limefrugt, kokosmælk, jasminris og fiskesauce

Næringsinfo

Kotelet

(Alt frugt, grønt og kolonial i denne måltidskasse er 100% økologisk): Hjertesalat, fennikel, hakkede tomater, kikærter, græsk yoghurt 10% og provencekrydderi

Næringsinfo

Stegt blomkål

(Alt frugt, grønt og kolonial i denne måltidskasse er 100% økologisk): Radiser, citron, blomkål, kikærter, æg, ras el hanout-krydderi og creme fraiche 38%

Næringsinfo

Vod skærisingfilet uden skind (Glyptocephalus cynoglossus)

(Alt frugt, grønt og kolonial i denne måltidskasse er 100% økologisk): Gulerødder, kartofler, citron, skalotteløg, rasp, creme fraiche 38% og kapers

Næringsinfo

Basis Grønt Kassen

En kasse fyldt med de lækre økologiske grøntsager der er en fast del af inventaret i ethvert køleskab.

123 kr. pr. kuv.
Se mere

Vegetar Måltidskassen

Masser af smag og variation følger med VegetarKassen, der strutter af sundhed og har et lavt CO2 aftryk. 100% øko naturligvis.

58 kr. pr. kuv.
Se mere
Fisk og plantebaseret

Pescetar Måltidskassen

Her får du 2 måltider med fisk og 1 grøn vegetarret. PescetarKassen er fuld af fisk og grønt - og med et lavere klimaaftryk.

64 kr. pr. kuv.
Se mere