Ekstra Grøn Hverdag Måltidskassen er til dig, som ønsker at spise mere grønt i hverdagen. Opskrifterne er nemme og hurtige at tilberede, og alle kan spise med. Kassen indeholder fisk-, kød- og vegetarretter.
I måltidskassen får du økologiske råvarer af højeste kvalitet, og du vil kunne se frem til skønne smagsoplevelser i hverdagen uden at skulle handle ind eller finde ny inspiration. Det hele bliver leveret på din adresse.
Kokken:
Peter Nøhr er kok på Ekstra Grøn Hverdag, Grøn Glutenfri, VegetarKassen, PescetarKassen og Xtra Nemt. Som måltidskasse-navnene afslører, så er han en kok, der elsker appetitvækkende, grøntsagsbaserede måltider.
Peter er født mellem fjord og hav i Nordjylland. Han fik i tidernes morgen kærligheden til grøntsager vakt hos grøntsagskongen Erwin Lauterbach. Efterfølgende har han arbejdet som souschef og køkkenchef på henholdsvis Svinkløv Badehotel, Erwin Lauterbachs hedengangne Restaurant Saison i Hellerup og på Melsted Badehotel på Bornholm.
Peter grundlagde KOST i 2013. Oprindeligt en butik på Vesterbro i København, sat i verden for at lave måltidsløsninger baseret på Peters grøntsagsorienterede opskrifter, og landets bedste råvarer fra en stribe økologiske og biodynamiske producenter. I dag bruger han sine opskriftsevner på at udvikle opskrifter til Skagenfood.
KOST er i dag en madudviklingsvirksomhed, der udvikler opskrifter, produkter og fortællinger. I sin kerne er KOST et tværfagligt samarbejde mellem en kok, en madhistoriker og en gastrofysiker. Historikeren hedder Asmus Gamdrup Jensen. Gastrofysikeren er Louise Beck Brønnum, mens kokken selvfølgelig er Peter.
Udover at drive KOST, har de tre skrevet en adskillige madbøger og lavet madprogrammer til DR. Se en video med Peter her, hvor han bl.a. fortæller, hvordan han udvikler opskrifterne her ›
Diætisten:
Med vores to erfarne eksperter, kokken Peter Nørgaard og diætisten Jane Agergaard, på holdet, er du sikret en kasse, der er både smagfuld og ernæringsmæssigt korrekt sammensat, jvf. De officielle Kostråd. Fælles for Jane og Peter er deres store engagement i kost, sundhed og det gode måltid - også i hverdagen.
Autoriseret klinisk diætist, Jane Agergaard er sundheds- og vanecoach hos Endolet.
Jane er en erfaren kostvejleder og underviser, hvis tilgang til sundhed er tæt forbundet med livskvalitet.
Råvarerne i Hurtig Grøn Hverdag er 100% økologiske og følger sæsonen.
I sæsonen er en stor del af grøntsagerne dyrket af lokale, danske producenter. Vi arbejder bl.a. tæt sammen med de dygtige økologer fra Naturbruget Tranum i Nordjylland og fra Kiselgården på Midtsjælland.
Naturbruget Tranum kan du læse og se mere om her >
Du kan møde Ask og Amy fra Kiselgården her >
Læs om alle vores grøntleverandører her >
Fisken kommer fra skånsomt fiskeri fra danske farvande. Der vil desuden være økologisk laks og MSC-certificerede, søkogte rejer.
Kød i Ekstra Grøn Hverdag er økologisk og fra danske dyr. Det er primært dyr med lavt CO2-aftryk, dvs. fjerkræ og gris, men for smagsvariationen skyld vil der også være oksekød engang i mellem.
Når det er vildtsæson, vil der desuden være vildt fra danske skove og enge. Vildtkød har et lavt CO2-aftryk, da de spiser af naturens naturlige spisekammer.
Mejeri- og kolonialprodukter og frugt & grønt er 100% økologisk.
Det eneste du selv skal have i køkkenet er basis varer, som salt, peber, sukker, mel, æg (til panering), havregryn og olie.
Vi bestræber os på, at alt fisk i Ekstra Grøn Hverdag er fanget med enten vod eller garn. Det er begge bæredygtige fiskemetoder, fordi de er skånsomme mod bunden.
Vodfiskerne er typisk kun på havet 1-2 dage. Det betyder også, at fiskeriet pr. definition er mere kystnært, ligesom det naturligvis betyder, at fisken er mere friskfanget, når den kommer i land.
Ulempen er, at vodfiskerne er mere skrøbelige overfor naturens elementer. Kraftig blæst kan gøre det umuligt for de mindre vodfiskere at komme på havet. I de tilfælde køber vi altid MSC-mærket fisk til Ekstra Grøn Hverdag. MSC-mærkningen sikrer, at der kun fiskes efter ikke-truede bestande. Det sikrer os mod overfiskeri.
Fra november 2020 er der desuden kommet en ny statskontrolleret mærkningsordning for kystnært og skånsomt fanget fisk i Danmark. Mærkningen hedder NaturSkånsom. Den mærkning sikrer fiskeri med skånsomme redskaber, mindre fartøjer, korte fangstrejser og kun fiskeri efter sunde bestande. Hvis fiskerne tager den nye mærkningsordning til sig, vil det naturligvis også være en del af Ekstra Grøn Hverdag.
Læs mere om mærkningsordningen her >
Fisketyperne der udvælges til Ekstra Grøn Hverdag-kassen er ikke bestemt på forhånd. De er derimod valgt efter, hvilke typer bæredygtigt fanget fisk der landes. Det betyder, at der kan ske ændringer af fisketypen i forhold til den oprindelige opskrift. Ændringerne følger det, som fiskerne får i nettet.
Vidste du også:
At vi tilbyder returtagning af flamingokassen med kølevarer. Vores papkasser er lavet af materialer fra FSC certificerede skove og genbrugspapir. Læs om emballage og bæredygtighed her >
(Alt frugt, grønt og kolonial i denne måltidskasse er 100% økologisk): Rødbeder (DK) (Kl.l), kartofler (DK) (Kl.l), æble (DE) (Kl.l), rucola (DK) (Kl.l), citron (ZA) (Kl.l), ricotta og sesamfrø
(Alt frugt, grønt og kolonial i denne måltidskasse er 100% økologisk): Rødløg (NL) (Kl.l), savoykål (DK) (Kl.l), hakkede tomater, sedanini 50% fuldkorn, middelhavs-krydderi og pecorino
(Alt frugt, grønt og kolonial i denne måltidskasse er 100% økologisk): Aubergine (ES) (Kl.l), grønkål (DK) (Kl.l), limefrugt (ES) (Kl.l), grøn chili (ES) (Kl.l), kokosmælk, peanuts, brune ris og fishsauce
(Alt frugt, grønt og kolonial i denne måltidskasse er 100% økologisk): Kartofler (DK) (Kl.l), løg (NL) (Kl.l), squash (ES) (Kl.l), salvie (ES) (Kl.l) og citron (ZA) (Kl.l)
(Alt frugt, grønt og kolonial i denne måltidskasse er 100% økologisk): Løg, gulerødder, røde kidneybønner, basmatiris, flåede tomater, chili con carne krydderi og creme fraiche 18 %
(Alt frugt, grønt og kolonial i denne måltidskasse er 100% økologisk): Squash, løg, citron, persille, ravioli med spinat og mozzarella, kota-ost og røget grisemørbrad
(Alt frugt, grønt og kolonial i denne måltidskasse er 100% økologisk): Spidskål, citron, skalotteløg, portobellosvampe, pitabrød, mayonnaise, quinoa, krystal karl og æg
(Alt frugt, grønt og kolonial i denne måltidskasse er 100% økologisk): Blomkål, bagekartofler, hvidløg, citron, persille, primitivo surdejsbolle med fuldkorn, parmigiano reggiano parmesan og fløde 38 %
Kokken:
Peter Nøhr er kok på Ekstra Grøn Hverdag, Grøn Glutenfri, VegetarKassen, PescetarKassen og Xtra Nemt. Som måltidskasse-navnene afslører, så er han en kok, der elsker appetitvækkende, grøntsagsbaserede måltider.
Peter er født mellem fjord og hav i Nordjylland. Han fik i tidernes morgen kærligheden til grøntsager vakt hos grøntsagskongen Erwin Lauterbach. Efterfølgende har han arbejdet som souschef og køkkenchef på henholdsvis Svinkløv Badehotel, Erwin Lauterbachs hedengangne Restaurant Saison i Hellerup og på Melsted Badehotel på Bornholm.
Peter grundlagde KOST i 2013. Oprindeligt en butik på Vesterbro i København, sat i verden for at lave måltidsløsninger baseret på Peters grøntsagsorienterede opskrifter, og landets bedste råvarer fra en stribe økologiske og biodynamiske producenter. I dag bruger han sine opskriftsevner på at udvikle opskrifter til Skagenfood.
KOST er i dag en madudviklingsvirksomhed, der udvikler opskrifter, produkter og fortællinger. I sin kerne er KOST et tværfagligt samarbejde mellem en kok, en madhistoriker og en gastrofysiker. Historikeren hedder Asmus Gamdrup Jensen. Gastrofysikeren er Louise Beck Brønnum, mens kokken selvfølgelig er Peter.
Udover at drive KOST, har de tre skrevet en adskillige madbøger og lavet madprogrammer til DR. Se en video med Peter her, hvor han bl.a. fortæller, hvordan han udvikler opskrifterne her ›
Diætisten:
Med vores to erfarne eksperter, kokken Peter Nørgaard og diætisten Jane Agergaard, på holdet, er du sikret en kasse, der er både smagfuld og ernæringsmæssigt korrekt sammensat, jvf. De officielle Kostråd. Fælles for Jane og Peter er deres store engagement i kost, sundhed og det gode måltid - også i hverdagen.
Autoriseret klinisk diætist, Jane Agergaard er sundheds- og vanecoach hos Endolet.
Jane er en erfaren kostvejleder og underviser, hvis tilgang til sundhed er tæt forbundet med livskvalitet.
Råvarerne i Hurtig Grøn Hverdag er 100% økologiske og følger sæsonen.
I sæsonen er en stor del af grøntsagerne dyrket af lokale, danske producenter. Vi arbejder bl.a. tæt sammen med de dygtige økologer fra Naturbruget Tranum i Nordjylland og fra Kiselgården på Midtsjælland.
Naturbruget Tranum kan du læse og se mere om her >
Du kan møde Ask og Amy fra Kiselgården her >
Læs om alle vores grøntleverandører her >
Fisken kommer fra skånsomt fiskeri fra danske farvande. Der vil desuden være økologisk laks og MSC-certificerede, søkogte rejer.
Kød i Ekstra Grøn Hverdag er økologisk og fra danske dyr. Det er primært dyr med lavt CO2-aftryk, dvs. fjerkræ og gris, men for smagsvariationen skyld vil der også være oksekød engang i mellem.
Når det er vildtsæson, vil der desuden være vildt fra danske skove og enge. Vildtkød har et lavt CO2-aftryk, da de spiser af naturens naturlige spisekammer.
Mejeri- og kolonialprodukter og frugt & grønt er 100% økologisk.
Det eneste du selv skal have i køkkenet er basis varer, som salt, peber, sukker, mel, æg (til panering), havregryn og olie.
Vi bestræber os på, at alt fisk i Ekstra Grøn Hverdag er fanget med enten vod eller garn. Det er begge bæredygtige fiskemetoder, fordi de er skånsomme mod bunden.
Vodfiskerne er typisk kun på havet 1-2 dage. Det betyder også, at fiskeriet pr. definition er mere kystnært, ligesom det naturligvis betyder, at fisken er mere friskfanget, når den kommer i land.
Ulempen er, at vodfiskerne er mere skrøbelige overfor naturens elementer. Kraftig blæst kan gøre det umuligt for de mindre vodfiskere at komme på havet. I de tilfælde køber vi altid MSC-mærket fisk til Ekstra Grøn Hverdag. MSC-mærkningen sikrer, at der kun fiskes efter ikke-truede bestande. Det sikrer os mod overfiskeri.
Fra november 2020 er der desuden kommet en ny statskontrolleret mærkningsordning for kystnært og skånsomt fanget fisk i Danmark. Mærkningen hedder NaturSkånsom. Den mærkning sikrer fiskeri med skånsomme redskaber, mindre fartøjer, korte fangstrejser og kun fiskeri efter sunde bestande. Hvis fiskerne tager den nye mærkningsordning til sig, vil det naturligvis også være en del af Ekstra Grøn Hverdag.
Læs mere om mærkningsordningen her >
Fisketyperne der udvælges til Ekstra Grøn Hverdag-kassen er ikke bestemt på forhånd. De er derimod valgt efter, hvilke typer bæredygtigt fanget fisk der landes. Det betyder, at der kan ske ændringer af fisketypen i forhold til den oprindelige opskrift. Ændringerne følger det, som fiskerne får i nettet.
Vidste du også:
At vi tilbyder returtagning af flamingokassen med kølevarer. Vores papkasser er lavet af materialer fra FSC certificerede skove og genbrugspapir. Læs om emballage og bæredygtighed her >
(Alt frugt, grønt og kolonial i denne måltidskasse er 100% økologisk): Rødbeder (DK) (Kl.l), kartofler (DK) (Kl.l), æble (DE) (Kl.l), rucola (DK) (Kl.l), citron (ZA) (Kl.l), ricotta og sesamfrø
(Alt frugt, grønt og kolonial i denne måltidskasse er 100% økologisk): Rødløg (NL) (Kl.l), savoykål (DK) (Kl.l), hakkede tomater, sedanini 50% fuldkorn, middelhavs-krydderi og pecorino
(Alt frugt, grønt og kolonial i denne måltidskasse er 100% økologisk): Aubergine (ES) (Kl.l), grønkål (DK) (Kl.l), limefrugt (ES) (Kl.l), grøn chili (ES) (Kl.l), kokosmælk, peanuts, brune ris og fishsauce
(Alt frugt, grønt og kolonial i denne måltidskasse er 100% økologisk): Kartofler (DK) (Kl.l), løg (NL) (Kl.l), squash (ES) (Kl.l), salvie (ES) (Kl.l) og citron (ZA) (Kl.l)
(Alt frugt, grønt og kolonial i denne måltidskasse er 100% økologisk): Løg, gulerødder, røde kidneybønner, basmatiris, flåede tomater, chili con carne krydderi og creme fraiche 18 %
(Alt frugt, grønt og kolonial i denne måltidskasse er 100% økologisk): Squash, løg, citron, persille, ravioli med spinat og mozzarella, kota-ost og røget grisemørbrad
(Alt frugt, grønt og kolonial i denne måltidskasse er 100% økologisk): Spidskål, citron, skalotteløg, portobellosvampe, pitabrød, mayonnaise, quinoa, krystal karl og æg
(Alt frugt, grønt og kolonial i denne måltidskasse er 100% økologisk): Blomkål, bagekartofler, hvidløg, citron, persille, primitivo surdejsbolle med fuldkorn, parmigiano reggiano parmesan og fløde 38 %