Ekstra Grøn hverdag - Måltidskassen

Du har valgt Ekstra Grøn hverdag - Måltidskassen

Antal personer
1
2
3
4
Antal dage
3
4
Ekstra grøn hverdag, 3 dage/2 pers. -
Rediger
Bekræft
88 kr. pr. kuvert
530 kr.
Inkl. gratis fragt
Ekstra Grøn hverdag - Måltidskassen, MåltidsKasser

Ekstra Grøn Hverdag Måltidskassen er til dig, som ønsker at spise mere grønt i hverdagen. Opskrifterne er nemme og hurtige at tilberede, og alle kan spise med. Kassen indeholder fisk-, kød- og vegetarretter.

I måltidskassen får du økologiske råvarer af højeste kvalitet, og du vil kunne se frem til skønne smagsoplevelser i hverdagen uden at skulle handle ind eller finde ny inspiration. Det hele bliver leveret på din adresse.

  • 1-2 måltider med fisk, 1 måltid med kød og 1 vegetarret
  • 20-30 min. tilberedning
  • 140 g vildfanget fisk pr. person, øko laks 130 g, 120-130 g kød eller fjerkræ pr. person
  • Fisken er altid pivfrisk - og primært fanget i danske farvande. Kød er 100% økologisk og typisk dansk.
  • 100% økologiske grøntsager, mejeri & kolonial
  • Lækre appetitvækkende grønne måltider udviklet af kok Peter Nøhr 
  • Fås til 1-4 personer i 3-4 dage Leveres mandag
  • Alle råvarer følger med, du skal blot have basisvarerne (se andet faneblad)
  • Måltidskassen indeholder smagfulde og mættende måltider med 600-900 kcal pr. pers. pr måltid.
  • Vores beregninger af kcal er så præcise som muligt, men der kan være tilfælde, hvor fødevarer ikke er nøjagtig ens i størrelse og vægt, hvorfor der kan være afvigelser i næringsberegningen af måltidskassen.

Anders

Anders er kok på "Ekstra Grøn Hverdag"

Med vores to erfarne eksperter, Anders Kvorning og Jane Agergaard, på holdet, er du sikret en kasse, der er både smagfuld og fuld af grøntsager. Fælles for Jane og Anders er deres store engagement i kost, sundhed og det gode måltid - også i hverdagen.

Kok, madudvikler og grundlægger af den digitale kogebog, Barnemad.tv, Anders Kvorning, er udlært på henholdsvis Restaurant Geranium og Restaurant Radio.

Derudover har han også studeret fødevarer og ernæring på Københavns Universitet. Når Anders laver mad, lægger han vægt på simple tilberedningsmetoder, hvor man får meget smag ud af få ingredienser af høj kvalitet. Se videoen her og lær Anders endnu bedre at kende ›

Jane er diætist på "Ekstra Grøn Hverdag"

Autoriseret klinisk diætist, Jane Agergaard er sundheds- og vanecoach hos Endolet.

Jane er en erfaren kostvejleder og underviser, hvis tilgang til sundhed er tæt forbundet med livskvalitet.

 

Anders

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Råvarerne i Hurtig Grøn Hverdag er 100% økologiske og følger sæsonen.
I sæsonen er en stor del af grøntsagerne dyrket af lokale, danske producenter. Vi arbejder bl.a. tæt sammen med de dygtige økologer fra Naturbruget Tranum i Nordjylland og fra Kiselgården på Midtsjælland.

Naturbruget Tranum kan du læse og se mere om her >

Du kan møde Ask og Amy fra Kiselgården her > 

Læs om alle vores grøntleverandører her > 

Fisken kommer fra skånsomt fiskeri fra danske farvande. Der vil desuden være økologisk laks og MSC-certificerede, søkogte rejer.

Kød i Ekstra Grøn Hverdag er økologisk og fra danske dyr. Det er primært dyr med lavt CO2-aftryk, dvs. fjerkræ og gris, men for smagsvariationen skyld vil der også være oksekød engang i mellem.

Når det er vildtsæson, vil der desuden være vildt fra danske skove og enge. Vildtkød har et lavt CO2-aftryk, da de spiser af naturens naturlige spisekammer.

Mejeri- og kolonialprodukter og frugt & grønt er 100% økologisk.

Det eneste du selv skal have i køkkenet er basis varer, som salt, peber, sukker, mel, æg (til panering), havregryn og olie. 

Vi bestræber os på, at alt fisk i Ekstra Grøn Hverdag er fanget med enten vod eller garn. Det er begge bæredygtige fiskemetoder, fordi de er skånsomme mod bunden.

Vodfiskerne er typisk kun på havet 1-2 dage. Det betyder også, at fiskeriet pr. definition er mere kystnært, ligesom det naturligvis betyder, at fisken er mere friskfanget, når den kommer i land.

Ulempen er, at vodfiskerne er mere skrøbelige overfor naturens elementer. Kraftig blæst kan gøre det umuligt for de mindre vodfiskere at komme på havet. I de tilfælde køber vi altid MSC-mærket fisk til Ekstra Grøn Hverdag. MSC-mærkningen sikrer, at der kun fiskes efter ikke-truede bestande. Det sikrer os mod overfiskeri.

Fra november 2020 er der desuden kommet en ny statskontrolleret mærkningsordning for kystnært og skånsomt fanget fisk i Danmark. Mærkningen hedder NaturSkånsom. Den mærkning sikrer fiskeri med skånsomme redskaber, mindre fartøjer, korte fangstrejser og kun fiskeri efter sunde bestande. Hvis fiskerne tager den nye mærkningsordning til sig, vil det naturligvis også være en del af Ekstra Grøn Hverdag.
Læs mere om mærkningsordningen her >

Fisketyperne der udvælges til Ekstra Grøn Hverdag-kassen er ikke bestemt på forhånd. De er derimod valgt efter, hvilke typer bæredygtigt fanget fisk der landes. Det betyder, at der kan ske ændringer af fisketypen i forhold til den oprindelige opskrift. Ændringerne følger det, som fiskerne får i nettet.

Vidste du også:

At vi tilbyder returtagning af flamingokassen med kølevarer. Vores papkasser er lavet af materialer fra FSC certificerede skove og genbrugspapir. Læs om emballage og bæredygtighed her >

Uge 47

ØKO laksefilet med skind DK-ØKO-100 (Salmo salar - Salmonidae)

(Alt frugt, grønt og kolonial i denne måltidskasse er 100% økologisk): Cherry- eller blommetomater (ES) (Kl.l), broccoli (ES) (Kl.l), skalotteløg (NL) (Kl.l), bagekartofler (DK) (Kl.l), tamari soya og creme fraiche 18%

Næringsinfo

Hakket gris

(Alt frugt, grønt og kolonial i denne måltidskasse er 100% økologisk): Agurk (ES) (Kl.l), gulerod (DK) (Kl.l), fennikel (ES) (Kl.l), hvidløg (ES) (Kl.ll), mezze-krydderi, quinoa og græsk yoghurt 10%

Næringsinfo

Spaghetti

(Alt frugt, grønt og kolonial i denne måltidskasse er 100% økologisk): Squash (ES) (Kl.l), løg (NL) (Kl.l), hvidløg (ES) (Kl.ll), basilikum (DK) (Kl.l), spaghetti, hakkede tomater, parmesan og pinjekerner

Næringsinfo

MSC Mørksejfilet uden skind MSC-C-52054 (Pollachius virens)

(Alt frugt, grønt og kolonial i denne måltidskasse er 100% økologisk): Forårsløg (DE) (Kl.l), hvidløg (ES) (Kl.ll), citrongræs (ES) (Kl.l), citron (ES) (Kl.l), kokosmælk, fiskesauce og nudler

Næringsinfo

Uge 48

MSC mørksejfilet uden skind MSC-C-52054 (Pollachius virens)

(Alt frugt, grønt og kolonial i denne måltidskasse er 100% økologisk): Hvidløg (ES) (Kl.ll), spidskål (DK) (Kl.l), citron (ES) (Kl.l), sriracha sauce, brune ris, ristet sesamolie og tamari soya sauce

Næringsinfo

Koteletter

(Alt frugt, grønt og kolonial i denne måltidskasse er 100% økologisk): Hvidløg (ES) (Kl.ll), agurk (ES) (Kl.l), bagekartofler (DK) (Kl.l), gulerod (DK) (Kl.l), estragon (ES) (Kl.l), nam pla fiskesauce og græsk yoghurt 10 %

Næringsinfo

Minestronesuppe

(Alt frugt, grønt og kolonial i denne måltidskasse er 100% økologisk): Hvidløg (ES) (Kl.ll), løg (NL) (Kl.l), gulerod (DK) (Kl.l), hvide bønner, flåede tomater, laurbærblade, suppehorn, grøntsagsbouillon, parmigiano reggiano parmesan og creme fraiche 18 %

Næringsinfo

MSC kullerfilet med skind MSC-C-52054 (Melanogrammus aeglefinus)

(Alt frugt, grønt og kolonial i denne måltidskasse er 100% økologisk): Citron (ES) (Kl.l), rodfrugter (DK) (Kl.l), kartofler (DK) (Kl.l), tørret oregano, hvidløg og fløde 9 %

Næringsinfo
Kassen indeholder
  • 1-2 måltider med fisk, 1 måltid med kød og 1 vegetarret
  • 20-30 min. tilberedning
  • 140 g vildfanget fisk pr. person, øko laks 130 g, 120-130 g kød eller fjerkræ pr. person
  • Fisken er altid pivfrisk - og primært fanget i danske farvande. Kød er 100% økologisk og typisk dansk.
  • 100% økologiske grøntsager, mejeri & kolonial
  • Lækre appetitvækkende grønne måltider udviklet af kok Peter Nøhr 
  • Fås til 1-4 personer i 3-4 dage Leveres mandag
  • Alle råvarer følger med, du skal blot have basisvarerne (se andet faneblad)
  • Måltidskassen indeholder smagfulde og mættende måltider med 600-900 kcal pr. pers. pr måltid.
  • Vores beregninger af kcal er så præcise som muligt, men der kan være tilfælde, hvor fødevarer ikke er nøjagtig ens i størrelse og vægt, hvorfor der kan være afvigelser i næringsberegningen af måltidskassen.
Kokken & diætisten

Anders

Anders er kok på "Ekstra Grøn Hverdag"

Med vores to erfarne eksperter, Anders Kvorning og Jane Agergaard, på holdet, er du sikret en kasse, der er både smagfuld og fuld af grøntsager. Fælles for Jane og Anders er deres store engagement i kost, sundhed og det gode måltid - også i hverdagen.

Kok, madudvikler og grundlægger af den digitale kogebog, Barnemad.tv, Anders Kvorning, er udlært på henholdsvis Restaurant Geranium og Restaurant Radio.

Derudover har han også studeret fødevarer og ernæring på Københavns Universitet. Når Anders laver mad, lægger han vægt på simple tilberedningsmetoder, hvor man får meget smag ud af få ingredienser af høj kvalitet. Se videoen her og lær Anders endnu bedre at kende ›

Jane er diætist på "Ekstra Grøn Hverdag"

Autoriseret klinisk diætist, Jane Agergaard er sundheds- og vanecoach hos Endolet.

Jane er en erfaren kostvejleder og underviser, hvis tilgang til sundhed er tæt forbundet med livskvalitet.

 

Anders

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Råvarerne

Råvarerne i Hurtig Grøn Hverdag er 100% økologiske og følger sæsonen.
I sæsonen er en stor del af grøntsagerne dyrket af lokale, danske producenter. Vi arbejder bl.a. tæt sammen med de dygtige økologer fra Naturbruget Tranum i Nordjylland og fra Kiselgården på Midtsjælland.

Naturbruget Tranum kan du læse og se mere om her >

Du kan møde Ask og Amy fra Kiselgården her > 

Læs om alle vores grøntleverandører her > 

Fisken kommer fra skånsomt fiskeri fra danske farvande. Der vil desuden være økologisk laks og MSC-certificerede, søkogte rejer.

Kød i Ekstra Grøn Hverdag er økologisk og fra danske dyr. Det er primært dyr med lavt CO2-aftryk, dvs. fjerkræ og gris, men for smagsvariationen skyld vil der også være oksekød engang i mellem.

Når det er vildtsæson, vil der desuden være vildt fra danske skove og enge. Vildtkød har et lavt CO2-aftryk, da de spiser af naturens naturlige spisekammer.

Mejeri- og kolonialprodukter og frugt & grønt er 100% økologisk.

Det eneste du selv skal have i køkkenet er basis varer, som salt, peber, sukker, mel, æg (til panering), havregryn og olie. 

Vidste du at…

Vi bestræber os på, at alt fisk i Ekstra Grøn Hverdag er fanget med enten vod eller garn. Det er begge bæredygtige fiskemetoder, fordi de er skånsomme mod bunden.

Vodfiskerne er typisk kun på havet 1-2 dage. Det betyder også, at fiskeriet pr. definition er mere kystnært, ligesom det naturligvis betyder, at fisken er mere friskfanget, når den kommer i land.

Ulempen er, at vodfiskerne er mere skrøbelige overfor naturens elementer. Kraftig blæst kan gøre det umuligt for de mindre vodfiskere at komme på havet. I de tilfælde køber vi altid MSC-mærket fisk til Ekstra Grøn Hverdag. MSC-mærkningen sikrer, at der kun fiskes efter ikke-truede bestande. Det sikrer os mod overfiskeri.

Fra november 2020 er der desuden kommet en ny statskontrolleret mærkningsordning for kystnært og skånsomt fanget fisk i Danmark. Mærkningen hedder NaturSkånsom. Den mærkning sikrer fiskeri med skånsomme redskaber, mindre fartøjer, korte fangstrejser og kun fiskeri efter sunde bestande. Hvis fiskerne tager den nye mærkningsordning til sig, vil det naturligvis også være en del af Ekstra Grøn Hverdag.
Læs mere om mærkningsordningen her >

Fisketyperne der udvælges til Ekstra Grøn Hverdag-kassen er ikke bestemt på forhånd. De er derimod valgt efter, hvilke typer bæredygtigt fanget fisk der landes. Det betyder, at der kan ske ændringer af fisketypen i forhold til den oprindelige opskrift. Ændringerne følger det, som fiskerne får i nettet.

Vidste du også:

At vi tilbyder returtagning af flamingokassen med kølevarer. Vores papkasser er lavet af materialer fra FSC certificerede skove og genbrugspapir. Læs om emballage og bæredygtighed her >

Ugens indhold

Uge 47

ØKO laksefilet med skind DK-ØKO-100 (Salmo salar - Salmonidae)

(Alt frugt, grønt og kolonial i denne måltidskasse er 100% økologisk): Cherry- eller blommetomater (ES) (Kl.l), broccoli (ES) (Kl.l), skalotteløg (NL) (Kl.l), bagekartofler (DK) (Kl.l), tamari soya og creme fraiche 18%

Næringsinfo

Hakket gris

(Alt frugt, grønt og kolonial i denne måltidskasse er 100% økologisk): Agurk (ES) (Kl.l), gulerod (DK) (Kl.l), fennikel (ES) (Kl.l), hvidløg (ES) (Kl.ll), mezze-krydderi, quinoa og græsk yoghurt 10%

Næringsinfo

Spaghetti

(Alt frugt, grønt og kolonial i denne måltidskasse er 100% økologisk): Squash (ES) (Kl.l), løg (NL) (Kl.l), hvidløg (ES) (Kl.ll), basilikum (DK) (Kl.l), spaghetti, hakkede tomater, parmesan og pinjekerner

Næringsinfo

MSC Mørksejfilet uden skind MSC-C-52054 (Pollachius virens)

(Alt frugt, grønt og kolonial i denne måltidskasse er 100% økologisk): Forårsløg (DE) (Kl.l), hvidløg (ES) (Kl.ll), citrongræs (ES) (Kl.l), citron (ES) (Kl.l), kokosmælk, fiskesauce og nudler

Næringsinfo

Uge 48

MSC mørksejfilet uden skind MSC-C-52054 (Pollachius virens)

(Alt frugt, grønt og kolonial i denne måltidskasse er 100% økologisk): Hvidløg (ES) (Kl.ll), spidskål (DK) (Kl.l), citron (ES) (Kl.l), sriracha sauce, brune ris, ristet sesamolie og tamari soya sauce

Næringsinfo

Koteletter

(Alt frugt, grønt og kolonial i denne måltidskasse er 100% økologisk): Hvidløg (ES) (Kl.ll), agurk (ES) (Kl.l), bagekartofler (DK) (Kl.l), gulerod (DK) (Kl.l), estragon (ES) (Kl.l), nam pla fiskesauce og græsk yoghurt 10 %

Næringsinfo

Minestronesuppe

(Alt frugt, grønt og kolonial i denne måltidskasse er 100% økologisk): Hvidløg (ES) (Kl.ll), løg (NL) (Kl.l), gulerod (DK) (Kl.l), hvide bønner, flåede tomater, laurbærblade, suppehorn, grøntsagsbouillon, parmigiano reggiano parmesan og creme fraiche 18 %

Næringsinfo

MSC kullerfilet med skind MSC-C-52054 (Melanogrammus aeglefinus)

(Alt frugt, grønt og kolonial i denne måltidskasse er 100% økologisk): Citron (ES) (Kl.l), rodfrugter (DK) (Kl.l), kartofler (DK) (Kl.l), tørret oregano, hvidløg og fløde 9 %

Næringsinfo

Basis Grønt Kassen

En kasse fyldt med de lækre økologiske grøntsager der er en fast del af inventaret i ethvert køleskab.

123 kr. pr. kuv.
Se mere
Fisk og plantebaseret

Pescetar Måltidskassen

Her får du 2 måltider med fisk og 1 grøn vegetarret. PescetarKassen er fuld af fisk og grønt - og med et lavere klimaaftryk.

64 kr. pr. kuv.
Se mere