Ekstra Grøn Hverdag Måltidskassen er til dig, som ønsker at spise mere grønt i hverdagen. Opskrifterne er nemme og hurtige at tilberede, og alle kan spise med. Kassen indeholder fisk-, kød- og vegetarretter.
I måltidskassen får du økologiske råvarer af højeste kvalitet, og du vil kunne se frem til skønne smagsoplevelser i hverdagen uden at skulle handle ind eller finde ny inspiration. Det hele bliver leveret på din adresse.
Fiskeriet er afhængigt af vejr og vind
Vi bestræber os på, at alt fisk i Ekstra Grøn Hverdag er fanget med enten vod eller garn. Det er begge bæredygtige fiskemetoder, fordi de er skånsomme mod bunden.
Vodfiskerne er typisk kun på havet 1-2 dage. Det betyder også, at fiskeriet pr. definition er mere kystnært, ligesom det naturligvis betyder, at fisken er mere friskfanget, når den kommer i land.
Ulempen er, at vodfiskerne er mere skrøbelige overfor naturens elementer. Kraftig blæst kan gøre det umuligt for de mindre vodfiskere at komme på havet. I de tilfælde køber vi altid MSC-mærket fisk til Ekstra Grøn Hverdag. MSC-mærkningen sikrer, at der kun fiskes efter ikke-truede bestande. Det sikrer os mod overfiskeri.
Fra november 2020 er der desuden kommet en ny statskontrolleret mærkningsordning for kystnært og skånsomt fanget fisk i Danmark. Mærkningen hedder NaturSkånsom. Den mærkning sikrer fiskeri med skånsomme redskaber, mindre fartøjer, korte fangstrejser og kun fiskeri efter sunde bestande. Hvis fiskerne tager den nye mærkningsordning til sig, vil det naturligvis også være en del af Ekstra Grøn Hverdag.
Læs mere om mærkningsordningen her >
Fisketyperne der udvælges til Ekstra Grøn Hverdag-kassen er ikke bestemt på forhånd. De er derimod valgt efter, hvilke typer bæredygtigt fanget fisk der landes. Det betyder, at der kan ske ændringer af fisketypen i forhold til den oprindelige opskrift. Ændringerne følger det, som fiskerne får i nettet.
Vidste du også:
At vi tilbyder returtagning af flamingokassen med kølevarer. Vores papkasser er lavet af materialer fra FSC certificerede skove og genbrugspapir. Læs om emballage og bæredygtighed her >
Råvarerne i Hurtig Grøn Hverdag er 100% økologiske og følger sæsonen.
I højsæsonen er grøntsagerne derfor udelukkende dyrket af lokale, danske producenter. Vi arbejder tæt sammen med bl.a. de dygtige økologer fra Naturbruget Tranum i Nordjylland og fra Kiselgården på Midtsjælland.
Naturbruget Tranum kan du læse og se mere om her >
Du kan møde Ask og Amy fra Kiselgården her >
Læs om alle vores grøntleverandører her >
Fisken kommer fra skånsomt fiskeri fra danske farvande. De er fisket med redskaber som snurrevod og garn, der skåner havbund og fiskebestande. Der vil desuden være økologisk laks og MSC-certificerede, søkogte rejer.
Alt kød i Ekstra Grøn Hverdag er økologisk og fra danske dyr. Det er primært dyr med lavt CO2-aftryk, dvs. fjerkræ og gris, men for smagsvariationen skyld vil der også være oksekød engang i mellem.
Når det er vildtsæson, vil der desuden være vildt fra danske skove og enge. Vildtkød har et lavt CO2-aftryk, da de spiser af naturens naturlige spisekammer.
Mejeri- og kolonialprodukter og alt frugt & grønt er naturligvis også 100% økologisk.
Det eneste du selv skal have i køkkenet er basisvarer som salt, peber, sukker, mel, æg (til panering) og olie.
Peter Nøhr er kok på Ekstra Grøn Hverdag, Grøn Glutenfri, VegetarKassen, PescetarKassen og Xtra Nemt. Som måltidskasse-navnene afslører, så er han en kok, der elsker appetitvækkende, grøntsagsbaserede måltider.
Peter er født mellem fjord og hav i Nordjylland. Han fik i tidernes morgen kærligheden til grøntsager vakt hos grøntsagskongen Erwin Lauterbach. Efterfølgende har han arbejdet som souschef og køkkenchef på henholdsvis Svinkløv Badehotel, Erwin Lauterbachs hedengangne Restaurant Saison i Hellerup og på Melsted Badehotel på Bornholm.
Peter grundlagde KOST i 2013. Oprindeligt en butik på Vesterbro i København, sat i verden for at lave måltidsløsninger baseret på Peters grøntsagsorienterede opskrifter, og landets bedste råvarer fra en stribe økologiske og biodynamiske producenter. I dag bruger han sine opskriftsevner på at udvikle opskrifter til Skagenfood.
KOST er i dag en madudviklingsvirksomhed, der udvikler opskrifter, produkter og fortællinger. I sin kerne er KOST et tværfagligt samarbejde mellem en kok, en madhistoriker og en gastrofysiker. Historikeren hedder Asmus Gamdrup Jensen. Gastrofysikeren er Louise Beck Brønnum, mens kokken selvfølgelig er Peter.
Udover at drive KOST, har de tre skrevet en adskillige madbøger og lavet madprogrammer til DR. Se en video med Peter her, hvor han bl.a. fortæller, hvordan han udvikler opskrifterne her ›
Champignons (DK) (Kl.l), Kartofler (ES) (Kl.l), mynte (DK) (Kl.l), zittauerløg (DK) (Kl.l), citron (IT) (Kl.l), squash (ES) (Kl.l), ærter (frost) og creme fraiche 18%
Pak choy (NL) (Kl.l), løg (DK) (Kl.l), nudler, kapers, tamari soya og mezze krydderi
Limefrugt (GT) (Kl.l), østershatte (NL) (Kl.l), grønne asparges (DK) (Kl.l), bredbladet persille (ES) (Kl.l), krystal karl og ravioli med spinat og ricotta
Ferskner (ES) (Kl.ll), spidskål (ES) (Kl.l), purløg (DK) (Kl.l), basmatiris, tamari soya og chipotle (røget chili)
Limefrugt, fennikel, koriander, agurk, hvide bønner, mezze krydderi og Ølandshvede / Primitivo boller
Hvidløg, citron, gulerødder, pecorino, perlespelt, creme fraiche 18% og solsikkekerner
Kartofler, løvstikke, æble, hjertesalat, porto bello svampe, tarteletter og svampesovs
Tomater, avokado, grøn chilipeber, rødløg, limefrugt, koriander og basmatiris
Fiskeriet er afhængigt af vejr og vind
Vi bestræber os på, at alt fisk i Ekstra Grøn Hverdag er fanget med enten vod eller garn. Det er begge bæredygtige fiskemetoder, fordi de er skånsomme mod bunden.
Vodfiskerne er typisk kun på havet 1-2 dage. Det betyder også, at fiskeriet pr. definition er mere kystnært, ligesom det naturligvis betyder, at fisken er mere friskfanget, når den kommer i land.
Ulempen er, at vodfiskerne er mere skrøbelige overfor naturens elementer. Kraftig blæst kan gøre det umuligt for de mindre vodfiskere at komme på havet. I de tilfælde køber vi altid MSC-mærket fisk til Ekstra Grøn Hverdag. MSC-mærkningen sikrer, at der kun fiskes efter ikke-truede bestande. Det sikrer os mod overfiskeri.
Fra november 2020 er der desuden kommet en ny statskontrolleret mærkningsordning for kystnært og skånsomt fanget fisk i Danmark. Mærkningen hedder NaturSkånsom. Den mærkning sikrer fiskeri med skånsomme redskaber, mindre fartøjer, korte fangstrejser og kun fiskeri efter sunde bestande. Hvis fiskerne tager den nye mærkningsordning til sig, vil det naturligvis også være en del af Ekstra Grøn Hverdag.
Læs mere om mærkningsordningen her >
Fisketyperne der udvælges til Ekstra Grøn Hverdag-kassen er ikke bestemt på forhånd. De er derimod valgt efter, hvilke typer bæredygtigt fanget fisk der landes. Det betyder, at der kan ske ændringer af fisketypen i forhold til den oprindelige opskrift. Ændringerne følger det, som fiskerne får i nettet.
Vidste du også:
At vi tilbyder returtagning af flamingokassen med kølevarer. Vores papkasser er lavet af materialer fra FSC certificerede skove og genbrugspapir. Læs om emballage og bæredygtighed her >
Råvarerne i Hurtig Grøn Hverdag er 100% økologiske og følger sæsonen.
I højsæsonen er grøntsagerne derfor udelukkende dyrket af lokale, danske producenter. Vi arbejder tæt sammen med bl.a. de dygtige økologer fra Naturbruget Tranum i Nordjylland og fra Kiselgården på Midtsjælland.
Naturbruget Tranum kan du læse og se mere om her >
Du kan møde Ask og Amy fra Kiselgården her >
Læs om alle vores grøntleverandører her >
Fisken kommer fra skånsomt fiskeri fra danske farvande. De er fisket med redskaber som snurrevod og garn, der skåner havbund og fiskebestande. Der vil desuden være økologisk laks og MSC-certificerede, søkogte rejer.
Alt kød i Ekstra Grøn Hverdag er økologisk og fra danske dyr. Det er primært dyr med lavt CO2-aftryk, dvs. fjerkræ og gris, men for smagsvariationen skyld vil der også være oksekød engang i mellem.
Når det er vildtsæson, vil der desuden være vildt fra danske skove og enge. Vildtkød har et lavt CO2-aftryk, da de spiser af naturens naturlige spisekammer.
Mejeri- og kolonialprodukter og alt frugt & grønt er naturligvis også 100% økologisk.
Det eneste du selv skal have i køkkenet er basisvarer som salt, peber, sukker, mel, æg (til panering) og olie.
Peter Nøhr er kok på Ekstra Grøn Hverdag, Grøn Glutenfri, VegetarKassen, PescetarKassen og Xtra Nemt. Som måltidskasse-navnene afslører, så er han en kok, der elsker appetitvækkende, grøntsagsbaserede måltider.
Peter er født mellem fjord og hav i Nordjylland. Han fik i tidernes morgen kærligheden til grøntsager vakt hos grøntsagskongen Erwin Lauterbach. Efterfølgende har han arbejdet som souschef og køkkenchef på henholdsvis Svinkløv Badehotel, Erwin Lauterbachs hedengangne Restaurant Saison i Hellerup og på Melsted Badehotel på Bornholm.
Peter grundlagde KOST i 2013. Oprindeligt en butik på Vesterbro i København, sat i verden for at lave måltidsløsninger baseret på Peters grøntsagsorienterede opskrifter, og landets bedste råvarer fra en stribe økologiske og biodynamiske producenter. I dag bruger han sine opskriftsevner på at udvikle opskrifter til Skagenfood.
KOST er i dag en madudviklingsvirksomhed, der udvikler opskrifter, produkter og fortællinger. I sin kerne er KOST et tværfagligt samarbejde mellem en kok, en madhistoriker og en gastrofysiker. Historikeren hedder Asmus Gamdrup Jensen. Gastrofysikeren er Louise Beck Brønnum, mens kokken selvfølgelig er Peter.
Udover at drive KOST, har de tre skrevet en adskillige madbøger og lavet madprogrammer til DR. Se en video med Peter her, hvor han bl.a. fortæller, hvordan han udvikler opskrifterne her ›
Champignons (DK) (Kl.l), Kartofler (ES) (Kl.l), mynte (DK) (Kl.l), zittauerløg (DK) (Kl.l), citron (IT) (Kl.l), squash (ES) (Kl.l), ærter (frost) og creme fraiche 18%
Pak choy (NL) (Kl.l), løg (DK) (Kl.l), nudler, kapers, tamari soya og mezze krydderi
Limefrugt (GT) (Kl.l), østershatte (NL) (Kl.l), grønne asparges (DK) (Kl.l), bredbladet persille (ES) (Kl.l), krystal karl og ravioli med spinat og ricotta
Ferskner (ES) (Kl.ll), spidskål (ES) (Kl.l), purløg (DK) (Kl.l), basmatiris, tamari soya og chipotle (røget chili)
Limefrugt, fennikel, koriander, agurk, hvide bønner, mezze krydderi og Ølandshvede / Primitivo boller
Hvidløg, citron, gulerødder, pecorino, perlespelt, creme fraiche 18% og solsikkekerner
Kartofler, løvstikke, æble, hjertesalat, porto bello svampe, tarteletter og svampesovs
Tomater, avokado, grøn chilipeber, rødløg, limefrugt, koriander og basmatiris