I Hurtig Grøn Hverdag får du 3-4 måltider, der kan tilberedes på 20-30 minutter. 1-2 dage med pivfrisk fisk, 1 dag med kød og 1 dag med en velsmagende, grøn vegetarret. Altid 100% økologiske råvarer. Opskrifterne er udviklet af kok Peter Nøhr og giver ny inspiration til at spise mere grønt og mere velsmagende.
Opskrifterne er udviklet af kok Peter Nøhr, der selv elsker appetitvækkende, grønne måltider. Der er fokus på, at det skal være velsmagende, nemt og tilberedt med masser af grønt.
Ekstra Hverdag kan bestilles til 1, 2, 3 og 4 personer og består altid af:
Med Ekstra Grøn Hverdag får du ny inspiration til velsmagende, grønne spiseoplevelser i din hverdag. Lidt mindre kød, lidt mere grønt. En mere grøn og sundere livsstil skal også smage godt.
Fiskeriet er afhængigt af vejr og vind
Vi bestræber os på, at alt fisk i Ekstra Grøn Hverdag er fanget med enten vod eller garn. Det er begge bæredygtige fiskemetoder, fordi de er skånsomme mod bunden.
Vodfiskerne er typisk kun på havet 1-2 dage. Det betyder også, at fiskeriet pr. definition er mere kystnært, ligesom det naturligvis betyder, at fisken er mere friskfanget, når den kommer i land.
Ulempen er, at vodfiskerne er mere skrøbelige overfor naturens elementer. Kraftig blæst kan gøre det umuligt for de mindre vodfiskere at komme på havet. I de tilfælde køber vi altid MSC-mærket fisk til Ekstra Grøn Hverdag. MSC-mærkningen sikrer, at der kun fiskes efter ikke-truede bestande. Det sikrer os mod overfiskeri.
Fra november 2020 er der desuden kommet en ny statskontrolleret mærkningsordning for kystnært og skånsomt fanget fisk i Danmark. Mærkningen hedder NaturSkånsom. Den mærkning sikrer fiskeri med skånsomme redskaber, mindre fartøjer, korte fangstrejser og kun fiskeri efter sunde bestande. Hvis fiskerne tager den nye mærkningsordning til sig, vil det naturligvis også være en del af Ekstra Grøn Hverdag.
Læs mere om mærkningsordningen her >
Fisketyperne der udvælges til Ekstra Grøn Hverdag-kassen er ikke bestemt på forhånd. De er derimod valgt efter, hvilke typer bæredygtigt fanget fisk der landes. Det betyder, at der kan ske ændringer af fisketypen i forhold til den oprindelige opskrift. Ændringerne følger det, som fiskerne får i nettet.
Vidste du også:
At vi tilbyder returtagning af flamingokassen med kølevarer. Vores papkasser er lavet af materialer fra FSC certificerede skove og genbrugspapir. Læs om emballage og bæredygtighed her >
Råvarerne i Hurtig Grøn Hverdag er 100% økologiske og følger sæsonen.
I højsæsonen er grøntsagerne derfor udelukkende dyrket af lokale, danske producenter. Vi arbejder tæt sammen med bl.a. de dygtige økologer fra Naturbruget Tranum i Nordjylland og fra Kiselgården på Midtsjælland.
Naturbruget Tranum kan du læse og se mere om her >
Du kan møde Ask og Amy fra Kiselgården her >
Læs om alle vores grøntleverandører her >
Fisken kommer fra skånsomt fiskeri fra danske farvande. De er fisket med redskaber som snurrevod og garn, der skåner havbund og fiskebestande. Der vil desuden være økologisk laks og MSC-certificerede, søkogte rejer.
Alt kød i Ekstra Grøn Hverdag er økologisk og fra danske dyr. Det er primært dyr med lavt CO2-aftryk, dvs. fjerkræ og gris, men for smagsvariationen skyld vil der også være oksekød engang i mellem.
Når det er vildtsæson, vil der desuden være vildt fra danske skove og enge. Vildtkød har et lavt CO2-aftryk, da de spiser af naturens naturlige spisekammer.
Mejeri- og kolonialprodukter og alt frugt & grønt er naturligvis også 100% økologisk.
Det eneste du selv skal have i køkkenet er basisvarer som salt, peber, sukker, mel, æg (til panering) og olie.
Peter Nøhr er kok på Ekstra Grøn Hverdag, Grøn Glutenfri, VegetarKassen, PescetarKassen og Xtra Nemt. Som måltidskasse-navnene afslører, så er han en kok, der elsker appetitvækkende, grøntsagsbaserede måltider.
Peter er født mellem fjord og hav i Nordjylland. Han fik i tidernes morgen kærligheden til grøntsager vakt hos grøntsagskongen Erwin Lauterbach. Efterfølgende har han arbejdet som souschef og køkkenchef på henholdsvis Svinkløv Badehotel, Erwin Lauterbachs hedengangne Restaurant Saison i Hellerup og på Melsted Badehotel på Bornholm.
Peter grundlagde KOST i 2013. Oprindeligt en butik på Vesterbro i København, sat i verden for at lave måltidsløsninger baseret på Peters grøntsagsorienterede opskrifter, og landets bedste råvarer fra en stribe økologiske og biodynamiske producenter. I dag bruger han sine opskriftsevner på at udvikle opskrifter til Skagenfood.
KOST er i dag en madudviklingsvirksomhed, der udvikler opskrifter, produkter og fortællinger. I sin kerne er KOST et tværfagligt samarbejde mellem en kok, en madhistoriker og en gastrofysiker. Historikeren hedder Asmus Gamdrup Jensen. Gastrofysikeren er Louise Beck Brønnum, mens kokken selvfølgelig er Peter.
Udover at drive KOST, har de tre skrevet en adskillige madbøger og lavet madprogrammer til DR. Se en video med Peter her, hvor han bl.a. fortæller, hvordan han udvikler opskrifterne her ›
Hvidløg, aubergine, salat Rucola, æble, tomatpassata, gnocchi og parmesan
Agurk, skalotteløg, citron, bredbladet persille, løg, perlebyg og za'atar-krydderi
Squash, løg, hvidløg, hjertesalat, limefrugt, tomater, sorte bønner, tomatpuré, mexicansk krydderiblanding og græsk yoghurt 10%
Spidskål, limefrugt, mynte, avokado, tortilla hvede wraps, mayonnaise og chipotle flager
Hokkaido græskar (NL) (Kl.ll), citron (IT) (Kl.l), skalotteløg (NL) (Kl.l), salat Rucola (IT) (Kl.l), hakkede tomater, harissakrydderi og yoghurt 3,5%
Rødbeder (ES) (Kl.l), pak choy (NL) (Kl.l), limefrugt (BR) (Kl.l), hvidløg (ES) (Kl.ll), nudler, sesamfrø og ristet sesamolie
Gulerødder (DK) (Kl.l), persillerødder (NL) (Kl.l), bladselleri (ES) (Kl.l), grapefrugt (ES) (Kl.l), løvstikke (ES) (Kl.l), ravioli med spinat og ricotta, pecorino, valnøddekerner og dijon sennep
Jordskokker (DK) (Kl.l), citron (IT) (Kl.l), æbler (DE) (Kl.ll), hvide bønner, bouillon og fløde 9%
Opskrifterne er udviklet af kok Peter Nøhr, der selv elsker appetitvækkende, grønne måltider. Der er fokus på, at det skal være velsmagende, nemt og tilberedt med masser af grønt.
Ekstra Hverdag kan bestilles til 1, 2, 3 og 4 personer og består altid af:
Med Ekstra Grøn Hverdag får du ny inspiration til velsmagende, grønne spiseoplevelser i din hverdag. Lidt mindre kød, lidt mere grønt. En mere grøn og sundere livsstil skal også smage godt.
Fiskeriet er afhængigt af vejr og vind
Vi bestræber os på, at alt fisk i Ekstra Grøn Hverdag er fanget med enten vod eller garn. Det er begge bæredygtige fiskemetoder, fordi de er skånsomme mod bunden.
Vodfiskerne er typisk kun på havet 1-2 dage. Det betyder også, at fiskeriet pr. definition er mere kystnært, ligesom det naturligvis betyder, at fisken er mere friskfanget, når den kommer i land.
Ulempen er, at vodfiskerne er mere skrøbelige overfor naturens elementer. Kraftig blæst kan gøre det umuligt for de mindre vodfiskere at komme på havet. I de tilfælde køber vi altid MSC-mærket fisk til Ekstra Grøn Hverdag. MSC-mærkningen sikrer, at der kun fiskes efter ikke-truede bestande. Det sikrer os mod overfiskeri.
Fra november 2020 er der desuden kommet en ny statskontrolleret mærkningsordning for kystnært og skånsomt fanget fisk i Danmark. Mærkningen hedder NaturSkånsom. Den mærkning sikrer fiskeri med skånsomme redskaber, mindre fartøjer, korte fangstrejser og kun fiskeri efter sunde bestande. Hvis fiskerne tager den nye mærkningsordning til sig, vil det naturligvis også være en del af Ekstra Grøn Hverdag.
Læs mere om mærkningsordningen her >
Fisketyperne der udvælges til Ekstra Grøn Hverdag-kassen er ikke bestemt på forhånd. De er derimod valgt efter, hvilke typer bæredygtigt fanget fisk der landes. Det betyder, at der kan ske ændringer af fisketypen i forhold til den oprindelige opskrift. Ændringerne følger det, som fiskerne får i nettet.
Vidste du også:
At vi tilbyder returtagning af flamingokassen med kølevarer. Vores papkasser er lavet af materialer fra FSC certificerede skove og genbrugspapir. Læs om emballage og bæredygtighed her >
Råvarerne i Hurtig Grøn Hverdag er 100% økologiske og følger sæsonen.
I højsæsonen er grøntsagerne derfor udelukkende dyrket af lokale, danske producenter. Vi arbejder tæt sammen med bl.a. de dygtige økologer fra Naturbruget Tranum i Nordjylland og fra Kiselgården på Midtsjælland.
Naturbruget Tranum kan du læse og se mere om her >
Du kan møde Ask og Amy fra Kiselgården her >
Læs om alle vores grøntleverandører her >
Fisken kommer fra skånsomt fiskeri fra danske farvande. De er fisket med redskaber som snurrevod og garn, der skåner havbund og fiskebestande. Der vil desuden være økologisk laks og MSC-certificerede, søkogte rejer.
Alt kød i Ekstra Grøn Hverdag er økologisk og fra danske dyr. Det er primært dyr med lavt CO2-aftryk, dvs. fjerkræ og gris, men for smagsvariationen skyld vil der også være oksekød engang i mellem.
Når det er vildtsæson, vil der desuden være vildt fra danske skove og enge. Vildtkød har et lavt CO2-aftryk, da de spiser af naturens naturlige spisekammer.
Mejeri- og kolonialprodukter og alt frugt & grønt er naturligvis også 100% økologisk.
Det eneste du selv skal have i køkkenet er basisvarer som salt, peber, sukker, mel, æg (til panering) og olie.
Peter Nøhr er kok på Ekstra Grøn Hverdag, Grøn Glutenfri, VegetarKassen, PescetarKassen og Xtra Nemt. Som måltidskasse-navnene afslører, så er han en kok, der elsker appetitvækkende, grøntsagsbaserede måltider.
Peter er født mellem fjord og hav i Nordjylland. Han fik i tidernes morgen kærligheden til grøntsager vakt hos grøntsagskongen Erwin Lauterbach. Efterfølgende har han arbejdet som souschef og køkkenchef på henholdsvis Svinkløv Badehotel, Erwin Lauterbachs hedengangne Restaurant Saison i Hellerup og på Melsted Badehotel på Bornholm.
Peter grundlagde KOST i 2013. Oprindeligt en butik på Vesterbro i København, sat i verden for at lave måltidsløsninger baseret på Peters grøntsagsorienterede opskrifter, og landets bedste råvarer fra en stribe økologiske og biodynamiske producenter. I dag bruger han sine opskriftsevner på at udvikle opskrifter til Skagenfood.
KOST er i dag en madudviklingsvirksomhed, der udvikler opskrifter, produkter og fortællinger. I sin kerne er KOST et tværfagligt samarbejde mellem en kok, en madhistoriker og en gastrofysiker. Historikeren hedder Asmus Gamdrup Jensen. Gastrofysikeren er Louise Beck Brønnum, mens kokken selvfølgelig er Peter.
Udover at drive KOST, har de tre skrevet en adskillige madbøger og lavet madprogrammer til DR. Se en video med Peter her, hvor han bl.a. fortæller, hvordan han udvikler opskrifterne her ›
Hvidløg, aubergine, salat Rucola, æble, tomatpassata, gnocchi og parmesan
Agurk, skalotteløg, citron, bredbladet persille, løg, perlebyg og za'atar-krydderi
Squash, løg, hvidløg, hjertesalat, limefrugt, tomater, sorte bønner, tomatpuré, mexicansk krydderiblanding og græsk yoghurt 10%
Spidskål, limefrugt, mynte, avokado, tortilla hvede wraps, mayonnaise og chipotle flager
Hokkaido græskar (NL) (Kl.ll), citron (IT) (Kl.l), skalotteløg (NL) (Kl.l), salat Rucola (IT) (Kl.l), hakkede tomater, harissakrydderi og yoghurt 3,5%
Rødbeder (ES) (Kl.l), pak choy (NL) (Kl.l), limefrugt (BR) (Kl.l), hvidløg (ES) (Kl.ll), nudler, sesamfrø og ristet sesamolie
Gulerødder (DK) (Kl.l), persillerødder (NL) (Kl.l), bladselleri (ES) (Kl.l), grapefrugt (ES) (Kl.l), løvstikke (ES) (Kl.l), ravioli med spinat og ricotta, pecorino, valnøddekerner og dijon sennep
Jordskokker (DK) (Kl.l), citron (IT) (Kl.l), æbler (DE) (Kl.ll), hvide bønner, bouillon og fløde 9%