Ekstra Grøn Hverdag Måltidskassen er til dig, som ønsker at spise mere grønt i hverdagen. Opskrifterne er nemme og hurtige at tilberede, og alle kan spise med. Kassen indeholder fisk-, kød- og vegetarretter.
I måltidskassen får du økologiske råvarer af højeste kvalitet, og du vil kunne se frem til skønne smagsoplevelser i hverdagen uden at skulle handle ind eller finde ny inspiration. Det hele bliver leveret på din adresse.
Anders er kok på "Ekstra Grøn Hverdag"
Med vores to erfarne eksperter, Anders Kvorning og Jane Agergaard, på holdet, er du sikret en kasse, der er både smagfuld og fuld af grøntsager. Fælles for Jane og Anders er deres store engagement i kost, sundhed og det gode måltid - også i hverdagen.
Kok, madudvikler og grundlægger af den digitale kogebog, Barnemad.tv, Anders Kvorning, er udlært på henholdsvis Restaurant Geranium og Restaurant Radio.
Derudover har han også studeret fødevarer og ernæring på Københavns Universitet. Når Anders laver mad, lægger han vægt på simple tilberedningsmetoder, hvor man får meget smag ud af få ingredienser af høj kvalitet. Se videoen her og lær Anders endnu bedre at kende ›
Jane er diætist på "Ekstra Grøn Hverdag"
Autoriseret klinisk diætist, Jane Agergaard er sundheds- og vanecoach hos Endolet.
Jane er en erfaren kostvejleder og underviser, hvis tilgang til sundhed er tæt forbundet med livskvalitet.
Råvarerne i Hurtig Grøn Hverdag er 100% økologiske og følger sæsonen.
I sæsonen er en stor del af grøntsagerne dyrket af lokale, danske producenter. Vi arbejder bl.a. tæt sammen med de dygtige økologer fra Naturbruget Tranum i Nordjylland og fra Kiselgården på Midtsjælland.
Naturbruget Tranum kan du læse og se mere om her >
Du kan møde Ask og Amy fra Kiselgården her >
Læs om alle vores grøntleverandører her >
Fisken kommer fra skånsomt fiskeri fra danske farvande. Der vil desuden være økologisk laks og MSC-certificerede, søkogte rejer.
Kød i Ekstra Grøn Hverdag er økologisk og fra danske dyr. Det er primært dyr med lavt CO2-aftryk, dvs. fjerkræ og gris, men for smagsvariationen skyld vil der også være oksekød engang i mellem.
Når det er vildtsæson, vil der desuden være vildt fra danske skove og enge. Vildtkød har et lavt CO2-aftryk, da de spiser af naturens naturlige spisekammer.
Mejeri- og kolonialprodukter og frugt & grønt er 100% økologisk.
Det eneste du selv skal have i køkkenet er basis varer, som salt, peber, sukker, mel, æg (til panering), havregryn og olie.
Vi bestræber os på, at alt fisk i Ekstra Grøn Hverdag er fanget med enten vod eller garn. Det er begge bæredygtige fiskemetoder, fordi de er skånsomme mod bunden.
Vodfiskerne er typisk kun på havet 1-2 dage. Det betyder også, at fiskeriet pr. definition er mere kystnært, ligesom det naturligvis betyder, at fisken er mere friskfanget, når den kommer i land.
Ulempen er, at vodfiskerne er mere skrøbelige overfor naturens elementer. Kraftig blæst kan gøre det umuligt for de mindre vodfiskere at komme på havet. I de tilfælde køber vi altid MSC-mærket fisk til Ekstra Grøn Hverdag. MSC-mærkningen sikrer, at der kun fiskes efter ikke-truede bestande. Det sikrer os mod overfiskeri.
Fra november 2020 er der desuden kommet en ny statskontrolleret mærkningsordning for kystnært og skånsomt fanget fisk i Danmark. Mærkningen hedder NaturSkånsom. Den mærkning sikrer fiskeri med skånsomme redskaber, mindre fartøjer, korte fangstrejser og kun fiskeri efter sunde bestande. Hvis fiskerne tager den nye mærkningsordning til sig, vil det naturligvis også være en del af Ekstra Grøn Hverdag.
Læs mere om mærkningsordningen her >
Fisketyperne der udvælges til Ekstra Grøn Hverdag-kassen er ikke bestemt på forhånd. De er derimod valgt efter, hvilke typer bæredygtigt fanget fisk der landes. Det betyder, at der kan ske ændringer af fisketypen i forhold til den oprindelige opskrift. Ændringerne følger det, som fiskerne får i nettet.
Vidste du også:
At vi tilbyder returtagning af flamingokassen med kølevarer. Vores papkasser er lavet af materialer fra FSC certificerede skove og genbrugspapir. Læs om emballage og bæredygtighed her >
(Alt frugt, grønt og kolonial i denne måltidskasse er 100% økologisk): Cherry- eller blommetomater (ES) (Kl.l), broccoli (ES) (Kl.l), skalotteløg (NL) (Kl.l), bagekartofler (DK) (Kl.l), tamari soya og creme fraiche 18%
(Alt frugt, grønt og kolonial i denne måltidskasse er 100% økologisk): Agurk (ES) (Kl.l), gulerod (DK) (Kl.l), fennikel (ES) (Kl.l), hvidløg (ES) (Kl.ll), mezze-krydderi, quinoa og græsk yoghurt 10%
(Alt frugt, grønt og kolonial i denne måltidskasse er 100% økologisk): Squash (ES) (Kl.l), løg (NL) (Kl.l), hvidløg (ES) (Kl.ll), basilikum (DK) (Kl.l), spaghetti, hakkede tomater, parmesan og pinjekerner
(Alt frugt, grønt og kolonial i denne måltidskasse er 100% økologisk): Forårsløg (DE) (Kl.l), hvidløg (ES) (Kl.ll), citrongræs (ES) (Kl.l), citron (ES) (Kl.l), kokosmælk, fiskesauce og nudler
(Alt frugt, grønt og kolonial i denne måltidskasse er 100% økologisk): Hvidløg (ES) (Kl.ll), spidskål (DK) (Kl.l), citron (ES) (Kl.l), sriracha sauce, brune ris, ristet sesamolie og tamari soya sauce
(Alt frugt, grønt og kolonial i denne måltidskasse er 100% økologisk): Hvidløg (ES) (Kl.ll), agurk (ES) (Kl.l), bagekartofler (DK) (Kl.l), gulerod (DK) (Kl.l), estragon (ES) (Kl.l), nam pla fiskesauce og græsk yoghurt 10 %
(Alt frugt, grønt og kolonial i denne måltidskasse er 100% økologisk): Hvidløg (ES) (Kl.ll), løg (NL) (Kl.l), gulerod (DK) (Kl.l), hvide bønner, flåede tomater, laurbærblade, suppehorn, grøntsagsbouillon, parmigiano reggiano parmesan og creme fraiche 18 %
(Alt frugt, grønt og kolonial i denne måltidskasse er 100% økologisk): Citron (ES) (Kl.l), rodfrugter (DK) (Kl.l), kartofler (DK) (Kl.l), tørret oregano, hvidløg og fløde 9 %
Anders er kok på "Ekstra Grøn Hverdag"
Med vores to erfarne eksperter, Anders Kvorning og Jane Agergaard, på holdet, er du sikret en kasse, der er både smagfuld og fuld af grøntsager. Fælles for Jane og Anders er deres store engagement i kost, sundhed og det gode måltid - også i hverdagen.
Kok, madudvikler og grundlægger af den digitale kogebog, Barnemad.tv, Anders Kvorning, er udlært på henholdsvis Restaurant Geranium og Restaurant Radio.
Derudover har han også studeret fødevarer og ernæring på Københavns Universitet. Når Anders laver mad, lægger han vægt på simple tilberedningsmetoder, hvor man får meget smag ud af få ingredienser af høj kvalitet. Se videoen her og lær Anders endnu bedre at kende ›
Jane er diætist på "Ekstra Grøn Hverdag"
Autoriseret klinisk diætist, Jane Agergaard er sundheds- og vanecoach hos Endolet.
Jane er en erfaren kostvejleder og underviser, hvis tilgang til sundhed er tæt forbundet med livskvalitet.
Råvarerne i Hurtig Grøn Hverdag er 100% økologiske og følger sæsonen.
I sæsonen er en stor del af grøntsagerne dyrket af lokale, danske producenter. Vi arbejder bl.a. tæt sammen med de dygtige økologer fra Naturbruget Tranum i Nordjylland og fra Kiselgården på Midtsjælland.
Naturbruget Tranum kan du læse og se mere om her >
Du kan møde Ask og Amy fra Kiselgården her >
Læs om alle vores grøntleverandører her >
Fisken kommer fra skånsomt fiskeri fra danske farvande. Der vil desuden være økologisk laks og MSC-certificerede, søkogte rejer.
Kød i Ekstra Grøn Hverdag er økologisk og fra danske dyr. Det er primært dyr med lavt CO2-aftryk, dvs. fjerkræ og gris, men for smagsvariationen skyld vil der også være oksekød engang i mellem.
Når det er vildtsæson, vil der desuden være vildt fra danske skove og enge. Vildtkød har et lavt CO2-aftryk, da de spiser af naturens naturlige spisekammer.
Mejeri- og kolonialprodukter og frugt & grønt er 100% økologisk.
Det eneste du selv skal have i køkkenet er basis varer, som salt, peber, sukker, mel, æg (til panering), havregryn og olie.
Vi bestræber os på, at alt fisk i Ekstra Grøn Hverdag er fanget med enten vod eller garn. Det er begge bæredygtige fiskemetoder, fordi de er skånsomme mod bunden.
Vodfiskerne er typisk kun på havet 1-2 dage. Det betyder også, at fiskeriet pr. definition er mere kystnært, ligesom det naturligvis betyder, at fisken er mere friskfanget, når den kommer i land.
Ulempen er, at vodfiskerne er mere skrøbelige overfor naturens elementer. Kraftig blæst kan gøre det umuligt for de mindre vodfiskere at komme på havet. I de tilfælde køber vi altid MSC-mærket fisk til Ekstra Grøn Hverdag. MSC-mærkningen sikrer, at der kun fiskes efter ikke-truede bestande. Det sikrer os mod overfiskeri.
Fra november 2020 er der desuden kommet en ny statskontrolleret mærkningsordning for kystnært og skånsomt fanget fisk i Danmark. Mærkningen hedder NaturSkånsom. Den mærkning sikrer fiskeri med skånsomme redskaber, mindre fartøjer, korte fangstrejser og kun fiskeri efter sunde bestande. Hvis fiskerne tager den nye mærkningsordning til sig, vil det naturligvis også være en del af Ekstra Grøn Hverdag.
Læs mere om mærkningsordningen her >
Fisketyperne der udvælges til Ekstra Grøn Hverdag-kassen er ikke bestemt på forhånd. De er derimod valgt efter, hvilke typer bæredygtigt fanget fisk der landes. Det betyder, at der kan ske ændringer af fisketypen i forhold til den oprindelige opskrift. Ændringerne følger det, som fiskerne får i nettet.
Vidste du også:
At vi tilbyder returtagning af flamingokassen med kølevarer. Vores papkasser er lavet af materialer fra FSC certificerede skove og genbrugspapir. Læs om emballage og bæredygtighed her >
(Alt frugt, grønt og kolonial i denne måltidskasse er 100% økologisk): Cherry- eller blommetomater (ES) (Kl.l), broccoli (ES) (Kl.l), skalotteløg (NL) (Kl.l), bagekartofler (DK) (Kl.l), tamari soya og creme fraiche 18%
(Alt frugt, grønt og kolonial i denne måltidskasse er 100% økologisk): Agurk (ES) (Kl.l), gulerod (DK) (Kl.l), fennikel (ES) (Kl.l), hvidløg (ES) (Kl.ll), mezze-krydderi, quinoa og græsk yoghurt 10%
(Alt frugt, grønt og kolonial i denne måltidskasse er 100% økologisk): Squash (ES) (Kl.l), løg (NL) (Kl.l), hvidløg (ES) (Kl.ll), basilikum (DK) (Kl.l), spaghetti, hakkede tomater, parmesan og pinjekerner
(Alt frugt, grønt og kolonial i denne måltidskasse er 100% økologisk): Forårsløg (DE) (Kl.l), hvidløg (ES) (Kl.ll), citrongræs (ES) (Kl.l), citron (ES) (Kl.l), kokosmælk, fiskesauce og nudler
(Alt frugt, grønt og kolonial i denne måltidskasse er 100% økologisk): Hvidløg (ES) (Kl.ll), spidskål (DK) (Kl.l), citron (ES) (Kl.l), sriracha sauce, brune ris, ristet sesamolie og tamari soya sauce
(Alt frugt, grønt og kolonial i denne måltidskasse er 100% økologisk): Hvidløg (ES) (Kl.ll), agurk (ES) (Kl.l), bagekartofler (DK) (Kl.l), gulerod (DK) (Kl.l), estragon (ES) (Kl.l), nam pla fiskesauce og græsk yoghurt 10 %
(Alt frugt, grønt og kolonial i denne måltidskasse er 100% økologisk): Hvidløg (ES) (Kl.ll), løg (NL) (Kl.l), gulerod (DK) (Kl.l), hvide bønner, flåede tomater, laurbærblade, suppehorn, grøntsagsbouillon, parmigiano reggiano parmesan og creme fraiche 18 %
(Alt frugt, grønt og kolonial i denne måltidskasse er 100% økologisk): Citron (ES) (Kl.l), rodfrugter (DK) (Kl.l), kartofler (DK) (Kl.l), tørret oregano, hvidløg og fløde 9 %