0

Hurtig grøn hverdag - Måltidskassen

Du har valgt Hurtig grøn hverdag - Måltidskassen

Antal personer
1
2
3
4
Antal dage
2
3
4

(Tidligere Go Green) Til jer der ønsker en mere velsmagende, grøn hverdag. Bæredygtigt fanget fisk, lidt mindre kød, 100% økologi og en mere grøn livsstil. Hurtige måltider, der aldrig går på kompromis med smag.

Hurtig grøn hverdag, 3 dage/2 pers. Rediger
Bekræft
73 kr. pr. kuvert
439 kr.
Inkl. fragt
Hurtig grøn hverdag - Måltidskassen, MåltidsKasser

(Tidligere Go Green) I Hurtig Grøn Hverdag får du 3-4 måltider, der kan tilberedes på 20-30 minutter. 1-2 dage med pivfrisk fisk, 1 dag med kød og 1 dag med en velsmagende, grøn vegetarret. Altid 100% økologiske råvarer. Opskrifterne er udviklet af kok Peter Nøhr og giver ny inspiration til at spise mere grønt, mere velsmagende og mere bæredygtigt.

Opskrifterne er udviklet af kok Peter Nøhr, der selv elsker appetitvækkende, grønne måltider. Der er fokus på, at det skal være velsmagende, nemt og hurtigt tilberedt.

Hurtig Grøn Hverdag kan bestilles til 1, 2, 3 og 4 personer og består altid af:

  • 100% økologi
  • Retter der kan tilberedes på mellem 20-30 minutter.
  • Masser af lokale grøntsager i sæson
  • 1-2 ugentlige retter med frisk fisk
  • 1 ugentlig dag med kød
  • 1 ugentlig dag med en velsmagende, grøn vegetarret.
  • Fisk der er frisk og skånsomt fanget. Fisken varierer alt efter, hvad de lokale fiskekuttere får i nettet.
  • Økologisk kød fra danske dyr
  • Ofte fuldkornsprodukter
  • Fisk: ca. 150 g pr. person
  • Kød: ca. 130 g pr. person

Med Hurtig Grøn Hverdag får du ny inspiration til velsmagende, grønne spiseoplevelser i din hverdag. Lidt mindre kød, lidt mere grønt. En mere grøn og sundere livsstil skal også smage godt.

Fiskeriet er afhængigt af vejr og vind

Vi bestræber os på, at alt fisk i Hurtig Grøn Hverdag er fanget med enten vod eller garn. Det er begge bæredygtige fiskemetoder, fordi de er skånsomme mod bunden.

Vodfiskerne er typisk kun på havet 1-2 dage. Det betyder også, at fiskeriet pr. definition er mere kystnært, ligesom det naturligvis betyder, at fisken er mere friskfanget, når den kommer i land.

Ulempen er, at vodfiskerne er mere skrøbelige overfor naturens elementer. Kraftig blæst kan gøre det umuligt for de mindre vodfiskere at komme på havet. I de tilfælde køber vi altid MSC-mærket fisk til Hurtig Grøn Hverdag. MSC-mærkningen sikrer, at der kun fiskes efter ikke-truede bestande. Det sikrer os mod overfiskeri.

Fra november 2020 er der desuden kommet en ny statskontrolleret mærkningsordning for kystnært og skånsomt fanget fisk i Danmark. Mærkningen hedder NaturSkånsom. Den mærkning sikrer fiskeri med skånsomme redskaber, mindre fartøjer, korte fangstrejser og kun fiskeri efter sunde bestande. Hvis fiskerne tager den nye mærkningsordning til sig, vil det naturligvis også være en del af Hurtig Grøn Hverdag.
Læs mere om mærkningsordningen her >

Fisketyperne der udvælges til Hurtig Grøn Hverdag-kassen er ikke bestemt på forhånd. De er derimod valgt efter, hvilke typer bæredygtigt fanget fisk der landes. Det betyder, at der kan ske ændringer af fisketypen i forhold til den oprindelige opskrift. Ændringerne følger det, som fiskerne får i nettet.

Vidste du også:

At vi tilbyder returtagning af flamingokassen med kølevarer. Vores papkasser er lavet af materialer fra FSC certificerede skove og genbrugspapir. Læs om emballage og bæredygtighed her >

Råvarerne i Hurtig Grøn Hverdag er 100% økologiske og følger sæsonen.
I højsæsonen er grøntsagerne derfor udelukkende dyrket af lokale, danske producenter. Vi arbejder tæt sammen med bl.a. de dygtige økologer fra Naturbruget Tranum i Nordjylland og fra Kiselgården på Midtsjælland.

Naturbruget Tranum kan du læse og se mere om her >

Du kan møde Ask og Amy fra Kiselgården her > 

Læs om alle vores grøntleverandører her > 

Fisken kommer fra skånsomt fiskeri fra danske farvande. De er fisket med redskaber som snurrevod og garn, der skåner havbund og fiskebestande. Der vil desuden være økologisk laks og MSC-certificerede, søkogte rejer.

Alt kød i Hurtig Grøn Hverdag er økologisk og fra danske dyr. Det er primært dyr med lavt CO2-aftryk, dvs. fjerkræ og gris, men for smagsvariationen skyld vil der også være oksekød engang i mellem.

Når det er vildtsæson, vil der desuden være vildt fra danske skove og enge. Vildtkød har et lavt CO2-aftryk, da de spiser af naturens naturlige spisekammer.

Mejeri- og kolonialprodukter og alt frugt & grønt er naturligvis også 100% økologisk.

Det eneste du selv skal have i køkkenet er basisvarer som salt, peber, sukker, mel, æg (til panering) og olie.

Peter Nøhr

Peter Nøhr er kok på Hurtig Grøn Hverdag, Grøn Glutenfri, VegetarKassen, PescetarKassen og Xtra Nemt. Som måltidskasse-navnene afslører, så er han en kok, der elsker appetitvækkende, grøntsagsbaserede måltider.

Peter er født mellem fjord og hav i Nordjylland. Han fik i tidernes morgen kærligheden til grøntsager vakt hos grøntsagskongen Erwin Lauterbach. Efterfølgende har han arbejdet som souschef og køkkenchef på henholdsvis Svinkløv Badehotel, Erwin Lauterbachs hedengangne Restaurant Saison i Hellerup og på Melsted Badehotel på Bornholm.

Peter grundlagde KOST i 2013. Oprindeligt en butik på Vesterbro i København, sat i verden for at lave måltidsløsninger baseret på Peters grøntsagsorienterede opskrifter, og landets bedste råvarer fra en stribe økologiske og biodynamiske producenter. I dag bruger han sine opskriftsevner på at udvikle opskrifter til Skagenfood.

KOST er i dag en madudviklingsvirksomhed, der udvikler opskrifter, produkter og fortællinger. I sin kerne er KOST et tværfagligt samarbejde mellem en kok, en madhistoriker og en gastrofysiker. Historikeren hedder Asmus Gamdrup Jensen. Gastrofysikeren er Louise Beck Brønnum, mens kokken selvfølgelig er Peter.

Udover at drive KOST, har de tre skrevet en adskillige madbøger og lavet madprogrammer til DR. Se en video med Peter her, hvor han bl.a. fortæller, hvordan han udvikler opskrifterne her ›

Uge 30

Bundgarns makrel med skind (Scomber scombrus)

Kartofler (DK) (Kl.l), blomkål (DK) (Kl.l), citron (RSA) (Kl.ll), ærter (frost) og creme fraiche

Næringsinfo

Kyllingelår

Tomater (DK) (Kl.l), løg (EG) (Kl.l), ingefær (PE) (Kl.l), koriander (IT) (Kl.l), mujadara krydderi og røde linser

Næringsinfo

Methi Aloo kartofler

Bagekartofler (DK) (Kl.l), portobellosvampe (DK) (Kl.l), fennikel (NL) (Kl.l), rødløg (EG) (Kl.l), mynte (IT) (Kl.l), aloo gobi og kærnemælk

Næringsinfo

MSC Kulmulefilet uden skind (Merluccius merluccius) MSC nr. MSC-C-52054

Aubergine (NL) (Kl.l), agurk (DK) (Kl.l), hvidløg (ES) (Kl.ll), græsk linsesuppe krydderi, græsk yoghurt og ris

Næringsinfo

Uge 31

MSC kulmule filet uden skind MSC-C-52054 (Merluccius merluccius)

Broccoli (IT), salat (DK), citron (RSA), skalotteløg (FR), kapers, creme fraiche og spaghetti

Næringsinfo

Pizza

Tomater (DK), babyspinat (IT), citron (RSA), tomatpassata, mozzarella, bacon og pizzakugler

Næringsinfo

Risotto

Fennikel (NL), agurk (DK), tomater (DK), citron (RSA), hvidløg (ES), oregano (DK), parmesan og risottoris

Næringsinfo

VOD rødspættefilet uden skind (Pleuronectes platessa)

Agurk (DK), persille (DK), tzatziki krydderi, græsk yoghurt, kikærter i vand (dåse) og quinoa

Næringsinfo
Kassen indeholder

Opskrifterne er udviklet af kok Peter Nøhr, der selv elsker appetitvækkende, grønne måltider. Der er fokus på, at det skal være velsmagende, nemt og hurtigt tilberedt.

Hurtig Grøn Hverdag kan bestilles til 1, 2, 3 og 4 personer og består altid af:

  • 100% økologi
  • Retter der kan tilberedes på mellem 20-30 minutter.
  • Masser af lokale grøntsager i sæson
  • 1-2 ugentlige retter med frisk fisk
  • 1 ugentlig dag med kød
  • 1 ugentlig dag med en velsmagende, grøn vegetarret.
  • Fisk der er frisk og skånsomt fanget. Fisken varierer alt efter, hvad de lokale fiskekuttere får i nettet.
  • Økologisk kød fra danske dyr
  • Ofte fuldkornsprodukter
  • Fisk: ca. 150 g pr. person
  • Kød: ca. 130 g pr. person

Med Hurtig Grøn Hverdag får du ny inspiration til velsmagende, grønne spiseoplevelser i din hverdag. Lidt mindre kød, lidt mere grønt. En mere grøn og sundere livsstil skal også smage godt.

Vidste du at…

Fiskeriet er afhængigt af vejr og vind

Vi bestræber os på, at alt fisk i Hurtig Grøn Hverdag er fanget med enten vod eller garn. Det er begge bæredygtige fiskemetoder, fordi de er skånsomme mod bunden.

Vodfiskerne er typisk kun på havet 1-2 dage. Det betyder også, at fiskeriet pr. definition er mere kystnært, ligesom det naturligvis betyder, at fisken er mere friskfanget, når den kommer i land.

Ulempen er, at vodfiskerne er mere skrøbelige overfor naturens elementer. Kraftig blæst kan gøre det umuligt for de mindre vodfiskere at komme på havet. I de tilfælde køber vi altid MSC-mærket fisk til Hurtig Grøn Hverdag. MSC-mærkningen sikrer, at der kun fiskes efter ikke-truede bestande. Det sikrer os mod overfiskeri.

Fra november 2020 er der desuden kommet en ny statskontrolleret mærkningsordning for kystnært og skånsomt fanget fisk i Danmark. Mærkningen hedder NaturSkånsom. Den mærkning sikrer fiskeri med skånsomme redskaber, mindre fartøjer, korte fangstrejser og kun fiskeri efter sunde bestande. Hvis fiskerne tager den nye mærkningsordning til sig, vil det naturligvis også være en del af Hurtig Grøn Hverdag.
Læs mere om mærkningsordningen her >

Fisketyperne der udvælges til Hurtig Grøn Hverdag-kassen er ikke bestemt på forhånd. De er derimod valgt efter, hvilke typer bæredygtigt fanget fisk der landes. Det betyder, at der kan ske ændringer af fisketypen i forhold til den oprindelige opskrift. Ændringerne følger det, som fiskerne får i nettet.

Vidste du også:

At vi tilbyder returtagning af flamingokassen med kølevarer. Vores papkasser er lavet af materialer fra FSC certificerede skove og genbrugspapir. Læs om emballage og bæredygtighed her >

Råvarerne

Råvarerne i Hurtig Grøn Hverdag er 100% økologiske og følger sæsonen.
I højsæsonen er grøntsagerne derfor udelukkende dyrket af lokale, danske producenter. Vi arbejder tæt sammen med bl.a. de dygtige økologer fra Naturbruget Tranum i Nordjylland og fra Kiselgården på Midtsjælland.

Naturbruget Tranum kan du læse og se mere om her >

Du kan møde Ask og Amy fra Kiselgården her > 

Læs om alle vores grøntleverandører her > 

Fisken kommer fra skånsomt fiskeri fra danske farvande. De er fisket med redskaber som snurrevod og garn, der skåner havbund og fiskebestande. Der vil desuden være økologisk laks og MSC-certificerede, søkogte rejer.

Alt kød i Hurtig Grøn Hverdag er økologisk og fra danske dyr. Det er primært dyr med lavt CO2-aftryk, dvs. fjerkræ og gris, men for smagsvariationen skyld vil der også være oksekød engang i mellem.

Når det er vildtsæson, vil der desuden være vildt fra danske skove og enge. Vildtkød har et lavt CO2-aftryk, da de spiser af naturens naturlige spisekammer.

Mejeri- og kolonialprodukter og alt frugt & grønt er naturligvis også 100% økologisk.

Det eneste du selv skal have i køkkenet er basisvarer som salt, peber, sukker, mel, æg (til panering) og olie.

Kokken

Peter Nøhr

Peter Nøhr er kok på Hurtig Grøn Hverdag, Grøn Glutenfri, VegetarKassen, PescetarKassen og Xtra Nemt. Som måltidskasse-navnene afslører, så er han en kok, der elsker appetitvækkende, grøntsagsbaserede måltider.

Peter er født mellem fjord og hav i Nordjylland. Han fik i tidernes morgen kærligheden til grøntsager vakt hos grøntsagskongen Erwin Lauterbach. Efterfølgende har han arbejdet som souschef og køkkenchef på henholdsvis Svinkløv Badehotel, Erwin Lauterbachs hedengangne Restaurant Saison i Hellerup og på Melsted Badehotel på Bornholm.

Peter grundlagde KOST i 2013. Oprindeligt en butik på Vesterbro i København, sat i verden for at lave måltidsløsninger baseret på Peters grøntsagsorienterede opskrifter, og landets bedste råvarer fra en stribe økologiske og biodynamiske producenter. I dag bruger han sine opskriftsevner på at udvikle opskrifter til Skagenfood.

KOST er i dag en madudviklingsvirksomhed, der udvikler opskrifter, produkter og fortællinger. I sin kerne er KOST et tværfagligt samarbejde mellem en kok, en madhistoriker og en gastrofysiker. Historikeren hedder Asmus Gamdrup Jensen. Gastrofysikeren er Louise Beck Brønnum, mens kokken selvfølgelig er Peter.

Udover at drive KOST, har de tre skrevet en adskillige madbøger og lavet madprogrammer til DR. Se en video med Peter her, hvor han bl.a. fortæller, hvordan han udvikler opskrifterne her ›

Ugens indhold

Uge 30

Bundgarns makrel med skind (Scomber scombrus)

Kartofler (DK) (Kl.l), blomkål (DK) (Kl.l), citron (RSA) (Kl.ll), ærter (frost) og creme fraiche

Næringsinfo

Kyllingelår

Tomater (DK) (Kl.l), løg (EG) (Kl.l), ingefær (PE) (Kl.l), koriander (IT) (Kl.l), mujadara krydderi og røde linser

Næringsinfo

Methi Aloo kartofler

Bagekartofler (DK) (Kl.l), portobellosvampe (DK) (Kl.l), fennikel (NL) (Kl.l), rødløg (EG) (Kl.l), mynte (IT) (Kl.l), aloo gobi og kærnemælk

Næringsinfo

MSC Kulmulefilet uden skind (Merluccius merluccius) MSC nr. MSC-C-52054

Aubergine (NL) (Kl.l), agurk (DK) (Kl.l), hvidløg (ES) (Kl.ll), græsk linsesuppe krydderi, græsk yoghurt og ris

Næringsinfo

Uge 31

MSC kulmule filet uden skind MSC-C-52054 (Merluccius merluccius)

Broccoli (IT), salat (DK), citron (RSA), skalotteløg (FR), kapers, creme fraiche og spaghetti

Næringsinfo

Pizza

Tomater (DK), babyspinat (IT), citron (RSA), tomatpassata, mozzarella, bacon og pizzakugler

Næringsinfo

Risotto

Fennikel (NL), agurk (DK), tomater (DK), citron (RSA), hvidløg (ES), oregano (DK), parmesan og risottoris

Næringsinfo

VOD rødspættefilet uden skind (Pleuronectes platessa)

Agurk (DK), persille (DK), tzatziki krydderi, græsk yoghurt, kikærter i vand (dåse) og quinoa

Næringsinfo