Fællesspisning på ØsterGro

Fællesmiddage og fisk på menuen

I september affyrede vi startskuddet til noget nyt, vi gerne vil gøre meget mere fremover: vi vil sætte fisken på dagsordenen gennem gode madoplevelser og møder med jer, der er med på vognen her hos os. Vi vil gerne arbejde for, at alle danskerne får mere og bedre fisk på tallerken. Og så vil vi gerne møde jer ansigt til ansigt lidt oftere - rundt omkring i landet.

Oestergrobillede2

Gode madoplevelser med fisk

Tre tirsdage i september indbød vi derfor til middag på den smukke tagfarm ØsterGro i København for at afprøve ideen. Vi havde inviteret en udvalgt skare af vores ‘københavner-kunder’ til en langbordsmiddag over et godt måltid med frisk fisk og sæsonens allerbedste grøntsager. Strandby-fiskerne leverede kulmulen, Kiselgården leverede øko-grøntsagerne og vores kokke udviklede, tilberedte og serverede retterne. Efter måltidet diskuterede vi Skagenfood og fisk, og så fileterede vi tre hele kulmuler sammen.

Ideen om fællesmiddage med fisk udspringer af en undren over, hvorfor det er så svært at få varieret, frisk fisk i et land, der har så meget vand som Danmark? Det spørgsmål vil vi gerne sætte på dagsordenen. For ikke nok med, at fisk er en del af vores naturlige, lokale råvaregrundlag, så er den også sund, velsmagende, bæredygtig og vild. Vi tror på, at et vigtigt skridt på vejen mod mere frisk fisk på tallerken er, at vi bliver klogere på fisk og bedre til at tilberede den.

Madøstergro

Fællesmiddage til forår og sommer

Det var en meget positiv oplevelse for os at holde middag med jer på ØsterGro. Siden har vi også holdt to fine arrangementer i Aarhus med fokus på fisk og vin - i samarbejde med Laudrup Vin. Vi har med andre ord fået mod på meget mere. Til næste forår og sommer vil vi derfor igen lave langbordsmiddag - denne gang flere steder rundt om i landet. Udover at snakke fisk vil vi også gerne høre jeres oplevelser og erfaringer med vores råvarer og retter i det daglige, og høre jeres ideer til, hvad vi kan og skal gøre i fremtiden. Måltiderne og madmøderne om fisk giver os heldigvis mulighed for begge dele. Meget mere følger til foråret.

Tak for donationen

Det kostede 50kr at deltage i måltiderne, mens drikkevarerne kostede det, som deltagerne ønskede at betale. Pengene fra begge dele gik ubeskåret til Det Kærlige Måltid i Aarhus, der dagligt laver mad til familier, der er ramt af akut sygdom. I løbet af de tre middage fik vi indsamlet ca. 5000kr til Det Kærlige Måltid, som nu er leveret til dem. Mange tak for det. Du kan læse mere om Det Kærlige Måltid her:https://skagenfood.dk/da-dk/om-skagenfood/det-kaerlige-maaltid

Se stemningsvideo fra arrangementet herunder: